A kutyák mennyire veszik el a plüssállatokat?
Sziasztok!
Nemsokára költözni fogok és egy kutya is lesz a háztartásban, ahová megyek. Kicsit aggódom viszont, hogy a kutya nehogy ellopja és tönkretegye majd a számomra fontos plüssállataimat.
Kérlek ne nevessetek ki, tudom, hogy külső szemlélőként furcsa, hogy ennyire kötődöm hozzájuk, de Aspergeres vagyok és a plüsseim nagyon sokat segítenek abban, hogy biztonságban érezzem magam. Megnyugtatnak, ha nagyon rossz napom volt vagy ha túlterheltnek érzem magam, és tényleg fontosak nekem.
Szóval tud valaki tanácsot adni, hogy mire számíthatok, illetve hogy hogyan tudom megelőzni, hogy a kutya széttépje őket?
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Mindenképpen elzárva fogom őket tartani, szerintem beteszem őket egy dobozba, azt pedig a ruhásszekrényem egy felsőbb polcára.
Egyébként viszonylag fiatal kutyáról van szó, de már nem kölyök, és persze mindig vannak saját játékai, amiket rághat. Csak az a gondom, hogy mivel nem én vagyok a gazdája, én nem tudom "nevelni", meg nem is értek hozzá, hogy hogyan kell, csak együtt fogok lakni vele.
Majd beszélek a gazdájával, csak félek, hogy félreérti és megharagszik (imádja a kutyáját az illető, és szerintem rossz néven venné hogy én olyan hülyeségek miatt aggódok, mint egy gyerekjáték).
Nem hülyeség, mert normális gazdának meg kell értenie, hogy a kutyája nem nyúlhat másnak a holmijához. Legyen az ruha, cipő, papír vagy éppen plüssjáték, tök mindegy. Teljesen normális elvárás tőled az, hogy a kutya ne abajgassa semmilyen holmidat. Én is nagyon szeretem a kutyáimat, de ez szerintem alap dolog, nincs benne semmi rossz néven veendő. nyilván megnézheti, megszagolhatja a kutya a cuccokat, de a szájába már nem veheti, ennek egy átlag hozzáállásnak kellene lennie.
A legegyszerűbb egyébként, ha olyan helyre teszed a féltett dolgaidat, ahol a kutya nem fér hozzá, pl. nem éri el. (Egyébként a kutya habitusától is függ, hogy ha elérné, szétrágná-e, nem mindegyik olyan, de ezt előre nem lehet megjósolni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!