Nektek milyen kutyátok van és hogy viselkedik az úton idegen kutyákkal?
Első vagyok. *ki.
Es nem valaszoltam arra hogy milyen fajta. Yorkshire terrier és hosszúszőrű csivava keverék.
Husky
Amég pórázon van nem foglalkozik velük. Ha a másik kutya közvetlen odajön akkor leül és várja amég az elmegy, esetleg összeszagolnak de nem kel ki magából más kutya jelenléte miatt. Póráz nélkül engedélyre játszhat vele ha a másik kutya/gazdi is így gondolja, különben pedig ül/sétál mellettem amég nem kap engedélyt.
A személyes tapasztalatom pedig az, hogy a kistestű kutyák, ölebek nem tudnak egyáltalán viselkedni más kutyákkal, mivel nincsenek szocializálva és otthon elvan kényeztetve és minden megvan engedve nekik. Persze találkoztam már fegyelmezettel is, de többségük agresszív.
De ha megnézed az előző válaszokat akkor láthatod, hogy ők is igazolják. A szomorú az, hogy ezzel semmit nem kezdenek.
Egy jack russel terrierem volt, ő az embereket nagyon szerette,kiváncsi volt,szimatolt,a kerítés másik oldalán lévő kutyusokkal haverkodott,futkároztak ide-oda, a sétáltatott kutyákhoz mindig odahúzott,de sosem volt baj. Néha vakkantott,de nem morgott,meg semmi.
A másik kutyám egy labrador-beagle keverék volt,menhelyől.Tudom,nem szép dolog ezt mondani,de maga volt az antikrisztus. Ennek ellenére imádtuk,de inkább a 400m2-es kertben fárasztottuk ki labdázással stb.,mert nagyon húzott, ugatott boldog-boldogtalanra, verekedett,veszekedett. Mikor elkezdtük volna a kutyaiskolába hordását sajnos megbetegedett,és el kellett altatnunk.
Otthon falun, egy kaukázusi keverék, ő kicsit ráfeszül az elején, kihúzza, "felfújja" magát ha másik kutyát lát, de sosem agresszív, általában a szembejövő kutya kevésbé kezelhető.
Itt városban, a lakásban tartott tacsi-yorki keverék egy kis beszari p*cs. Az elején, mikor még a saját árnyékától is megijedt nagy ívben került minden kutyát. Ma már néha nekünk kell rászólni, hogy ne pofátlankodjon oda máshoz. Nem agresszívan megy oda, barátságos, de nem mindenki kedveli a közeledést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!