Eleget alszik a Shiba Inu fajtatiszta kölyök kutyusom?
Szia!
Olvastam a sok kommentet…
Mi is első kutyások vagyunk, nem ismerem a te kutyus fajtádat… de mi, első kutyának egy weimari vizslát nevelünk. Nagyon okos, nagyon szerethető, de nagyon makacs, nagyon önfejű, neki is a jelleme ilyen. Büszke kutya. Sokat olvastunk mi is előtte, róla, nyilván néha voltak kétségeink. De ma már nyolc hónapos, két kutya ovit és egy iskolát végeztünk vele, behívható, szó fogadó. Nyilván van amikor szarik ránk, de akkor is megtudjuk oldani a dolgokat. Ne hallgass a sok okoskodóra, legyél magabiztos, olvass utána a dolgoknak, kérj ki több ember tanácsát, és nagyon fontos hogy minél kisebb kórtól legyenek meg a szabályok, amihez ragaszkodj, ha már meghoztad őket. Mielőbb kezdjétek mer a kutya ovis/sulit.
Lehet nem leszek népszerű ezzel a lommenttel, de ez van, ez az én tapasztalatom.
Alvás terén, meg úgy is érzi ha elfáradt, mi mindig hagytunk neki időt amikor csak maga játszott, aztán csak azt vettük észre hogy csönd van és alszik valahol. Illetve nekünk amíg nagyon pici volt, az ölünkben elsimogatva aludt. Ezt a mai napig néha próbálja, de a 16 kilójával már nem fér el 😁
Kitartás neked és legyél magabiztos és merj kérdezni és segítséget kérni. 🙂
A sok "okoskodó" nem azért írta ezeket, hogy bántsa a kérdezőt. Rendszeresen tapasztalom, mennyire nem figyelnek oda sokan, milyen kutyát választanak, tökmindegy, hogy tenyésztőtől vásárolnak vagy menhelyről fogadnak örökbe, és menhelyeknek sincs mindnek esze, hogy azt mondja valakinek, hogy az a kutya nem passzol hozzád, aztán csodálkozunk, hogy visszakerülnek egy idő után. Nekem is van rokonom, aki bevállalt akitát úgy, hogy a kedves rokon képes fél órát tökölni egy áruházi polc előtt, hogy melyik túró rudit vegye. Láttam többedik gazdás traumatizált masszív izom nagy bulldogot örjöngeni a póráz végén törékeny idős gazdival. És még sorolhatnám a számtalan rossz példát.
A kérdező nem választott egyszerű kutyát, és ha nem akar úgy járni, mint az a gazdi nemrég, akit a saját kutyája támadott meg, akkor komoly figyelmet kell fordítania a kutyanevelésre. A papíros szaporító meg egy külön téma. Bukott már le "mestertenyésztő" is szaporítóteleppel. Ha még valami egészségügyi problémát is örökölt a kutya, még több teher, amivel a gazdinak meg kell küzdeni. Remélem, fel van készülve bármi eshetőségre, és nem olyan, mint a bamba rokonom.
13-as válaszoló, értem a lényeget, csak az első x komment már arra irányult, hogy a kérdező egyből szar gazda. Abból már, hogy kérdez szerintem annyira nem lehet rossz. És olyan stílusban írnak, hogy igenis bántó. És vannak olyan degradáló kommentek (most nem csak ennél a kérdésnél) amikor az ember elgondolkodik, hogy tényleg jó-e vagy így kellett volna vagy másképp stb… pedig csak jót akart, segítséget. Az a legnehezebb, segítséget kérni…
És a saját példám pont ide vágó volt; első kutyásként erős jellemű kutyussal és mégis “életben tudjuk tartani” elég idő van a fizikai és a mentális fárasztásra is, és igenis nekünk is sokat kellett dolgozni azon, hogy mindig szó fogadó legyen vagy tudja, hogy hol a helye, a kis “falkánkban”. Rengeteg áldozattal jár, de megéri.
Abban igazad van, hogy sokan nem választanak jól kutyust, de ez az ember saját hibája, hogy magát sem ismeri…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!