Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek igaza van az...

Huncut Húgi kérdése:

Szerintetek igaza van az utcabeli nőnek? Felébreszti a saját kutyája, mert ugatja a kiskutyámat és engem a reggeli sétánál... A többi lent...

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lassan másfél éve, mióta megvan a kutyusunk (mopsz kislány kutya), reggel munka előtt megyek vele sétálni, ami sajnos nagyon korai időpontban van, 5:30 körül indulunk és kb. fél órát sétálunk. Nem tudjuk megoldani a későbbi sétát, illetve nyáron ilyenkor van megfelelő időjárás. Családi házas környék Budapesten, nagyon békés így reggelente, alig jelez egy-két kutya, ha elhaladunk előttük, vakkanatnak párat, majd csendben maradnak, a legtöbb kutya vagy el van zárva, vagy a házban pihen a gazdikkal. A kutyusom sosem ugat nekik vissza. Nap közben vagy este bezzeg olyan ribillió van, ha vki kutyát sétáltat, hogy csuhaj. A pár házzal odébb lakó nőcinek lett egy fiatal német juhász kutyusa, aki hangosan csahol, ha elhaladunk előttük, néha a kutya nélkül sétáló embereket is ugatja. Nyár van, nyitva az ablak, egyik reggel kikiabál a nőci, hogy "mi a k...va életért kell minden reggel itt kolbászolni, el lehet húzni a faxba", egyik nap meg magában mormgott, hogy "persze, hogy megmondtam neki b+, nem reggel hatkor kell jönni". Tök jó, hogy így beosztaná a napomat :D Mikor ránk ripakodott, köpni-nyelni nem tudtam sajnos, beszélni meg nem akarok vele, mert agresszív, nem hinném, hogy megértene, inkább ignorálom. A kutyájával is rondán beszél, olyanokat mond neki, hogy "megöllek, agyon csaplak", nem egyszer hallottam, hogy ordenáré stílusban szid vkit a szomszédnak... Jobbnak látom elkerülni a vele való beszélgetést. Soha sehol nem volt probléma a korai sétánk miatt, nem zavarunk senki mást, tényleg, pedig elég nagy kört megyünk. Ha zengene az utca hajnalban, más útvonalat keresnénk, de egy ilyen bunkó nőszemély miatt nem szeretném átszervezni a sétát. Az ő szomszédjában van egy vizsla, ő is jelez, de a gazdája rászól, hogy maradjon csendben, nem nekünk ugat. Talán az lenne a megoldás, ha a nő többet foglalkozna a kutyusával (nem tudom, mennyit játszik, feladatozik vele, sétálni még sosem láttam őket, de persze ez nem jelent semmit). Szerintetek én vagyok a tahó, hogy ilyen korán sétálok vagy a nőnek van igaza és húzzak a francba? Jogilag akkor és ott sétálok, ahol akarok, de nem az a típus vagyok, aki ezzel érvel, nem hiszem azt, hogy enyém a világ. Ti is tapasztaltatok hasonlót?

2022. aug. 23. 15:37
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
47%
Nincs igaza. Nevelje meg a kutyáját. Nehogy már az legyen a hibás, aki épp arra jár, semmi zavarót nem tesz, nem hangos, csak épp ott van. Persze ha ilyen agresszív meg mocskos szájú, akkor biztos, hogy nem lehet vele normálisan beszélni. De az is jellemző az ilyen barmokra, hogy csak addig nagy a szájuk, amíg valaki, náluk termetesebb, erősebb, nem ijedős ember visszaszól nekik. Akkor visszavesznek. Én sem olyan típus vagyok, aki ezt simán megteszi, de lehet, hogy vinnék egyszer magammal valakit, aki vállalkozna rá. Egy hülye miatt ne kelljen a megszokott napi útvonalat módosítani. Persze ha neked az a könnyebb út, nem akarsz vele veszekedni és idegesít a mocskolódása, akkor inkább módosítsd.
2022. aug. 23. 19:05
 22/33 anonim ***** válasza:
50%
Én nagyon alkalmazkodó típus vagyok, mindig a beszélgetőpartnerem stílusának megfelelően igyekszem kommunikálni. Neki azt mondanám, hogy kussolsz, büdös banya.
2022. aug. 23. 19:07
 23/33 anonim ***** válasza:
42%
Utolsó, imádlak :D :D :D
2022. aug. 23. 19:08
 24/33 anonim ***** válasza:
47%
Én éjjel kettőkor szoktam sétáltatni a kutyáimat, ilyenkor tudjuk megoldani. Akit zavar, az nevelje meg az ugatós kutyáit.
2022. aug. 23. 19:18
 25/33 anonim ***** válasza:
10%

