Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem kell a "kutyának"...

Miért nem kell a "kutyának" sem a 4 hónapos gyönyörű boxer szukám? Még csak fel sem hívnak a hirdetésre!

Figyelt kérdés
2010. szept. 21. 15:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

16:39 es vagyok itt van néhány link: [link]

: [link] stb stb+ a fajtamentük a : [link] és még van annyi hogy a füled égnek áll :( csak nézd meg őket ők mind gazdira várnak,mind szép,mind kedves :) ne dicsekedj ennyire a kutyusodal.az tény hogy szép de minden kutya szép valamelyik szempontból úgyhogy egyik semm külömbözik semmitől.amugy meg akkor nem vagy szaporitó ha,vanak e.ügyi szűrések,törzskönyv,tenyész szemle stb...gondold át miért is nem viszik?!?!vanak fajtatiszta kutyusok is kőztük.amugy meg légy tűrelemel

2010. szept. 21. 16:48
 12/27 anonim ***** válasza:
30%

Azért nem hívnak fel, mert rossz helyen hirdetsz! Itt kell: expressz.hu, startapro.hu, slando.hu, kiskutya.hu.

És fognak hívni, meglásd!

2010. szept. 21. 16:55
 13/27 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, te egy lelketlen szaporító vagy!

Adnád bárkinek a kutyát, csak vigyék?

Hogy aztán mi lesz a sorsa, az nem érdekel?

A felelős tenyésztő igencsak megnézi, kinek ad kiskutyát, szerződéssel, aminek egyik fontos pontja, hogy visszaveszi a kiskutyát akármilyen gond van.

Te meg mindenáron túladni akarsz rajta!

Te ne koptasd hiába a billentyűket, inkább felelősen tarts kutyát, vagy ne tarts.

Add inkább fajtamentőknek, ők legalább csak jó gazdinak adják és bárkinek!

Jó lenne, ha az ilyen mentalitású emberek lekopnának a kutyaszeretők társaságából, még virtuálisan is !!!!

2010. szept. 21. 18:29
 14/27 anonim ***** válasza:

Boxer fajtamentők linkje:

[link]

2010. szept. 21. 18:30
 15/27 anonim ***** válasza:

A boxer fajtamentők örökbefogadási feltétele, kérdező olvass és tanulj!

Az örökbefogadás feltétele, hogy az örökbefogadó aláírja az ÖRÖKBEFOGADÁSI SZERZÕDÉST és személyazonosságát hitelt érdemlõen bizonyítsa. Lehetõség szerint az örökbefogadáskor ellenõrizzük négylábú védencünk leendõ lakhelyét. Ennek kiemelt jelentõsége van, hiszen tapasztalt, az örökbefogadott állatot jól ismerõ önkénteseink könnyen fel tudják mérni, milyen veszélyek leselkedhetnek a kutyusra. (Például megfelelõen szökésbiztos-e a kert, nincs-e olyan rés a kerítésen, ahol az eb világgá mehet, stb.) Mivel Magyarországon ma több millió kóbor állat él, akiknek esélyük sincs arra, hogy valaha gazdihoz kerüljenek, ezért természetesen a hazai menhelyekhez hasonlóan mi is maximálisan támogatjuk az ivartalanítást, (hacsak valamilyen egészségügyi okból az adott állatnál az állatorvos azt nem ellenzi). Albérletben élo gazdijelöltnek kutyát örökbeadni nem tudunk.

Mind a kan, mind a szuka kutyáinkat ivartalanítás után lehet örökbefogadni. Kölyökkutya örökbefogadása esetén a szerzõdésben kikötjük, hogy a kutyát legkésõbb 1 éves koráig kötelezõ ivartalanítani (a kanokat is), a vemhesülését addig is meg kell akadályozni. Az ivartalanítás megtörténtérõl állatorvosi igazolást kérünk!

Ezzel nem csak a nemkívánt szaporulatot szeretnénk megelõzni, hanem a kutyák egészségét is védjük, hiszen az idõben ivartalanított szuka kutyáknál gyakorlatilag nullára csökken a késõbbi "nõgyógyászati" daganatos megbetegedések esélye. Ezek a rákos megbetegedések több tízezer kutya életét követelik évente, pedig az ivartalanítással megelõzhetõek! Az ivartalanítással az álvemhesség is kiküszöbölhetõ.

