Társasháznál, panelben hova kell/illik rakni a kutyák/macskák kakiját?
Mi a kukába szoktuk itthon rakni. A környékünkön kevés a kuka, így általában közelebb van hazavinni és a kukatárolóban beledobni a kukába. Macskánál meg kukába bele az alom és majd levisszük.
Nem a saját, hanem nagyim lakásának lépcsőházába kapott el egy néni és ez is szóba került. Abban a házban is vannak kutyások (nem hatalmas kutyájuk van, max. 10 kilós kutya lehet, akivel én már találkoztam). Több idősebb lakó ki volt akadva, hogy nem a kukába kell rakni a kutyakakát, hanem a wc-ben le kell húzni. A macskájét is ki kell szedni az alomból és a wc-ben lehúzni.
Én nem látom, hogy miért ne lehetne a kukába kidobni a kutyakakit. Mi értelme van az utcán fölszedni, felvinni a lakásba, valahogy kiszedni a zacskóból, lehúzni a wc-n, majd az esetleg kicsit kakis zacsival eldönteni, hogy mi legyen. Macskánál meg úgy tudom az almot nem lehet wc-n lehúzni.
(Illetve az jutott eszembe, hogy akkor a gyerekek pelusából is ki kell a kakit kaparni mielőtt a kukába kerülne? 😅)
Használtál már macskaalmot?
Kiszeded a kakit, de azon bőven maradnak alomdarabkák.
Rohadtul utálok kutyaszarba nyúlni, mikor élelmiszert keresek☹️
(Egy utcai kukázó)
Én így szoktam: kutya💩 ➡️ zacskó ➡️ zacskót összekötöm ➡️ kidobom az utcai szemetesbe.
Amikor volt macskám ideiglenesben, akkor szemetes zsákba beleöntottem a használt almot a 💩 együtt és kidobtam a ház előtti szemetesbe.
Egyébként senkinek semmi köze ahhoz hogy mit dobsz ki a kukába (persze a veszélyes hulladék az más)
A wcbe viszont tényleg nem szabad beledobni a 💩 ha van rajta valamennyi alom ugyanis előbb utóbb dugulást okozhat.
Nálunk panelban annyi gusztustalan, büdös dolog kerül a közös kukákba, különösen a nyers hús cafatok meg az az ételmaradék, ami már a lakónál kimászott a hűtőből, hogy egy bezacskózott kutyakaki szagát is simán képesek elnyomni.
Ettől függetlenül tényleg kényelmetlen lehet, hogy ilyen kevés kuka van a környéketeken, mert az nyilván minden szempontból jobb megoldás lenne, ha közterületen meg tudnál még szabadulni a csomagtól, neked se kéne hazacipelni, a nénik megnyugodnának és lehet a kukának is jobb szaga lenne (bár ezt azért kétlem :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!