Kutyátok mennyire jön ki más kutyákkal?
Nálunk megy a kerítésrágás, cicaharcféle. Szomszéd kutyákkal a kerítésen át, meg az utcai kutyákkal a kapun keresztül is. Hogy milyen neműek, az mindegy, mindet utálja.
Persze utcán összetalálkozva más, szintén az utcán lévő kutyával viszonylagos béke van.
Lány kutya, és egy igazi "női uralkodó" a háznál...
Két keverékem van. Az egyik utcáról, ő mindenkivel nagyon barátságos, bárkivel leáll játszani. Másik menhelyes, embereket eltűri, de a társán kívül más kutyával agresszív, morog, csattogtatja a fogát. Egy éve van nálam, kicsit sikerült oldani, lett két kutyahaverja, de hogy mi alapján válogat azt nem tudom, annyit figyeltem meg, hogy nála nem nagyobbak és ivartalanok.
Mindketten kanok, az utcai ivaros (szívbajok miatt nem lehet műteni), a menhelyes ivartalanított.
Az én kutyám (labrador és border collie mix, 3 éves, ivartalan kan)
Szinte minden fajtársával jól kijön, ha csak ketten vagyunk és jön másik kutya akkor szívesen ismerkedik, feltéve hogy a másik eb normálisan közeledik.
De futtatóban a falkában viszont ő a vezér (nem agresszív, hanem irányító, védelmező) pár példa:
Az agresszív/erőszakos kutyákat elkergeti.
Megvédi a kölyköket,időseket,félőseket az erőszakosoktól.
Ha verekedés van akkor szétválasztja a verekedőket
Ha durván "játszanak" ami már nem játék az egyik félnek akkor leállítja a játszást.
A túl izgatott kutyákat csak akkor engedi a falkába ha azok lenyugodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!