Ma anyám elkezdett velem üvölteni. Egy idő után
visszaordítottam neki. Erre a kutyám engem kezdett el
ugatni. Semmi mást nem csinált csak ugatott. Akkor most
anyám a falkavezér?
pedig ahogy én ebből az alapból kiveszem, a kutya is anyudat értékeli főnöknek. Amúgy az 1 dolog hogy nincs köze a kutyához, ha a kutya úgy érzi hogy anyud tud erősebben viselkedni, "védeni" akkor simán lehet ő a főnök a szemében.
2010. szept. 20. 21:02
Attól, hogy semmi köze nincs a kutyádhoz lehet Őt fogadja el felsőbbrendűbbnek. Hiába Te eteted viszed sétáltatni bizony előfordul, hogy a kutya mást választ ki magának. Különösen az egygazdás kutyáknál. Benne látja meg a falkavezért. Amúgy elképzelhető, hogy amiatt ugatott rád. Vagy csak megunta az ordibálást.
2010. szept. 20. 21:06
Elég az is, ha ő van vele többet otthon.
2010. szept. 20. 21:12
bizony!
nálunk ugyan ez van!
és nálunk is anyám a falkavezér, a kutya mindig kiválaszt magának egyetlen személyt, és nálunk is azért lett anyám, mert úgymond vele nőtt fel, fele ludt, ő eteti stb, egyszóval ő lett a szemében a legerősebb személy, nálunk ha anyám és apám veszekszik, a kutya nagyon megugatja apámat, és iszonyú mérges (ez tök komoly !!)
2010. szept. 20. 21:15
5/18 A kérdező kommentje:
de anyám semmit nem csinál a kutyával!! Ha rajta múlna ülni se tudna, meg sétáltatva se lenne. Én tanítom, én viszem sétálni, én vagyok vele a legtöbbet, én etetem... anyám néha megsimogatja de kb ennyi...
tudom hogy hülye vagyok de most nagyon haragszom a kutyámra... de lehet hogy csak anya miatt.
már ne haragudj de hogy álsz hozzá hogy aki téged fel nevel nem tiszteled és ordibálsz vele?biztos meg van az oka rá hogy ordibált veled.a kutyának lehetsz amugy a gazdája de nem mindegy hogy csak a gazdija vagy a falkavezére na ez külömbséges.ha erélyesen szóltál volna a kutyádra és írányitani tudnád akkor nem anyud lenne a falkavezért pedig ő az!én sohasemm orditanák anyumal inkább amit tetem nem elkezdek ordibálni vele mert ő le szíd hanem bocsánatot kérek ennyi.gondolom a kutya semm tudja elviselni hogy te a nagyobal veszekszel.nekem semmi közöm a életedhez de könnyen lehet hogy meg fog igy harapni egyszer a kutyád ha nem tiszteled anyudat mivel ő a nagyobb és határozotan erősebb is(ha vágna neked pl:egy taslit aszem kiterülnél)meg hát csak ő nevelt fel és nem te magad inkább legyél tiszeteletel a kutyád és anyud íránt is.mindenkinek kijár a tisztelet ha állat ha ember.szóval röviden ennyi.jah és ne a kuityádra haragudj már hisz semmi rosszat nem tett csak akit tisztel azt véd jah amugy meg anyud a falkavezér és anyud elkezd kiabálni veled ez azt jelenti neki hogy parancsot adot ki hogy ő is üvöltözön veled vagyis ugason.
2010. szept. 20. 21:40
Nekem ebből egyáltalán nem az szűrődik le, hogy anyukádat tekinti falkavezérnek a kutyád.
Egyszer én nagyon ki voltam borulva, az ágyamon hasalva zokogtam, a kutyám pedig bejött, és elkezdett ugatni rám, de láttam rajta, hogy ő is kétségbe van esve.
Szerintem a Te kutyád is meg volt ijedve, és próbált feléd jelezni. Vagy úgy láttad, hogy támadóan, és agresszíven ugatott Téged?
2010. szept. 20. 21:45
8/18 A kérdező kommentje:
utolsó előtti: légy oly szíves és ne szólj bele a családi ügyeimbe, a kérdés ugyanis nem erre a témára koncentrálódott.
Utolsó: nem, nem volt agresszív maga az ugatás.
a kutya azt ugatta, hogy "figyeljetek már ti eszementek", "nincs falkavezér, mert nem vagytok képesek nyugodtan, magabiztosan viselkedni!!!!"
:D
2010. szept. 23. 10:10
Csak tudod lehet a kutyádnak az a néha történő simogatás amit anyudtól kap sokkal jobban örül neki, mint ha Te egyfolytába körbeugrálod.
2010. szept. 23. 10:35
Kapcsolódó kérdések: