Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ennyire bunkók a busz...

Miért ennyire bunkók a busz sofőrök gyakran? Szájkosár kérdés.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hát ma azt hittem, az eszem megáll.. Vonaton utaztunk a kutyusunkkal, ami eleve nem egyszerű feladat, mert menhelyi kutyusról van szó és még nem gördülékeny a dolog. Csak hogy értsétek az előzményt, milyen stresszes nap volt eleve.

Beértünk Pestre, szállunk fel haza a buszra párommal vagy 6 csomaggal plusz a kutyussal. Póráz rajta, kosár a nyakban, fent pedig egyből csatoltam is rá. Bemondatja a sofőr a hangosba, hogy póráz+szájkosár, MAJD még hátra is jön basszus az ajtóhoz, mire nekem szegezi:

"Mi a francért nem így szállsz fel a kutyával?!"

Mondom bocsánat, elnézést, miközben már épp csatoltam 4 táskával a nyakamban.

Mire fel a sofőr:

"Nem értem minek van nektek kutyátok."

Hogy a francba merészel ilyet mondani egy sofőr, de most komolyan? Tudatos gazdiknak, akik szájkosárral, mindennel előírásnak megfelelően felszállnak (sokan leszarják) és még elnézést is kérnek??

Majdnem oda mondtam neki, hogy kezelje el, azért van kutyánk, mert menhelyről mentettük, ahol sanyarú sorsa volt és szeretetet akarunk neki adni te aberrált.. De kb lefagytam, hogy ilyen megalázót mondott annyi ember előtt, szerintem ez irdatlan nagy bunkóság volt.

Ennyire negatívak eleve a sofőrök kutyásokkal szemben? Nem is értettem ez mi volt.

Párom telefonált közben - szerencséjére - mert lett volna egy két kedves szava az úriemberhez.

2022. aug. 9. 00:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:

A végére már nem olvastam el az összes választ, de elég durvák vagytok srácok, már ne haragudjatok..

1.Az egyik munkatársam főnök egy örökbefogadó egyesületnél és tudott az utazásról, mindenről, sokat beszéltem vele erről, semmi gondot nem látott ebben.

2.Nem életében először utazott a kutya, utaztunk már bele többször.

3. A lakásom szerződésbe foglalt állatbarát albérlet, a tulajnak is kutyái voltak és igen, tud róla.

4. Leszögezném, hogy történetesen Édesapám is buszsofőr. (: és azért nem minden sofőrre értem, mert ő nagy kivétel, de mint szakmabeli tudja, hogy milyen stílusúak tudnak lenni, mesélt nekem erről egyet mást. Persze, sok fárasztó ember van, de egy ártatlan még elnézést is kérő utasnak azért nem így kéne reagálnia szerintem.

Biztos az a célom, hogy én kutyát bántsak, mikor világ életemben imádtam a kutyákat, állatorvos akartam lenni és menhelyről mentek egy sérült kutyát. Ne bántsatok már meg ilyennel légyszíves.

Már nem tudom melyik kommentelő írt ilyet is, hogy nagyképűség: amit én leginkább vetek el a világban. Ne haragudj meg, de ismersz engem? Egy egyszerű családból származom, a belemet dolgozom ki egyetem mellett, ott segítek, ahol tudok, még reagálni se tudok, ha valaki így megbánt és érzékeny vagyok, azért bántott ez meg ennyire. Mert tudom mennyi rossz gazdi van, aki akár bántja is a kutyáját és ők illetnék meg ezt a beszólást, szerintem nem az, aki, segíteni szeretne.

Rendben van, ha rám szól a sofőr, de a stílust ne mondjuk, hogy megérdemli így az ember.

2022. aug. 9. 07:35
 22/73 anonim ***** válasza:
94%
Nekem is mentett kutyám van, és eddig csak egy sofőr volt bunkó, az is csak azért, mert nem látott ki rendesen a fülkéből, hogy a lábam mellett lévő kistestű kutyán rajta volt a szájkosár. Ilyet, mint te, sose tapasztaltam, de én ráadom a kutyára a szájkosarat még felszállás előtt, ha pont akkor jön jármű, megvárjuk a következőt, akkor is, ha csomaggal vagyok. Egy amúgy is stresszes kutyát tovább stresszelsz a kapkodással, ezzel nem lesz neki könnyebb. Budapesten meg nem is értem, mit kell így rohanni, nem olyan ritkák a járatok, hogy ne férne bele egy kis várakozás. Ha meg oda kell érni időben valahova, induljatok korábban.
2022. aug. 9. 07:35
 23/73 A kérdező kommentje:

Értelek. Nem kapkodtunk egyébként, abszolút. Három buszt is kivártunk inkább, addig ittunk a kutyussal együtt, sétáltunk, pisi és simi szünet, minden.

