Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Anyósom hozzánk költözne...

Anyósom hozzánk költözne kertes házából. Van egy 15 éves kutyája több betegséggel. Megkérdeztünk több menhelyt de nem tudják befogadni túl sok állat van. Az állatorvos nem akarja elaltatni. Panelba nem hozhatjuk. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

2022. aug. 2. 18:46
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
75%

"A kutya mekkora? "

Valószínűleg kisebb a kutyus. A nagytestűek rövidebb ideig élnek általában.

2022. aug. 2. 21:06
 22/41 anonim ***** válasza:
54%
Miért sürgõs, hogy az anyós hozzátok költözzön?Addig nem mennék hozzátok,amig a kutya él és jõl van.
2022. aug. 2. 21:06
 23/41 anonim ***** válasza:
41%

Ez a sok utálatos hozzászólás! Nem véleményt kért, hanem tanácsot emberek! Fogalmatok sincs a körülményekről! Miért lenne papucs, meg ilyen meg olyan mert odaengedi az anyósát? Nem minden anyós egy "sárkány" lehetnek nagyon jóban, van aki úgy szereti az anyósát mintha a saját anyja lenne. Vannak nagyon jólelkű asszonyok is. Lehet idős már az anyósa, gyenge, nem tudja ellátni magát, vagy rossz már az egyensúlya sokszor elesik, de az is lehet hogy nagyon beteg és ápolásra szorul. Nem szidni kéne, hanem becsülni amiért ilyen rendes, hogy foglalkozik a párja családjával is, és segít a másikon. A kutyát pedig nyílván sajnálja az ember, de igenis van olyan, hogy nem tudják befogadni. Egy panelban nem "öreg kutya majdcsak meglesz", egyébként egy öreg kutya is lehet nagyon mozgékony, de ha nem is az, akkor is naponta többször is sétáltatni kell. Egy kinti kutya ami már megszokta a kertet, lehet nem is szobatiszta, most magyarázd meg szerencsétlen jószágnak, hogy csak munka előtt hajnalban meg munka után este tudja elvégezni a dolgát. Főleg ha idős, beteg kutya, lehet hogy vizelettartási gondjai is vannak. Persze van kutyapelenka meg kutyatréner, de kinek van arra pénze, épp elég csapás plusz egy embert ellátni. Lehet mondani, hogy majd eladják a házat, de az sem két perc alatt kel el, főleg ha olyan állapotban van, hogy majd összedől. Ha nem azért költözik oda mert leégett a ház vagy valami. Az is lehet hogy cukros a kutya és injekciōzni kell amit nem tudnak megtenni, ha nincsenek otthon egész nap. Az anyós meg lehet, hogy már leépült, vagy gondjai vannak a memóriájával Kész kínszenvedés, igenis jobb helye lenne máshol, ha nem tudnak róla gondoskodni. (ugyanaz a mentalitás, mintha azt mondanád egy gyereknek jobb egy olyan családban ahol bántalmazzák, mintha gyerekotthonban lenne) Ha albérletben vannak simán kirakhatja őket onnan a tulaj egy kutya miatt. De bem muszáj ehhez albérletben sem lenni. Amikor mi befogadtunk egy utcára kidobott kutyát, két hét múlva ott volt a közös képviselő kezében a papírral, hogy elég aláírás gyűlt össze, kaptunk egy hónap haladékot hogy "eltüntessük" a kutyát, még jó, hogy a rokonságban lett neki helye. Könyörgöm emberek. Hát egy apró együttérzés sem szorult belétek? Tényleg fontosabbnak kéne legyen egy kutya mint egy ember? Persze amit írtam mind csak egy találgatás, és csak egy példa volt, hogy ne szidjuk már szegény kérdezőt, amikor azt sem tudjuk mi áll a háttérben. Különben is, kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk? Sokkal rosszabb dolgok történnek a világban minden percben amik felett mindenki szemethuny, és úgy vagyunk vele, ha nem veszünk róla tudomást akkor nem is létezik. Amúgy is mindnekinek először a saját portáján kéne körülnézni. Mintha mi sosem kerültünk volna kilátástalan helyzetbe, vagy mitha sosem hoztunk volna "rossz" döntéseket. Vagy inkább szükséges rossz döntéseket. Csak ennyit szerettem volna. Tudom hogy nagyon le leszek pontozva, de ha már egy ember magába néz és legközelebb gondolkodik, vagy belegondolja magát a másik fél helyzetébe mielőtt valamit mond, vagy ír, már akkor megérte. Van még mit fejleszteni az emberek EQ-ján. Mondanám hogy tipikus magyar mentalitás, de sajnos mindenütt vannak ilyen emberek. Kár hogy ránk kifejezetten igaz ez az ítélkezős, rosszindulatú stílus.

