Feljelentett a szomszédom, mert túl sokat ugat a kutyám, ezért birtokvédelmi eljárás indul. Ha nyer, akkor elvehetik a kutyámat? Tanácstalan vagyok nagyon.
Olvasgattam a témában és ha a birtokvédelem jogerőre emelkedik, igaz, hogy meg kell szüntetnem a zaj forrását, azaz el kell vitetni innét a kutyát?
Próbálkoztam trénerrel, meg lefárasztással, nem volt elég. Most veszek egy ugatásgátló nyakörvet, mert nagyon félek, hogy elveszik, ha meg nem, akkor a szomszéd elintézi valahogy. Azt mondja nem tud pihenni tőle, a gyereke se tud és a végsőkig elmegy, ahogy ismerem.
Mit tehetnék?
21-es, nehogy mar kikerd magadnak, hogy a szomszed mikor nyitja es csukja be az ablakot a hulye kutyad miatt, foleg jo idoben.
Ezt ugye te se gondolod komolyan? Neki talan nincs joga ugy elni, ahogy akar? Csak neked van? Az ilyenek koltozzenek tanyara, ott aztan nem lesz senki a kozelben.
A kerdezo kutyajat valoszinuleg meg egy legy is zavarja, azert ugat allandoan, hiszen unatkozik. Persze, majd a kutya miatt a szomszed ki ne merje nyitni az ablakot, ki ne merjen menni a kertbe, nem elheti nyugodtan a sajat eletet a sajat hazaban.
Ne szorakozzunk mar!
Nekem is van kutyam, a szomszedaimnak is van,megis mukodik az elet, egyik se vonyit 0-24. Talan mert foglalkozunk veluk, sot, meg ossze is szoktuk engedni oket valamelyikunk kertjeben egy kis jatekra, vagy kozos setara megyunk, ilyesmik. Lehet ezt peldaul igy is.
Utolsó, borzasztó, a szomszédod nem hajlandó a kutyád miatt becsukni az ablakát? Esetleg a házat ne bontsa el, mert a kutyád nem szeret ránézni?
Pofám szakad le az ilyen idiótáktól. Ha a kutyád ugat, igenis a te kötelességed tenni vele valamit, nem elvárni, hogy az egész világ alkalmazkodjon a te "kiskutyádhoz".
22-23-as!Ennek a szomszédnak még van vagy 5 ablaka tehát tudna szellőztetni.
Viszont így ha hall egy A betűt akkor tud hazudni és pletykálni egy egész ÁBC-ét.Különben kellemetlen zajok jönnek tőlük,ordítozás ,visítozás ,veszekedések,amire azt hiszem hogy ti se lennétek kiváncsiak.A kutya jelzése részemről jogos,és nincs joguk az én portámra nyitva tartani az ablakukat mert nem vagyok köteles a zűrös életüknek részese legyek!!!
"ordítozás ,visítozás ,veszekedések,amire azt hiszem hogy ti se lennétek kiváncsiak"
Én pl a kutyádra ugyanúgy nem lennék kíváncsi, kvára idegesitő egy folyton ugató kutya.
25-ös te vagy agresszív, vegyél vissza. A másik nem személyeskedett, hanem válaszolt a problémára normálisan, míg te felháborító stílusban.
Remélem törölnek innen....
Kérdező: a szomszédodnak is tűrnie kell, az, hogy eljárás indult, még nem jelent semmit. Nyilván ha társasházban laknál, akkor rosszabb lenne a helyzeted, de családi házban nem.
Mondd azt, hogy csak a szokott módon, a környék kutyáival kb azonos időtartamban ugat a kutyád.
Az eljárásba vond be a trénert, hogy ő is adjon véleményt, álljon ki melletted.
Ha el is marasztalnak, tudsz fellebbezni. Családi házban kutya ugatásért nem sok esély van megbüntetni valakit....
És igen, azért figyeld meg, hogy mit , mikor és miért ugat....
Jól tette a szomszéd, hogy feljelentett a mértéktelen kutyaugatás miatt.
Én is 10 évig szenvedtem a szembeszomszédunk kutyaugatása miatt. Nem jelentettem fel mert egyébként jó szomszéd volt, sokat segített amikor építkeztünk. Egész nap ugatott a dög kutyája, ugatta a gyalogosokat, a macskákat, a madarakat a fán, a felhőket az égen és ha nem volt semmi akkor a semmit ugatta. Az idő oldotta meg a dolgot, a kutya megöregedett és elpusztult. A szomszéd is megöregedett és nem hozott másik kutyát a házhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!