Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák mennyire veszik el a...

A kutyák mennyire veszik el a plüssállatokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemsokára költözni fogok és egy kutya is lesz a háztartásban, ahová megyek. Kicsit aggódom viszont, hogy a kutya nehogy ellopja és tönkretegye majd a számomra fontos plüssállataimat.

Kérlek ne nevessetek ki, tudom, hogy külső szemlélőként furcsa, hogy ennyire kötődöm hozzájuk, de Aspergeres vagyok és a plüsseim nagyon sokat segítenek abban, hogy biztonságban érezzem magam. Megnyugtatnak, ha nagyon rossz napom volt vagy ha túlterheltnek érzem magam, és tényleg fontosak nekem.

Szóval tud valaki tanácsot adni, hogy mire számíthatok, illetve hogy hogyan tudom megelőzni, hogy a kutya széttépje őket?

2022. jún. 16. 10:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Akivel együtt fogsz élni, azzal elég sok mindent szükséges megbeszélni, letisztázni.

Ebbe beletartozik az is, hogy elmondod neki a plüsseidet, hogy vannak és megkérdezed, az a drága, aranyos kiskutyát mikképp lehet távol tartani tőlük.

Ha ettől megsértődne, akkor lesz még gondod az együttélés során.

2022. jún. 16. 11:27
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom lesz külön szobád, ha igen, csukd az ajtót, meg a kutya gazdájának is lehet előre szólni.

Nem is biztos, hogy a kutyus mehet arra, amerre a hálók vannak, az meg szinte biztos, hogy senki sem várja el, hogy egy szobában legyél vele.

2022. jún. 16. 11:39
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszönön szépen az újabb válaszokat!

Mindenképpen beszélek majd a gazdival. Az ajtó becsukása is jó ötlet, lesz saját szobám, de szerintem a kutya be akarna jönni és kaparná az ajtót ha éjjel nem lenne nyitva. Sokszor a gazdája ágyában szokott aludni, szóval ahhoz van szokva, hogy bármikor úgy járhat-kelhet, ahogy akar, sőt, mondta is nekem már a gazdi, hogy ne ijedjek majd meg, ha hozzám is bejön.

2022. jún. 16. 11:56
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Tartsd nem elérhető helyen a plüsseidet. Amúgy meg szerintem ez kutyafüggő. Mi például sose vettünk régen plüssöket a kutyáinknak, mert féltünk, hogy rögtön szétrágnák őket. Aztán most fél éve kapott 2 plüsst a kutyám, alig nyúl hozzá, néha hozza-viszi őket, de leginkább csak ott vannak egy helyben, néha megnyaldossa őket. Szóval hiába féltünk mi attól, hogy rögtön szétrágná, alig nyúl hozzájuk, ha meg hozzájuk is nyúl, akkor is gyengéd velük.

Amúgy meg igen, ha a normális a kutya gazdája, akkor ő is megérti, meg ő is alapnak tekinti, hogy a kutya más cuccaihoz nem érhet hozzá. Meg gondolom van külön szobád, és ha nem a tiéd a kutya, akkor alapból a kutyának semmi keresnivalója a te szobádban szerintem, szóval becsukod az ajtót, és kész. Nyilván ettől függetlenül érdemes olyan helyre rakni a plüssöket, ahova akkor sem ér fel, ha még is a szobádban járna.

2022. jún. 16. 12:00
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

#14-es vagyok.

Majd meglátod, hogy miképp fog viselkedni a kutya. A lényeg, hogy becsukod az ajtót, nem olyan biztos, hogy a kutya beakarna jönni, és kaparni fogja az ajtót. Én kutyám is arra mehet amerre akar, de ha becsuksz egy ajtót előtte, akkor leül elé, majd egy idő után elsétál. Mindenesetre, tartsd olyan helyen a plüssöket, ahol semmiképp sem férhet hozzá.

2022. jún. 16. 12:02
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egy tacskónk van, és kölyökkora óta plüssöket kap, hogy ne rágjon meg semmit. Emiatt ha meglát egy plüsst valakinél, meg akarja szerezni magának, hogy játsszon vele. Szóval ha az általad említett kutya is ilyen játékokat kapott, akkor számíthatsz rá, hogy el akarja venni.
2022. jún. 16. 12:04
 17/27 anonim ***** válasza:
0%
Elnézést a kérdésért, de ez egy albérlet? Ugyanis folyamatosan úgy beszélsz a leendő lakótársadról, mint egy idegenről.
2022. jún. 16. 12:22
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Tedd a szekrény tetejére, már ha lesz olyan rendes ruhás/könyves szekrény magasságú. Azért ott mégis kényelmesebben eléred, mint állandóan ki-berakni egy dobozba. A kutyát meg rá kell szoktatni, hogy ne menjen be a te szobádba.
2022. jún. 16. 12:27
 19/27 A kérdező kommentje:
Előző előtti: miért releváns, hogy milyen kapcsolatban vagyok a gazdival? A kérdés attól még ugyanaz. Egyébként nem a párom vagy ilyesmi, ha erre próbáltál célozni.
2022. jún. 16. 12:29
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy a gazdájával alszik, még nem biztos, hogy veled is akar majd. Rakd olyan helyre a plüssöket, ahol nem éri el. Lehet nem is fogja őket érdekelni.
2022. jún. 16. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!