Dobermann, vagy Staffordshire terrier?
Melyik lenne a jobb választás?
Őszntén a dobermann a szívem csücske, de a stafford is nagyon tetszik. Yolt már több kutyám, meg sokat olvastam nevelésről, vinném kutya suliba, a kutyát, sokat foglalkoznék vele. Csak, nem tudom, melyik a "könnyebb" kutya... Mondták, hogy a dobermann kemény, nehéz domináns a nevelése, de a staffira is mondták.
Szóval melyik a könnyebben nevelhető kutya?
Nekem Stafford van.Játékos,tanulékony,mozgékony.Igaz néha önfejű,de aztán hamar belátja nálunk nem így mennek a dolgok és próbál a kedvünkre tenni.
Viszont még csak fél éves,de olyan mintha már domináns lenne más kutyákkal.Lehet ebből később majd akadnak gondok.
Nagymamámnak dobberman volt,de jellemében inkább egy vizslára hasonlított.Nevelés kérdése.
Így van, nevelés kérdése...
Nekem az Amstaffok jobban bejönnek
Minek akarsz kemény kutyát, ha a "könnyebbiket" akarod?
Akkor ott van a labrador, az könnyebben kezelhető.
De persze te tetszelegni akarsz kemény kutyával, de közben nem akarsz (tudsz/mersz?) vele megfelelően foglalkozni.
Ha te fajtát akarsz és nem kutyát, akkor inkább csak nézegesd őket képen...
Ha kemény kinézetű kutyát akarsz, de magadat nem érzed hozzá elég keménynek, akkor válassz egy fekete labradort. Minél kockafejűbb, annál keményebbnek néz ki.
Mindkét fajta jellemzően domináns, de mivel a staffit régen úgy szelektálták, hogy minél inkább megszűnjön a félelem és fájdalom érzete, vele nyilván nehezebb dolgod lesz. A staffi általában emberekkel barátságos, csak kutyákkal balhés.
A dobi más szempontból nehéz eset, de mindkét kutyához határozottság, következetesség, és hozzáértés is kell, mert ha kicsúszik a a kezedből, akkor veszélyes lehet mindkettő.
kérdező, nem tudom hány éves vagy. De több kutya tartása minimum tizenöt-húsz év felnőtt fejjel való tartása.
Arra lettem volna kíváncsiak, hány évesen mentek az örök vadászmezőkre és hányan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!