Vizslák jámbor fajták? Mindenkit szeretnek?
Úgy tapasztaltam, nem, vagy kevésbé agresszív az emberrel, de őrzi a házat, territóriumát.
Vizsla a gátőrháznál. Idegenként voltam vendégségben. Ugatott, jelezte, hogy ö itt a valaki, de amikor látta, hogy nem vagyok barátságtalan, nyújtogatta a mancsát miközben ugatott ugyan, de az ugatás is lassan alábbhagyott. Attól kezdve "haver" volt
Barátom vizslája. Heves ugatás amikor megérkeztem, nem támad, elég fenyegetően ugat, de amikor barátságosan szólok hozzá elbizonytalanodik, felváltja az ugatást a kíváncsiság és lassan, lassan elkezd barátkozni.
Vidéki telekszomszéd magyar vizslája. Nem hagyja abba az ugatást, agresszívabbnak tűnik mint más kutyák, sokadszorra sem fogja fel, hogy én vagyok a szomszéd, többször jövök (kerítés túloldalára), hiába mutatja a gazdi felé, hogy milyen "jófej" mert védi a házat. Egyszer áthívtak, kértem zárják el, mert elég veszedelmesnek nézett ki, bár általában nem félek a kutyáktól. Nem zárták be, nem jött oda hozzám, de kb 5 perc elteltével győzött a kiváncsiság és odajött barátkozni. Igaz távolságtartó maradt, de lenyugodott azóta.
Nekem ezek a tapasztalataim magyar vizslával. Összefoglalva inkább barátságosabb fajta a magyar vizsla.
Hogy én mennyire utálok magyar vizslával össze futni (rövidszőrű)..
Emberrel nincs probléma,kutyákkal annál inkább.Lehet,hogy csak én fogok ki pont szocializálatlanokat,de lehet az is,hogy ez a gond a fajtából adódik.Minden esetre kerülöm őket,pont úgy ahogy a Yorkie,Westie és Rottweiler fajtákat is.Egyszerűen..nem városba való,vagy épp nem olyan gazda mellé aki tartja de kezelni nem tudja.
Egyébiránt..melyik vizsla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!