Feljelentett a szomszédom, mert túl sokat ugat a kutyám, ezért birtokvédelmi eljárás indul. Ha nyer, akkor elvehetik a kutyámat? Tanácstalan vagyok nagyon.
Olvasgattam a témában és ha a birtokvédelem jogerőre emelkedik, igaz, hogy meg kell szüntetnem a zaj forrását, azaz el kell vitetni innét a kutyát?
Próbálkoztam trénerrel, meg lefárasztással, nem volt elég. Most veszek egy ugatásgátló nyakörvet, mert nagyon félek, hogy elveszik, ha meg nem, akkor a szomszéd elintézi valahogy. Azt mondja nem tud pihenni tőle, a gyereke se tud és a végsőkig elmegy, ahogy ismerem.
Mit tehetnék?
Tehat hivtal egyszer trenert, jatszottal vele egyszer es nem erted miert ugat meg mindig?
A trener valoban nem er semmit, ha nem tartod be a nala tanultakat es nem gyakorlod a kutyaval naponta. Az se er semmit, ha neha jatszol vele.
Es te mar azon gondolkozol, hogy ha elajandekozod, utana hozol kutyat.
Te oszinten,normalis vagy?
Ajandekozd el, olyannak, aki foglalkozik is vele, de tobbet ne legyen kutyad.
Nem írtam, hogy egyszer, hónapokig csináltuk és semmi eredmény.
Igen köszönöm normális vagyok, mert nem szeretném, hogy a szomszéd végezze ki. Ha meg nyer, úgyis mennie kell, mert már gőzöm sincs, mit csináljak, hogy végre elhallgasson és a szomszéd megint rázhatja az öklét. Van, amikor nincs más megoldás. És az én kutyám, én vettem magamhoz és minden jogom megvan ahhoz, hogy az ő érdekében elvigyem a háztól, ha ez szükséges. És azt sem te döntöd el, lehet-e kutyám vagy sem. Ha elmegy, hozok helyette egy másikat, de olyat, amelyik csendben van és ugyanúgy minden meglesz, mint a mostani kutyámnak. Ne minősítgess és ítélkezz, ha tanácsot nem tudsz adni, maradj csendben.
Tehát meghunyászkodsz, feladod, ráadásul a kutyád, akit állítólag szeretsz, az annyira csereszabatos számodra, mint egy pár zokni. Értem.
Ha mégis felmerülne benned, hogy az önigazoláson kívül, miszerint te mindent megtettél, ajánlani tudom neked Dr. Sátori Ágnest viselkedésproblémás állatokra szakosodott állatorvost. Persze, tudom, már nem akarsz költeni rá, de hátha mégis...
Az elajandekozas abszolut jo otlet, tamogatom, nem ezzel van a baj.
De mi arra a garancia, hogy a kovetkezo kutya nem fog ugatni unalmaban? Minden kutyaval kell foglalkozni, kell setalni naponta.
Addig-addig hozod meg viszed el a kutyakat, ameddig nem talalsz egy megfelelot? Az szep lesz.
De napi szinten még is mennyi időt takar a séta, a lefárasztás? Hány óra? Kinti kutya? Szerintem minden kutyának jót tesz, ha legalább kinti-benti, nem pedig csak kint van egyedül. Ha kinti-benti kutya, és bent van veled a szobában, de ettől még nem vele foglalkozol minden percben, szerintem akkor is az csak jót tesz, ha a kutya egy szobában tartózkodhat veled, ha egy légkörben vagytok.
Amúgy meg azt én sem tartom jó ötletnek, hogy addig hozod-viszed a kutyákat, amíg nem találsz megfelelőt... még ha tegyük fel, menhelyről/fajtamentőktől hozol egy kutyát, akire azt mondják, hogy nyugodt kutya, még akkor sem veheted készpénznek, hogyha hazaviszed, akkor is nyugodt lesz-e.
Hol tartod a kutyat? Kizarolag a kertben? Egyedul unatkozik, engedd be. A legtobb kutyanak kell a gazda kozelsege, hogy biztonsagban erezze magat es nyugodtan pihenjen akar egesz nap.
Milyen ingerek erik naponta? Attol hogy nem szunt meg az ugatas a tobb foglalkozas ellenere, meg kell neki. Seta, futas, jatek, szellemi farasztas (feladatok tanulasa, gyakorlasa, szimatmunka), mas kutyak tarsasaga.
Ha indokolatlanul ugat, szolj ra, es buntesd meg (pl. lespricceled vizzel ha nem szereti a vizet, nem megverni kell, csak erezze a dolog komolysagat).
Engem kutyaskent is nagyon zavar a felesleges ugatas minden kis neszre, de eddig minden kutyamnal eleg volt a fent leirt modszer, ha nem vagyok itthon, akkor is elvannak csendben, tenyleg csak akkor ugatnak, ha jon valaki, vagy macskat, vagy mas ismeretlen allatot latnak. Van amelyik nehezebben tanult meg uralkodni magan, de megtanulta, nyilvan idosebb kutyaval nem lesz konnyu dolgod, de ha azt akarod, hogy veled maradjon, akkor muszaj megtenni erte a lehetosegeidhez kepest mindent.
Igaza van, a te kutyád, a te dolgod megnevelni.
Nehéz, de oldd meg. Senki más nem akarja naponta x órát hallgatni a kutyaugatást - még a sajátjáét sem!
Amit külön imádok, mikor a kutya egész nap ugat, a gazda meg dolgozik, és amikor szólok, hogy csináljon vele valamit, mert élni nem lehet tőle, akkor "dehát nem is ugat".
Mivel te nem HO-ban dolgozol, ja, nem is tudhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!