Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek igaza van az...

Huncut Húgi kérdése:

Szerintetek igaza van az utcabeli nőnek? Felébreszti a saját kutyája, mert ugatja a kiskutyámat és engem a reggeli sétánál... A többi lent...

Figyelt kérdés
Sziasztok! Lassan másfél éve, mióta megvan a kutyusunk (mopsz kislány kutya), reggel munka előtt megyek vele sétálni, ami sajnos nagyon korai időpontban van, 5:30 körül indulunk és kb. fél órát sétálunk. Nem tudjuk megoldani a későbbi sétát, illetve nyáron ilyenkor van megfelelő időjárás. Családi házas környék Budapesten, nagyon békés így reggelente, alig jelez egy-két kutya, ha elhaladunk előttük, vakkanatnak párat, majd csendben maradnak, a legtöbb kutya vagy el van zárva, vagy a házban pihen a gazdikkal. A kutyusom sosem ugat nekik vissza. Nap közben vagy este bezzeg olyan ribillió van, ha vki kutyát sétáltat, hogy csuhaj. A pár házzal odébb lakó nőcinek lett egy fiatal német juhász kutyusa, aki hangosan csahol, ha elhaladunk előttük, néha a kutya nélkül sétáló embereket is ugatja. Nyár van, nyitva az ablak, egyik reggel kikiabál a nőci, hogy "mi a k...va életért kell minden reggel itt kolbászolni, el lehet húzni a faxba", egyik nap meg magában mormgott, hogy "persze, hogy megmondtam neki b+, nem reggel hatkor kell jönni". Tök jó, hogy így beosztaná a napomat :D Mikor ránk ripakodott, köpni-nyelni nem tudtam sajnos, beszélni meg nem akarok vele, mert agresszív, nem hinném, hogy megértene, inkább ignorálom. A kutyájával is rondán beszél, olyanokat mond neki, hogy "megöllek, agyon csaplak", nem egyszer hallottam, hogy ordenáré stílusban szid vkit a szomszédnak... Jobbnak látom elkerülni a vele való beszélgetést. Soha sehol nem volt probléma a korai sétánk miatt, nem zavarunk senki mást, tényleg, pedig elég nagy kört megyünk. Ha zengene az utca hajnalban, más útvonalat keresnénk, de egy ilyen bunkó nőszemély miatt nem szeretném átszervezni a sétát. Az ő szomszédjában van egy vizsla, ő is jelez, de a gazdája rászól, hogy maradjon csendben, nem nekünk ugat. Talán az lenne a megoldás, ha a nő többet foglalkozna a kutyusával (nem tudom, mennyit játszik, feladatozik vele, sétálni még sosem láttam őket, de persze ez nem jelent semmit). Szerintetek én vagyok a tahó, hogy ilyen korán sétálok vagy a nőnek van igaza és húzzak a francba? Jogilag akkor és ott sétálok, ahol akarok, de nem az a típus vagyok, aki ezzel érvel, nem hiszem azt, hogy enyém a világ. Ti is tapasztaltatok hasonlót?

2022. aug. 23. 15:37
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
57%
Abszolút nincs igaza a nőnek, az ő kutyája ugat, nem a tiéd, az mindegy, hogy "te idézed elő" az ugatást, de más is sétálhat olyankor az utcában, nem tilthatja ki az embereket. Bár az is igaz, hogy kereshetsz más útvonalat is.
2022. aug. 23. 16:36
 12/33 anonim ***** válasza:
81%
Őszintén, én nem értem miért lenne ekkora probléma reggelente másfele sétálni. Nem kell ebből büszkeségi kérdést csinálni, nekem a a saját lelki békém fontosabb lenne, minthogy ezen idegeskedjek, hogy megint üvölteni fog a nő. Alpári stílusa van, oké. De gondolj bele, ha udvariasan megszólít, hogy ne haragudj, nem tud így pihenni, stb. akkor máshogy állnál hozzá, nem? Pedig az alap probléma ugyanaz.
2022. aug. 23. 16:36
 13/33 tothp ***** válasza:
85%

8-as:

Kutyásként alap, hogy nem dobálunk be semmit más kutya "portájára". Mi sem szeretnénk, ha mások így tennének a mi kertünkben.