Kérjük, mielõtt örökbefogadnál kutyáink közül, gondold át, mekkora felelõsséggel jár egy állat tartása! Érdemes eltervezni, mi lesz a kutyussal, ha nyaralni mész, el kell költöznöd, stb. Gondold át, tudod-e vállalni a vele járó költségeket (kötelezõ oltások és parazitamentesítés, betegség esetén gyógykezelés, kullancs elleni védekezés, stb.) valamint azt, hogy el tudod-e látni akkor is, ha idõs és megfáradt lesz majd és teljesen rád lesz utalva. Ha mindezekre tudod a választ, akkor válaszd ki gazdira váró védenceink közül azt, aki a legszimpatikusabb Neked, hívd fel a hirdetésénél szereplõ telefonszámot és ismerkedj meg a kutyussal, hogy lásd, összeilletek-e! Ha pedig megismertétek egymást és kölcsönös a szimpátia, ne felejts el nyakörvet, pórázt (esetleg szájkosarat) beszerezni, mielõtt új társadat örökbefogadnád!

2010. szept. 21. 18:32
 16/27 A kérdező kommentje:

Kedves oncogito. Majd ha megismertél engem és a kutyatartásomat akkor majd "papolhatsz". Nem vagyok kutyaszaporító. Az én kutyáim csak hús és jó minőségű tápot esznek, bárki megnézhetné az én kutyatartásomat.

Már 4 évesek a boxereim és csak azért tartom őket mert szeretem, eddig még nem volt kiskutya, mert vigyáztam rá, hogy ne legyen, de most besikerült ezért akarom eladni.

Inkább téged kellene letiltani!!!!!!!!

2010. szept. 21. 21:00
 17/27 A kérdező kommentje:
Hát igazából nem értem, hogy mi a bajotok velem? Nem írtam semmi olyat, ami miatt a "gyomrotok is felfordul tőlem". Egy 5 hónapos kislány anyukája vagyok és igenis imádom a kutyákat, főleg az enyémeket. Csak ezt a kiskutyát már egy kicsit soknak tartja a családi kassza, és ezért szeretnénk eladni.
2010. szept. 22. 10:43
 18/27 anonim ***** válasza:
60%
Talán erre az előtt kellett volna gondolnod, mielőtt összehoztál még egy felesleges almot! Tudod hány állatvédő küzd az olyan emberek ellen mint amilyenek ti vagytok? Tudod hány kutyát altatnak el naponta? És tudod hány "fajtatiszta" kutya vár gazdára? RENGETEG! Ha anyuka vagy lehetne már egy kicsit több eszed! A kutyáknak nincsenek szűrései gondolom, se törzskönyv se tenyész szemle! Honnan tudod hogy valamelyik kutyád nem e hordozó? Tudod mi az a hordozó? Az hogy ő nem beteg viszont a kölyök valószínűleg az lesz! Az ilyen szaporulatok nagy %-a örökletes betegségekkel születik. Honnan tudod hogy a kiskutyát nem fogja e megunni akinek eladod és majd kilökni az utcára? Esetleg ütni-verni? Tudod a tenyésztők azért küzdenek hogy megőrizzék és javítsák a jó genetikai állományt, de az ilyen emberek mint te tönkreteszik a fajtát! A tenyésztők nyomon követik a kiskutyák életét, téged meg az se érdekel hogy kinek adod el csak vigyék már el! Ezért fordul fel tőled a gyomrom, mert felelőtlen és buta vagy!
2010. szept. 22. 10:50
 19/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tiszta, mit is akarsz.

Szaporítotok és már csak ez az egy kutya maradt a nyakatokon, vagy egyetlen kis kölyökkutyátok van, akit már meguntatok.

Ha az utóbbi, ajánlom a fajtamentőt.

Ha szaporítók vagytok -- akkor ha a családi kassza már ezt az egy kiskutyát nem bírja, gondolom, a többi túladott sorsa biztosan nem érdekel titeket.

Akkor is ajánlom a fajtamentőt, legalább lássátok, mennyi gazdira váró boxos van hazánkban.

Ha még mindig nem érted, hogy mi bajunk van veled, akkor kár lenne több szót fecsérelni rád.

Felejtsétek el a kutyatartást egy életre kis családoddal együtt, legfeljebb képen/képernyőn "imádjátok" a kutyát, illetve másét simizzétek, már aki hagyja.

De a kutyaszeretők között nincs helyetek!

2010. szept. 22. 13:10
 20/27 A kérdező kommentje:

Két utolsóhoz szólok. Ti nem vagytok normálisak. Milyen alapon becsmérelitek így le az embert, mi jogotok van hozzá?! Nem azt mondtam, hogy minden jött-mentnek odaadnám a kutyámat, de gondolom aki már ennyi pénzt ad egy kiskutyáért, csak nem fogja ütni-verni. Mégegyszer elmondom nem szaporító vagyok, tudom, hogy mi ennek a szónak a jelentése, hát az rám nem vonatkozik. És légyszives legyetek egy kicsit tapintatosabbak, mert úgy gondolom én nem bántottalak titeket.

Minden jót a továbbiakban.

2010. szept. 22. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!