Tudnátok ötleteket adnia kiskutya ágyról való letiltására?
Én azt látom, hogy rosszalkodni akar, meg hamar elunja magát. Az egyetlen ami eszembe jutott, hogy hagyok neki az ágyon valamit amit elcsenhet mikor nem vagyok ott és befújom/bekenem valami erőspaprikás/chillis cuccal és akkor majd rájön, hogy nem olyan vicces az :D De elsősorban olyanok véleményére voltam kiváncsi akik esetleg megküzdöttek ugyan ilyen problémával.
Jah és kuytasuliba is fogunk menni csak lekéstem a júliusi tanfolyamot az oltások miatt.
Szerintem ez még csak a fiatalságából eredő bolondozás.
Egyébként azt is megpróbálhatod, hogy úgy teszel mintha kimész a szobából, de elbújsz az ajtó mögött, és figyeled őt fél szemmel. Abban a pillanatban mikor felugrik, vagy készül felugrani, rá kell szólni. Ezt ha csinálod folyamatosan, akkor egy idő után le kell hogy szokjon róla.
Egyébként mikor mi örögbefogadtuk a két kiskutyánkat, nálunk is le voltak tiltva a kanapéról. Manapság meg már együtt szoktuk szundizni ott :))
A falkaelmélet bukott dolog, a kitalálója is elismerte, szóval felejtsük el, hogy hol állsz a rangsorban. Egyrészt a kutyák nem falkában élnek, a farkasoknál egy "falka" igazából egy család, másrészt még ha "falkásodnak" is, nem alkot egymással falkát két különböző faj, tehát kutya és ember nem falka.
Kérdező, még fiatal a kutyád, és a shibáról azt hallottam, hogy makacs, önfejű, viszont a jó, hogy hallgat rád, ha rá szólsz, hogy nem, és nem megy fel, vagy ha lejön, ha azt kéred, ezt tartsd meg. A kanapéra, ha van külön, nyugodtan engedd fel, ott legyen játék, lazulás, az ágyról pedig mindig tiltsd vagy ha már ott van, parancsold le. Mindig jutalmazd is, ha megfelelően viselkedik, nyugodtan mehet a jutifalat vagy játék vagy nagy dicséret, ha szót fogad és nem megy fel vagy ha lejött az ágyról. Majd meg fogja szokni, hogy a kanapén szabad, az ágyon nem szabad lenni, össze fogja kötni. Nem megy egyik napról a másikra, ez türelemjáték és idő, csak maradj következetes és ne engedj abból a szabályból, amit eldöntöttél egyszer, szóval ne hagyd rá a felmenetelt, ha mondjuk türelmetlenebb, fáradtabb vagy, mert újra kell kezdened majd. Illetve lehet az ágy mellett fekhelye, esetleg egy puha szőrmés szőnyeg (az én kutyám imádja az ilyeneket), ahol szabad neki lenni a közeledben az ágy mellett.
Ez egy jó cikk, érdemes elolvasni:
Nem tudom, merre laktok, de érdemes olyan kutyasulit keresned, ahol etológia alapú nevelésre építik az oktatást, és jó, ha van kutyaovi, kölyök alapozó foglalkozás is. Ott sok hasznos tanácsot kaphatsz a kiképzőktől, esetleg megoszthatjátok a tapasztalataitokat a többi gazdival, látjátok, ki mivel küzd, lehet, hogy valakinek van valami jó trükkje, ami neked nem jutott volna eszedbe, közben pedig a kutyád is szocializálódik, bandázik, fárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!