Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Társasháznál, panelben hova...

Társasháznál, panelben hova kell/illik rakni a kutyák/macskák kakiját?

Figyelt kérdés

Mi a kukába szoktuk itthon rakni. A környékünkön kevés a kuka, így általában közelebb van hazavinni és a kukatárolóban beledobni a kukába. Macskánál meg kukába bele az alom és majd levisszük.

Nem a saját, hanem nagyim lakásának lépcsőházába kapott el egy néni és ez is szóba került. Abban a házban is vannak kutyások (nem hatalmas kutyájuk van, max. 10 kilós kutya lehet, akivel én már találkoztam). Több idősebb lakó ki volt akadva, hogy nem a kukába kell rakni a kutyakakát, hanem a wc-ben le kell húzni. A macskájét is ki kell szedni az alomból és a wc-ben lehúzni.

Én nem látom, hogy miért ne lehetne a kukába kidobni a kutyakakit. Mi értelme van az utcán fölszedni, felvinni a lakásba, valahogy kiszedni a zacskóból, lehúzni a wc-n, majd az esetleg kicsit kakis zacsival eldönteni, hogy mi legyen. Macskánál meg úgy tudom az almot nem lehet wc-n lehúzni.

(Illetve az jutott eszembe, hogy akkor a gyerekek pelusából is ki kell a kakit kaparni mielőtt a kukába kerülne? 😅)

2022. júl. 9. 19:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Használtál már macskaalmot?

Kiszeded a kakit, de azon bőven maradnak alomdarabkák.

2022. júl. 9. 21:27
 12/20 anonim ***** válasza:
20%
Vannak olyan macskaalmok amiket le lehet húzni a wc-n. Ahogy víz éri szétmállik az összes kis kavics.
2022. júl. 9. 21:47
 13/20 anonim ***** válasza:
8%
Lehet, hogy ezért tüntetett el Karácsony 3000 szemetest?
2022. júl. 9. 21:59
 14/20 anonim ***** válasza:
42%
Hát, én ugyan kertes házban élek, a kutyák, akik így élnek, általában séta alkalmával sem ürítenek, hanem megvárják, amíg hazaérünk. Legalábbis az enyém sem séta közben, sem a suliban nem kakilt még soha. Itthon nemes egyszerűséggel megy le a wc-n. Ha panelban vagy ilyesmi helyen élnék, szerintem én akkor is hazavinném, és lehúznám a klotyón, és csak a zacsit dobnám ki.
2022. júl. 9. 21:59
 15/20 anonim ***** válasza:
17%

Rohadtul utálok kutyaszarba nyúlni, mikor élelmiszert keresek☹️

(Egy utcai kukázó)

2022. júl. 9. 22:42
 16/20 Maya Bunnyheart ***** válasza:
86%

Én így szoktam: kutya💩 ➡️ zacskó ➡️ zacskót összekötöm ➡️ kidobom az utcai szemetesbe.

Amikor volt macskám ideiglenesben, akkor szemetes zsákba beleöntottem a használt almot a 💩 együtt és kidobtam a ház előtti szemetesbe.

Egyébként senkinek semmi köze ahhoz hogy mit dobsz ki a kukába (persze a veszélyes hulladék az más)

A wcbe viszont tényleg nem szabad beledobni a 💩 ha van rajta valamennyi alom ugyanis előbb utóbb dugulást okozhat.

2022. júl. 9. 23:40
 17/20 anonim ***** válasza:
98%
A kukába a többi közé. Nem kell ezt túlgondolni
2022. júl. 10. 00:58
 18/20 anonim ***** válasza:
72%
Normális választ miért kell lepontozni? 🤣
2022. júl. 10. 01:18
 19/20 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk panelban annyi gusztustalan, büdös dolog kerül a közös kukákba, különösen a nyers hús cafatok meg az az ételmaradék, ami már a lakónál kimászott a hűtőből, hogy egy bezacskózott kutyakaki szagát is simán képesek elnyomni.

Ettől függetlenül tényleg kényelmetlen lehet, hogy ilyen kevés kuka van a környéketeken, mert az nyilván minden szempontból jobb megoldás lenne, ha közterületen meg tudnál még szabadulni a csomagtól, neked se kéne hazacipelni, a nénik megnyugodnának és lehet a kukának is jobb szaga lenne (bár ezt azért kétlem :))

2022. júl. 10. 10:39
 20/20 anonim ***** válasza:
95%
Azt senki nem várhatja el hogy otthon macsáld szét a szart, mehet a szemetesbe természetesen.
2022. júl. 11. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!