Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek igaza van az...

Huncut Húgi kérdése:

Szerintetek igaza van az utcabeli nőnek? Felébreszti a saját kutyája, mert ugatja a kiskutyámat és engem a reggeli sétánál... A többi lent...

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lassan másfél éve, mióta megvan a kutyusunk (mopsz kislány kutya), reggel munka előtt megyek vele sétálni, ami sajnos nagyon korai időpontban van, 5:30 körül indulunk és kb. fél órát sétálunk. Nem tudjuk megoldani a későbbi sétát, illetve nyáron ilyenkor van megfelelő időjárás. Családi házas környék Budapesten, nagyon békés így reggelente, alig jelez egy-két kutya, ha elhaladunk előttük, vakkanatnak párat, majd csendben maradnak, a legtöbb kutya vagy el van zárva, vagy a házban pihen a gazdikkal. A kutyusom sosem ugat nekik vissza. Nap közben vagy este bezzeg olyan ribillió van, ha vki kutyát sétáltat, hogy csuhaj. A pár házzal odébb lakó nőcinek lett egy fiatal német juhász kutyusa, aki hangosan csahol, ha elhaladunk előttük, néha a kutya nélkül sétáló embereket is ugatja. Nyár van, nyitva az ablak, egyik reggel kikiabál a nőci, hogy "mi a k...va életért kell minden reggel itt kolbászolni, el lehet húzni a faxba", egyik nap meg magában mormgott, hogy "persze, hogy megmondtam neki b+, nem reggel hatkor kell jönni". Tök jó, hogy így beosztaná a napomat :D Mikor ránk ripakodott, köpni-nyelni nem tudtam sajnos, beszélni meg nem akarok vele, mert agresszív, nem hinném, hogy megértene, inkább ignorálom. A kutyájával is rondán beszél, olyanokat mond neki, hogy "megöllek, agyon csaplak", nem egyszer hallottam, hogy ordenáré stílusban szid vkit a szomszédnak... Jobbnak látom elkerülni a vele való beszélgetést. Soha sehol nem volt probléma a korai sétánk miatt, nem zavarunk senki mást, tényleg, pedig elég nagy kört megyünk. Ha zengene az utca hajnalban, más útvonalat keresnénk, de egy ilyen bunkó nőszemély miatt nem szeretném átszervezni a sétát. Az ő szomszédjában van egy vizsla, ő is jelez, de a gazdája rászól, hogy maradjon csendben, nem nekünk ugat. Talán az lenne a megoldás, ha a nő többet foglalkozna a kutyusával (nem tudom, mennyit játszik, feladatozik vele, sétálni még sosem láttam őket, de persze ez nem jelent semmit). Szerintetek én vagyok a tahó, hogy ilyen korán sétálok vagy a nőnek van igaza és húzzak a francba? Jogilag akkor és ott sétálok, ahol akarok, de nem az a típus vagyok, aki ezzel érvel, nem hiszem azt, hogy enyém a világ. Ti is tapasztaltatok hasonlót?

2022. aug. 23. 15:37
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Most két egymást követő napon is csend volt, mert nem volt kint a néni ugatós kutyusa, lehet, hogy beengedte a házba. :) Talán ő is átgondolta a dolgot. Onnantól, hogy ránk ripakodott a "hölgy", direkt szorosan a másik oldalon közlekedtünk (azelőtt sem mentünk oda a kerítéshez), bár az utca nem túl széles és igyekszünk mindig tempósabban távozni, ha bárhol rákezdi egy kutya az ugatást, hogy a legkevésbé zavarjunk, ez eddig is így volt. Múlt héten hiába voltunk az utca túloldalán, akkor is ugatott a nő kutyája :/ Sokat gondolkoztam azon is, amit írtatok, hogy lehetne másfelé menni, de ha a másik irányba mennénk, akkor ott három vadul ugató kutya is van (bár az ő gazdáik soha nem problémáztak), kitapasztaltuk már a legcsendesebb útvonalat :) Nap közben persze nem gáz másfelé menni - bár akkor is zavarhat valakit az ugatás, olyan sosincs, hogy mindenkinek jó legyen :D Jutifalatot nem dobok be inkább, arra gondoltam, hogy össze kéne a két kutyát ismertetni, bár kerítésen keresztül ez elég nehéz. Gondoltam az elején, hogy beszélek szépen a nővel, adok a kutyinak egy teniszlabdát (a németjuhászok imádnak labdázni, úgy tudom), de aztán letettem erről a nő stílusa miatt. :/ Tőlem ronda beszédet nem fog hallani, tudatosítottam magamban, hogy nem kell vele foglalkozni. Ahogy tegnap írta valaki gúnyos stílusban, csak törlődött közben a hozzászólása, valóban megerősítést vártam tőletek, hogy nem bunkóság a részemről ott és akkor sétálni "a mopszikámmal", ahogy ő írta :D
2022. aug. 24. 09:22
 32/33 anonim ***** válasza:
60%

A nőnek nincs igaza, neki kellene megnevelnie a kutyáját. Kis túlzással ott sétáltatsz közterületen, ahol akarsz (ha nincsenek onnan kitiltva a kutyák). Ettől még próbálhatod csökkenteni a hangzavart azzal, ha átmentek a másik oldalra vagy másfelé sétáltok. Mondjuk nehéz úgy sétálni, hogy az ember az összes ugatós kutyát kikerülje, de van néhány őrjöngő, akit kerülünk.

Egyébként nekünk is szóltak már be ilyesmi miatt. Ami kellemetlen volt, hogy egyszer az unokahúgommal voltam, amikor elkezdett velünk ordítozni a nő, a kislány meg egy jó darabig nem mert arra sétálni, annyira megijedt, hiába mondtam neki, hogy az ugatós kutyával és az ugatós gazdával sem kell foglalkozni.

2022. aug. 24. 16:11
 33/33 anonim ***** válasza:
Nevelje meg a kutyáját, zárja be a házba vagy adja el akkor aztán tartson akváriumot. Az apja faszát neki. Én az ilyeneket nagyon gyorsan le szoktam rendezni.
2023. ápr. 29. 12:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!