Kedves kérdező, sok kitartást kívánok! Próbáljatok segítséget kérni a facebookon, vagy akár a megkérdezett menhelyek segítségét is kérhetitek. Nálunk is gyakran rak ki a menhely ilyeneket, hogy egy kutyának/macskának keresnek fix vagy legalább ideiglenes befogadót, olyan okok miatt, hogy elhunyt a gazdája vagy már nem tudnak gondoskodni róla. És ne szégyelljetek segítséget kérni. Igaz, itt a sok ítélkező, de még mindig jobb a kutyusnak egy másik helyen, ha egyáltalán nem lehet megoldani, akkor pedig még egy menhelyen vagy a "kutyamenyországban" is, mintha szenvedne.

Egy állatnak sem szabadna szenvednie! (sem pedig embernek, remélem az eutanázia is jobban elérhető lesz, én pl. Nem akarnék vegetálni, és elvárni hogy a családom gondoskodjon rólam, ha mondjuk egy balesetben lebénulnék)

2022. aug. 2. 21:43
 24/41 anonim ***** válasza:
65%
Miért ne költözhetne oda az anyósa? Én is nagyon jóban voltam az enyémmel, sőt, mostmár elváltunk a férjemmel, elég csúnyán össze is vesztünk, de az anyósommal megmaradt a jó kapcsolatunk. Amikor műtöttek akkor ő hozott nekem ebédet, mert tudta, hogy nehezen menne a főzés. Az első perctől fogva imádtam, ha olyan helyzetbe kerülne én még így is engedném hogy hozzám költözzön. :) szerintem aranyos, hogy így megvannak, vagy ha nincsenek is jóban, akkor is le a kalappal, hogy segítenek neki. A család az első, segítsünk a szeretteinknek!A kutyust bem tudom, esetleg nincs valahol a rokonságban olyan aki még be tudná fogadni? Akinek van kertje. A kajáját meg mondjuk ti vennétek neki és akkor máris nem akkora teher, ha már tényleg öreg kutyus lehet nem is húzza sokáig. Ilyenkor már általában vaksik és vagy süketek szoktak lenni, talán nem sokat zavarna. A panelt megértem, lehet lépcsőzni sem tud szerencsétlen jószág, egy kutya amúgy sem panelba való. Ha van a városodnak facebookos csoportja, próbáld meg ott megosztani a történetet, hátha aki mondjuk környékbeli vagy ismeri is a kutyát megesik rajta a szíve.
2022. aug. 2. 21:56
 25/41 anonim ***** válasza:
73%

Nyilván megvan azoka hogy az anyós oda költözik, ezzel ne bántsuk már a kérdezőt. A kutyával kapcsolatba épp elég bajuk van. Ha panelba hozzátok semmiképp sem mehet akkor kérjétek a menhely tanácsát, oké nem fogadják be, de biztos vannak kapcsolatba olyan emberekkel akik ideiglenesen, vagy végleg befogadnak kutyát akár egy idős, beteg kutyát is, vagy adjanak tippet hova forduljatok iylen esetbe. Elaltatni csak úgy nem fogják, nem is lehet.

Esetleg a közösségi média pozitívabb részét lehetne arra használni hogy röviden kiírod a sztorit nyilvánosan hogy a kutyusnak kell egy befogadó gazdi hogy a hátralévő életét valahol letudja élni, és ennyi. Tedd megoszthatóvá és pár nap múlva lesz aki fog írni valami jótippet, vagy akár be is fogadja majd.

Elég sok hasonlót láttam és ezek működnek szerencsére, az összefogás az ami a mi országunkba egész jól működik szerencsére.

2022. aug. 2. 22:08
 26/41 anonim ***** válasza:
62%
A kérdező hol van ilyenkor, vagy csak szerintem illene válaszolnia?
2022. aug. 2. 22:14
 27/41 anonim ***** válasza:
40%
Menj a kutya is hozzátok. Saját tulajdonú panelba miért ne mehetne?
2022. aug. 2. 22:17
 28/41 anonim ***** válasza:
40%
menjen
2022. aug. 2. 22:19
 29/41 anonim ***** válasza:
23%
13-as, megy anyóssal a kutya a panelba? A mama ne akarja megmondani ki mit csináljon, hanem alkalmazkodjon szépen. A kérdező leírta, hogy a kutya NEM mehet. Pont.
2022. aug. 2. 23:48
 30/41 anonim ***** válasza:
38%
Én sem tolerálnám, ha valaki még csak meg sem melegedett nálam, de már át akarja formálni, pl. egy kutyát kerülgessek a lakásomban. Honnan tudod, hogy valaki nem allergiás rá, vagy csak szimplán nem akarja kerülgetni? Mert azt gondolhatod, hogy nem a mama fogja sétáltatni. A kutya elaltatásához meg hogy lehet egy ember elaltatásához hasonlítani? Te beteg elme...Jó pénzért talál olyan orvost, aki elaltatja, ha akar.
2022. aug. 2. 23:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!