A kutya megfogja a macska nyakörvét és fut vele?
Egy 8 hónapos shiba inum van és sokszor szoktak játszani a cicával. Azon kívül nem agresszív a macskákkal, csak nagyon játékos.
Mostanában azt szokta csinálni, hogy megfogja a macskának a nyakörvét és húzza, valamikor fut is körbe vele. Ezt nemrég vettem észre és csak akkor csinálja mikor nem figyelek (pl. bent vagyok a házban és az ablakon át veszem észre), de amikor ott vagyok nem csinálja.
A macskáról nem nagyon tudom levenni a nyakörvet, mert szokott kóborolni és nem akarom, hogy valaki az utcán megfogja és hazavigye (kinti a kutya és a cica is).
A macska nem szokott vissza verekedni és nem védi meg magát, amit furcsállok is.
Esetleg van erre magyarázat, hogy miért csinálja?
Ezek szerint nem onkioldos a nyakorv, ha ennek hatasara nem oldodik ki.
Azonnal vedd le a macskarol, iszonyat balesetveszelyes!
Kinti macskara max onkioldos nyakorvet adunk.
Egyebkent meg tokmindegy van-e rajta nyakorv vagy sem, az nem vedi meg kint semmitol. Ha annyira baratsagos, hogy siman hagyja magat megfogni, akkor ha valakinek megtetszik, elviszi.
Vagy elüti egy autó, megfogja egy olyan kutya, amelyik nem csak egy játékot, de prédát lát benne, mérgezett ételt eszik, a harmadik szomszéd megunja hogy összeszarja a gyerek homokozóját és elássa, meglövik, megcsúszik és leesik egy magas helyről(nem szuperhősök, nem esnek mindig a talpukra)... stb stb napestig lehet sorolni.
Nem pont a te kutyád a legnagyobb veszély rá. Tessék szépen bent tartani vagy olyan kerítést csinálni ahol 1000% hogy nem tud kiszökni így kint is lehet meg bent is.
A szomszédomban is "nagyon aranyosan" játszott a kutya a macskával, majd 1 év múlva úgy megrázta "játékból", hogy a macskának eltört a gerince.
A hülye nyakörvet meg vedd le a macskáról, az indokod, amiért rajta van nem magyarázat.
Ha bolhától-kullancstól félted, arra találták ki a spotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!