Van aki használ biciklis kosarat? Jól használhatóak?
A biciklis kosarak jól használhatóak? Most szeretnék egyet venni közepes testű kutyámnak.
Melyeket ajánljátok?
Ha valaki még mindig keresne én ezt találtam végül:
Végül több szakemberrel beszélve végülis rá kellett jönnöm, hogy nem realisztikus 13 kilós kutyát, biztoságosan és kényelmesen elülső kosárban szállítani. Így kompromisszumként végül találtunk egy jó hátsó kosarat.
- A spánielem pont elfér benne, igaz szuka és working típusú, tehát eleve izmosabb vékonyabb, mint pl. a Show spánielek. Viszont rács nélkülás kicsit nagyobb közepes testű kutyák is beleférnek.
- 15 kg-ig jó a teherbírása
Van belső rögzítő heveder benne, belső puha bélés és külön vettem hozzá rátehető fedőt is, így nyugodtabb vagyok, hogy nem ugrik ki. A másik nagy előnye, hogy a kosarat egyszerűen le lehet venni és visszarakni egy ilyen csatos rendszer segítségével viszont attól nem kell félni, hogy leesik, nagyon masszív.
A kutyus nagyon élvezni. Kellett egy kis idő, míg megszokta, de mostmár mindig nagyon várja a biciklizéseket.
A honapon tudtok rákeresni magyar viszonteladókra. Sajnos tőlük direkt nem lehet rendelni. Viszont szerencsére sok helyen vannak az országban!
Ami engem illet, mivel hátsó kosár a manőverezést nem zavarja igazán, nyílván az ember érzi valamennyire a hátsó terhet, de nem elképesztően zavaró. Maga a kosár súlya egyébként nem igazán, nagyjából 3 kg.
Szerintem biztonságosan lehet vele haladi városi környezetben. A bicikliben sem tett kárt, a kerekei is jól bírják az extra súlyt.
Igen, ezt nekem is be kellett látnom, hogy 10 kg felett nem reális, az első kosaras szállítás.
Ilyebkor csak:
- hátsó kosár
- utánfutó
a jó megoldás.
16-os, es akkor gyereket? Az mehet, az nem baj? Csak kutyat ne?
Van benne kockazat, igen, mint mindenben. Ha kilepsz a hazbol, elcsaphat egy busz is, ki tudja 🤷♀️
Nem esos, havas, jeges idoben kell biciklizni es akkor jo esellyel az ember nem esik el. Aki meg nem eleg magabiztos 2 kereken, az inkabb allat/ gyerek nelkul se uljon biciklire, mert veszelyes onmagara es vegulis masokra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!