Kölyök kutya vásárlásnál, ha az van a hirdetésben
megadva, hogy "oltva", akkor az szokás szerint milyen
oltásokat tartalmaz és milyen további oltásokra van
szükség?
Parvo és kombinált.
Vagy csak parvo... attól függ.
Mikor vettem a kutyámat, akkor neki mindet beadta a tenyésztő, de ő tenyésztőtől volt.
2010. szept. 21. 20:25
Kérdezd meg szerintem. Inkább, minthogy valamit ne kapjon meg a kutya!De elvileg az oltási könyvében is benne lesz. Azt, hogy mire lesz szüksége még, majd az állatorvos megmondja és be is adja neki.Ezen ne aggódj
2010. szept. 21. 20:33
ugye nem expressz.hu ??:(
2010. szept. 21. 20:56
A tenyésztő az elvitelig a parvot adatja be az a biztos persze ehez hozzátartozik jó pár féregtelenítés, ha a kiskutya később kerül hozzád 8 hetes kora után akkor a kombinált is persze ez tenyésztőnél. Kell, hogy kapjál oltási könyvet is persze van olyan tenyésztő aki nem ad, tudok ilyenről is. Én is tenyésztek nálam oltásban és féregtelenítésben is a fenti eljárás van követve amiről persze oltási könyvet kapsz, orvosi pecsétekkel.
2010. szept. 21. 21:03
Ha olcsó a kutyus, tehát szaporítótól való, törzskönyv nélküli akkor valószínűleg egy oltása sincs, sőt féreghajtót se kapott..
2010. szept. 21. 21:05
4. vagyok újra az 5.-kel egyet értek ha a kutyát túl olcsón vetted vagy esetleg kaptad, akkor valószínű nincs is oltása se féreghajtása ez esetben keresd meg a választott kutya orvosodat és kövesd a programját, persze tudnék ajánlani, hogy mit adass neki és hogy kortól függően, de ezt hagyjuk meg az orvosoknak.
2010. szept. 21. 21:11
7/15 A kérdező kommentje:
Nem tenyésztőtől veszem a kutyust, oltva, féregtelenítve van a kutya, így szól a hirdetés, ez számomra azt jelenti, hogy oltási könyvet is kapok. Jövőhéten megyek érte, azért írtam fel a kérdést, hogy anyagilag hogy készüljek. Akkor ha jól értem, akkor pravo oltást kaphatta már meg a kutyus, innentől kéthetente van 12 hetes korig, aztán három hónapos korban egy, stb.
A hírdetésben mindenki azt ír amit akar.
Ha mentek a kutyáért akkor ugye az oltási papírját oda kell, hogy adja. Ha nincs oltásija akkor tuti nincs oltása se.
Én a helyedben szerződéssel hoznám el, hogy később ne legyen gond.
Mikor mi vettünk anno nj. két évesen, oltási papírja szerint oltva volt, és mégis szoprnyicát kapott. Vagyis még se volt védve. Minket jól átb..tak, a kutya meg majdnem átment a vadász mezőkre. Túlélte ugyan, de ennek a betegségnek vannak szövödményei. Kilenc éves volt amikor lefeküdt aludni, és többet nem kelt föl.
Élhetett volna még ha nem lett volna beteg. :-(
2010. szept. 21. 22:30
Anyagilag úgy készülj, hogy az ilyen kutyák többsége genetikailag örökletes betegségeket hordoz, amiket vagy lehet kezelni súlyos tízezrek árán vagy nem is lehet segíteni rajta.. Főleg ha valami gyakori kutyafajtát veszel ennek még nagyobb az esélye. Szóval nyugodtan spórolgass az orvosi költségekre, ha már arra lusta voltál gyűjtögetni hogy jó helyről vegyél kutyát.
2010. szept. 22. 08:24
Ha 6 hetes a kutyus akkor 1 oltás 3* féregtelenítéssel, ha 8 hetes 2 oltás 4 féregtelenítés. Így kellene!!! De feltétlenül zöld sorszámos oltási könyv és junius óta kötelező a microchipp is!!!
Bár én vettem úgy felnőtt kutyát, hogy az utolsó 2 évben még veszetség ellen sem volt beoltva!! Sajnos találkozik az ember Állat-állattartókkal!!!
2010. szept. 22. 10:03
Kapcsolódó kérdések: