Rottweiler vagy Dobermann vagy Amerikai staffordshire terrier vagy Leonbergi vagy Rhodesian Ridgeback?
A nagy kert mellett a napi minimum fél-1 órás séta azért kell... :)
Amúgy nem tudom, más fajtákban vagyok jártas. :D
Gyerekek mellé egyértelműen Leonbergi. Gyönyörű, a családját imádja, bármilyen háziállattal könnyen összeszoktatható, hűséges. Sportban nem tudom mennyire jeleskednek, szerintem annyira nem.
A Rhodesiait nem ismerem, csak hallottam róla. Ismernem kellene legalább egyet ahhoz, hogy kb. tudjak véleményt mondani.
Nincs előítéletem a dobival vagy a rotival szemben. Gyönyörű, okos kutyák. (Sőt a dobi a titkos szivem csücske), de én nem választanám őket.
Az amstaff nagyon jó kutya, sportra biztos kiváló, szereti a gyerekeket, de itt meg nagyon félre lehet nyúlni. Rengeteg az amstaff gyáros és így sok az idegileg nyenge kutya.
Száz szónak is egy a vége: a békét, a nyugalmat, a gyerekek biztonságát és én a leonbergiben látom.
Szia!
Nekem amerikai staffordshire terrierem van! Nagyon aranyos, ragaszkodó!!! Igényli a nagy teret (ami látom nem gond) én ilyen fajtát ajánlanék! A gazdiért tűzbe megy, az enyém elvisel egy kis pincsit is (azért vigyázunk)
Leonbergit. Tiszta szívből ajánlom. Nem ömlengek róla, itt elolvashatod.
Nekünk volt dobermann szálkás szőrű tacsival párosítva.
Jók voltak együtt, megfogtak minden rágcsálót a telken.
Azért szerettem a dobermannunkat, mert nem kellett becsukni, ha jött hozzánk valaki. Soha nem támadt rá senkire, de ha nem mi nyitottuk a kaput a vendégnek akkor NEM ENGEDTE BE.
Több embert elfogadott, 12 évesen én is tudtam neki parancsolni. Mikor nyaralni voltunk, szívesen elvállalták a szomszédok és a rokonok az etetését, nem féltek tőle.
HA ismert valakit nem bántotta, most tapasztalom ez milyen fontos, barátom német juhásza nem enged be, és majdnem megharapot.
Jah és a tanyésztők mellettük szálkás tacsikat tartanak, így azzal jól kijönne, hozzájuk vannak szoktatva!
(előző vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!