Mesélne arról nekem valaki hogy egy törpe tacsit hogyan kell nevelni,mire kell figyelni stb?
Hat, nehez erre mit irni, mert mindent is tudni akarsz...:D Tacskom van, talan a legfontosabb tanacs veluk kapcsolatban, hogy legyel kovetkezetes, alakits ki szabalyokat es tartsd is magad ahhoz.
Pelenkas reszhez nem tudok hozzaszolni, nekunk van kertunk, igy elso perctol kezdve kihordtam a kutyust, legalabb napi tizszer, ugyhogy a szobatisztasag is hamar ment szerencsere.
Setalni nem szabad kivinni addig, amig nincs meg az osszes oltasa (ez ugye 13-14 hetes kor korul jon el).
Es igen,nem csak hogy nem lepcsozhet, de tilos hagyni, hogy ugorjon pl agyra, kanapera, ilyesmi. Nekunk van egy rampank, az van a kanapenal, oda felmehet, de nem alszunk egyutt, ugyhogy az agyrol es az ugrasrol le van tiltva. Neha meg mindig probalkozik, pedig mar 3 eves es az elso perctol ez volt a szabaly, szoval asszem ez igy sokat elmond a tacskok kitartasarol 🤣
De persze nem engedunk neki.
Szocializacionak kezdesnek jo a kutyaovi, szerintem azt ne hagyjatok ki, tok szuper. Aztan valoszinuleg neked kelleni fog suli is, a kerdesbol itelve, ugyhogy oda is mindenkeppen menjetek.
Pelusra szoktatni? Nagyszerű! Nagyszerű út ahhoz, hogy az összes létező szőnyegre, a kanapéra, az ágyra, a ruháitokra vizeljen. :) Mert a kutya nemtud különbséget tenni textil és textil között.
Talán kikellene vele menni és rászoktatni egy napirendre. Persze kiskorában még többször kell neki kimenni, később már kevesebb eü séta is elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!