Igyekszünk a saját kutyáinkat is úgy nevelni, hogy semmiféle bedobált vackot ne szedjenek össze. Sok a rosszindulat a világban. Tudom, csak jutifalat. De van, aki patkánymérget, májkrémes üvegszilánkot is képes bedobni.

2022. aug. 23. 16:47
 14/33 anonim ***** válasza:
39%

"Igyekszünk a saját kutyáinkat is úgy nevelni"

Szerinted a hisztis nő úgy neveli? Egyszer valaki mérget fog neki bedobni a hülye gazdája miatt, de abból sem fog érteni a nyanya.

2022. aug. 23. 17:04
 15/33 anonim ***** válasza:
47%
Én már csak azért is arra mennék.
2022. aug. 23. 17:20
 16/33 anonim ***** válasza:
33%
Most nézem a kérdező nevét, ez honnan jött? xD
2022. aug. 23. 17:30
 17/33 anonim ***** válasza:
59%
A kérdezőnek van igaza. Köztetületen oda megy és azt csinál, amit akar. És senkinek nincs joga ebben korlátozni. Nem az ő kutyája okoz hangzavart, így még emiatt sem vonható felelősségre.
2022. aug. 23. 17:48
 18/33 anonim ***** válasza:
53%

#17 szó sincs korlátozásról. A néni véleményt nyilvánított, amihez joga van, olyan stílusban ahogy akarja (legfeljebb magát írja le).

Ettől függetlenül a legbékésebb út, ha keres egy másik útvonalat.

Nálunk a szomszéd utcában van egy őrült kutyás, majdnem egy tucat kutyával él, amikor arra mentünk sétálni eleinte a kutyái zengtek (de amúgy mindenki másra is) és egymásnak is estek. Persze, mi voltunk a csúnya, rossz emberek, mert össze vesztek a kutyái. Nem mentünk arra többet, nem szerettem volna még több konfliktust egy bolonddal.

2022. aug. 23. 17:56
 19/33 anonim ***** válasza:
90%
Teljesen mindegy, kinek van igaza. Te bosszantod a nőt, a nő meg bosszant téged. Gondolod, hogy ez magától megváltozik? Te nem változtatsz, nyilván a nő sem lesz kevésbé agresszív fellépésű veled szemben. Kerülöd a vele való kommunikációt, de szimplán a nő házát is kerülhetnéd és máris megszűnne a probléma mindkettőtök számára. A kutyádnak is jobb, ha nem ugyanazt a kört teszi meg nap mint nap. Vagy, ha annyira arra akarod vinni, miért nem mész át a túloldalra vele, amíg elhaladsz a ház mellett? Ha minden egyes nap arra viszed, annak ellenére, hogy a nő már kiordított az ablakon, azt úgy is veheti, hogy te szándékosan viszed arra a kutyát, hogy bosszantsd vele. Ha valóban annyira kattant a nő, akkor meg a végén megkeresi hol laksz és elintézi a kutyádat. Nem a saját büszkeségedet kellene jelen helyzetben védeni, hanem a kutyádat, mert érte te vagy a felelős és ha felelősen akarsz viselkedni, akkor kerülöd a veszélyforrásokat a kutyádra nézve. Ne várd meg, míg tettlegességbe fordul a dolog a nő részéről.
2022. aug. 23. 17:57
 20/33 anonim ***** válasza:
52%

A nő mondhat véleményt, de ha azt állítja, hogy a kérdező nem mehet arra többet, vagy pláne el akarja zavarni, az már nem véleménynyilvánítás, hanem korlátozás a szabad akaratában.

Én is direkt arra mennék még. Van egy ilyen bolond nálunk is, ő még fenyegetőzik is. Azóta úgy megyek el ott, hogy mindig kamerázok.

2022. aug. 23. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!