Németország kutyaadó?
Útlevele legyen a kutyának.
Mivel Magyarországon éltek és csak ideiglenesen lesztek ott, szerintem nem kell adót fizetni a kutyára.
Magyarországon minden chippelt és ivartalanított kutya mentesül az adó alól, és mivel kötelező a chippeltetés így nincs nálunk kutyaadó. Oltási könyvvel kutya útlevelével a zsebetekben nem lehet probléma, de ha gondolod nézz utána német oldalakon.
Igen kell az adó akármennyi időre is jöttök, mivel köteles vagy bejelenteni a lakcimedre a Rathausba így automatikusan jön a levél. Viszont amikor újra kijelenkeztek a különbözetet megkapjátok. Nem érdemes ezzel szórakozni, mert ha a szomszéd felnyom több mint 1000 euró bünti is jöhet. 1-2 hónapra kis termetű kutyának pár 10 euró persze tartománytól is függ. Az én Boston terrieremre fizetek évi 120-130 eurót évente Baden Württemberg-be.
Szerintem nem érdemes kockáztatni!
Igen, kötelező, mert Einreisadatummal bejelentkezel a városba, hogy x hónapot itt élsz, és ugyanakkor be kell jelentened a kutyádat is a megfelelő szervnél.
Azután automatikusan jön a levél, hogy fizetned kell.
És nem, nem éri meg elmismásolni, mertha a szomszédod vagy bárki jóakaró felnyom, akkor csúnya bünti lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!