Miért mondják, hogy a kutya húsevő, mikor kb. mindent megesznek?
A fogazatuk alapján ragadozók.
De egyébként a legtöbb ragadozó fogyaszt valamennyi növényi táplálékot is, mert szüksége van rá. Pl a medvék is rendszeresen esznek bogyókat, füveket (bár nem vagyok benne biztos hogy nem mindenevőnek számítanak-e).A rókák rendszeresen esznek tojást ami megint csak nem hús.
A kutyák is esznek füvet ha ég a gyomruk, vagy szomjasak és nincs más módjuk folyadékhoz jutni. És nem tudom figyeled-e, de a jó minőségű tápokban is rengeteg növényi rost van, és nem olyan magas a fehérje tartalma, mivel nincs rá szüksége a kutyáknak.
Ellenben a macska tápokban nagyon magas kell hogy legyen a fehérje, mivel a macskák nem fogyasztanak növényeket.
Szóval a kutyák tényleg mindet megesznek. Akkor is ha nem egészséges nekik.
A házi kosztot, pékárút es a tejtermékeket próbáld kerülni amikor eteted a kutyáidat.
Még ha nyers etetést is akalmazol a házikoszt és a pékárú teljesen felesleges a kutyának. Ráadásul ekkora kutyáknak fontos hogy milyen mennyiségben és minőségben esznek. Ha a kajájuk felét te főzöd, úgy hogy tudod mire van szükségük akkor is szoktak egy kis tápot vagy konzervet kapni, hogy biztosan ne legyen hiánybetegségük.
Ne haragudj nem kioktatni akartalak, csak leírtam a véleményem. Biztos vagyok benne hogy jól esznek a kutyád, csak szerintem felesleges és egészségtelen maradékkal és mondjuk kenyérrel etetni őket
A növényevők is esznek húst, ha alkalmuk adódik rá.
Például ha kiesik egy fióka a fészekből, és arra jár egy szarvas, gondolkodás nélkül befalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!