18

Te és a hozzád hasonlók azok, akik miatt akár a szemed láttára is agyoncsaphatnak egy nőt, mert nehogy konfrontálódni kelljen bárkivel is, inkább elmész balra.

Ha valaki a szőnyegedre sz.rna, akkor másnap nem tennéd ki a szőnyeget, hogy ha már odasz.rik, akkor legalább csak a küszöbre tegye, ne kenje össze a szőnyeget.

2022. aug. 23. 19:24
 26/33 anonim ***** válasza:
66%

Most miért is kapom a sértést? Nem az a típus vagyok. Csak nem állok le egy idiótával vitázni, miutánn az is elhangzott hogy lemérgezi a kutyámat. Tudod, nekem nem ér annyit egy vita, hogy aztán a kutyám belehaljon. Persze elfogadom azt is, ha van akinek az igaza fontosabb, de az inkább ne tartson kutyát. Nem védem azt a nénit se, aki így viselkedik a kérdezővel. Csak szerintem okosabb elkerülni egy komolyabb kimenetelt.

2022. aug. 23. 19:48
 27/33 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem a nő a hibás, az ő kutyája ugat...

Mikor belém próbáltak belémállni (és én csak délután sétáltattam) én visszaszóltam, hogy engem is zavar, hogy üvölt a kutyája és nem tudok a sajátommal nyugodtan sétálni, úgyhogy meg lehetne nevelni, meg el lehetne vele kezdeni foglalkozni...

Az én kutyám annó a macskákat ugatta éjjel, jött is be a házba és nem másoknak anyáztam, hogy miért a kerítésünknél járkálnak a macskák. (A kutyának úgyis jobb a gazdi mellett <3 )

2022. aug. 23. 21:33
 28/33 anonim ***** válasza:
40%

Én direkt arra mennék, érezze csak a törődést.

Nálunk a szomszédom pont ilyen. A kis padlókeféje mindenre ugat állandóan, és múltkor már szólt hogy ne engedjem ki a kutyákimat a kertbe hátulra, mert az övé folyton ugat akkor, és felébreszti a gyereket. Bent vannak többnyire a kutyáim, nagyon ritkán mennek ki a kertbe, szinte csak eü körre, inkább elmegyek mindig velük sétálni. Ha kint vannak akkor meg sose ugatnak, le se tojják a szomszéd kutyáját. Az elején még szépen megjegyeztem a szomszédnak, hogy a saját kutyáját nevelje meg ne az enyémekkel foglalkozzon. Mivel erre nem mutatott hajlandóságot ezért a többedik alkalommal már mondtam hogy nyasgem és azóta még többet vannak kint a kutyáim a kertben. Hadd bosszankodjon csak.

2022. aug. 23. 22:03
 29/33 anonim ***** válasza:
49%
Az utca közterület, akkor és ott mész ahol akarsz. És nem te zavarod, hanem a saját kutyája, ez tényleg nem a te felelősséged :D Ha valóban érdekelné a dolog,akkor megnevelné a kutyáját, vagy minimum beengedné a házba. Nem teszi, de ez nem a te hibád vagy problémád.
2022. aug. 23. 23:19
 30/33 anonim ***** válasza:
50%
Tul sokat alszik,ha a sajat kutyaja ugatasara felebred.
2022. aug. 24. 04:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!