Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák mennyire veszik el a...

A kutyák mennyire veszik el a plüssállatokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemsokára költözni fogok és egy kutya is lesz a háztartásban, ahová megyek. Kicsit aggódom viszont, hogy a kutya nehogy ellopja és tönkretegye majd a számomra fontos plüssállataimat.

Kérlek ne nevessetek ki, tudom, hogy külső szemlélőként furcsa, hogy ennyire kötődöm hozzájuk, de Aspergeres vagyok és a plüsseim nagyon sokat segítenek abban, hogy biztonságban érezzem magam. Megnyugtatnak, ha nagyon rossz napom volt vagy ha túlterheltnek érzem magam, és tényleg fontosak nekem.

Szóval tud valaki tanácsot adni, hogy mire számíthatok, illetve hogy hogyan tudom megelőzni, hogy a kutya széttépje őket?

2022. jún. 16. 10:17
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
11%
Nagyon nem tudtok tanácsot adni. Mindjsrt adok en. Ne költözz oda es nem kell ezen aggódni na csumi
2022. jún. 16. 12:40
 22/27 anonim ***** válasza:
67%

Azért releváns, mert fura dolgokat mondasz. Egy random lakótárs egy albérletben nem fogja természetesnek venni, hogy a kutyája veled alszik, nekem spec lesülne a képemről a bőr, ha a kutyám kaparná a lakótársam becsukott szobáját, azt meg pláne nem várnám el, hogy engedje be a szobájába, vagy aludjon vele. Pedig imádom a kutyáimat.

Aki fizet a lakhatásért, az aztán teljes mértékben maga dönt az ilyesmiről, nincs ebben semmi furcsa. Mondjuk én egy vendégtől vagy szívességi lakáshasználótól se várnék el ilyeneket, de tudom, vannak furcsa formák.

2022. jún. 16. 12:48
 23/27 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszönöm, így már értem! Nem vagyunk idegenek a gazdival, barátok vagyunk és albérletbe fogunk költözni, amit mindketten egyenlő mértékben fogunk majd fizetni.
2022. jún. 16. 12:53
 24/27 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem is alap kutyásként, hogy a lakótársam cuccát ne károsítsa a kutyám. És abban sincs semmi, ha megkérdezed a barátodat, hogy a kutyu egyáltalán szeret-e plüssökkel játszani, mert akkor úgy pakolsz, vagy csukva tartod a szobádat. Esetleg, ha kistestű, akkor rácsot tudsz a szoba ajtajára tenni, és úgy mégsem zárod el magad teljesen (ha pl közös klímát csak így tudod használni). Vannak megoldások, de jobb ezeket előre megbeszélni.
2022. jún. 16. 13:01
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell azért bebürtönözni azokat a plüssöket. :D Csak tedd olyan magasságba, ahonnan nem tudja levenni.
2022. jún. 16. 14:21
 26/27 anonim ***** válasza:
62%
*bebörtönözni , bocsi
2022. jún. 16. 14:22
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha normális a gazdi, akkor neveli azt a kutyust és ebbe az is beletartozik, hogy ne tegye tönkre a cuccokat. A plüssöket rakd olyan magasságba, hogy ne érje el. Ez azért is fontos, hogy nehogy egy kezdeti hiba megmérgezze a kapcsolatodat a kutyával.

Nekünk is van kutyánk, aki az ágyamba szokott jönni aludni. A nagyfiam aspergeres, őt zavarja, ha a kutya mozog miközben ő hozzáér. A kutyánk egy folyamatosan pörgő típus, mikor a nagyfiam símogatni akarja, akkor lemerevedik. Nagyon egymásra hangolódtak. Néha a kutyus este nem hozzám fekszik be, hanem a nagyfiúhoz. Mikor megkérdeztem, hogy nem zavarja-e, azt mondta, hogy nem, mert olyan mint a párnái (neki párnák vannak az ágyban, amelyeknek szereti az anyagát). A kutyák nagyon sok mindent éreznek, megértenek és ami nem megy egyből, azt kis odafigyeléssel meg tudják tanulni.

Esetleg arra is megkérheted a gazdit, hogy segítsen neked kapcsolatot kiépíteni a kutyával, hogy ne érezd magad rosszul a társaságában és ő is tudja, hogy mit szabad és mit nem. Ha a barátod tényleg a barátod, akkor elfogad téged annak aki vagy, megért és segíteni fog!

2022. jún. 17. 06:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!