Csak a buszra kellett gyorsan pattanni.

2022. aug. 9. 07:42
 24/73 anonim ***** válasza:
59%
Egy mentett kutyának ez is elég stressz. Volt már korábban mentett kutyád?
2022. aug. 9. 07:43
 25/73 A kérdező kommentje:

Mentettem nem, sajátom igen - goldi - illetve sokat szitteltem kutyust. Ezért is beszélgettem nagyon sokat a munkatársammal, illetve akitől hoztuk.

Én csak annyit szeretnék ezzel mondani, hogy felszálláskor hibáztunk, ami úgy gondolom emberi dolog, de soha se soha nem akarnék rosszat egy kutyának se a Földön, ezért ezzel szemben azért megvédeném magam. Mert nekem ez hatalmas sértés. Annyira igyekszem neki a legjobbat nyújtani, mert a fél életét elvették tőle..

Nagyon jól érezte magát velünk végig. Semmit nem erőltetnék rá, amint azt látnám ez nem oké.

2022. aug. 9. 07:50
 26/73 A kérdező kommentje:

Nem mellesleg tudjátok inkább mit tartok nagy felelőtlenségnek?

Mikor a pélyaudvar előtt odahívott egy kishölgy az 1 éves akitájához, aki behívására sem hallgatott és közölte velem, hogy nem tudja ráadni a szájkosarat, segítsek.

A kutyán előtte soha nem volt szájkosár, soha nem utazott, jutifali se volt a hölgynél, kb. semmi nem stimmelt és külföldre akartak vonatozni.

Szóval inkább megmondtam neki, hogy bocs de ez esélytelen, mert minimum hetekig szoktatnia kellett volna.

Szóval ilyenekkel is találkozom, bár tök finoman közöltem neki és sajnáltam, de egy ilyen esetet inkább tartok felelőtlennek sajnos.

2022. aug. 9. 07:54
 27/73 anonim ***** válasza:
96%
Figyi, óriási felelősség van a sofőrökön, és elég pocsék állapotban vannak a járművek, egy volt kollégám, aki szerelt buszokat, mondta, hogy ha tudnánk, fel sem mernénk szállni, de a sofőr erről nem tehet, sok a tahó utas is, mindenféle, érthető, hogy stresszes. A kutyádnak meg stabil, higgadt, nyugodt gazdi kell, ki tudja, mit élt át egy mentett kutya, aztán most meg ott veszekedtek fölötte. Tudom, hogy fel vagy húzva, de inkább nyugodtan gondold végig, és tanulj az esetből. Úgy utazz a kutyáddal, hogy ne találjanak fogást rajtad, ha nem a sofőr, utas is beléd állhat. A kutyádnak is jobb lesz, ha legközelebb jobban figyelsz, és előrelátóbb vagy. Nálam ott az okostelefonon a BKK app, azon látom, mikor jön olyan járat, ami nekem jó. Az én mentettemnek felkavarodik a gyomra, ha rázza a busz (amilyen remek utak vannak, nekem az egyik fogamból is letört egy kis darab), ezért ölbe veszem, akkor is, ha állva utazunk.
2022. aug. 9. 08:07
 28/73 anonim válasza:
34%
Fáj, amikor odamondják az igazságot, mi?
2022. aug. 9. 08:21
 29/73 anonim ***** válasza:
11%
Eleve az utcán is rajta kell a szájkosárnak a kutyán. Mivel ha megharap valakit te komoly büntit kaphatsz òt meg eltatathatják.
2022. aug. 9. 08:32
 30/73 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! (: igyekszem így felfogni!

Szegény kutyus, én is féltem ettől a felkeveredés dologtól, vittem is kis törölközőt, sok vizet, de szerencsére semmi gond nem volt, nem is nyáladzott, vagy ilyesmi.

Szépen elfeküdt a lábunknál.

2022. aug. 9. 08:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!