Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy átlag kertben tartott...

Egy átlag kertben tartott kutya, ha a vadonba kikerülne, lenne esélye egyáltalán túlélni? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

Pl, ha ránézek a pulikutyámra, nem tudom elképzelni, hogy ha az erdőbe kerülne, akkor magától hogyan élne túl, de úgy istenigazából hasonlóképpen egy német juhász kutyát sem tudnék elképzelni, mivel attól is kb minden vadfaj gyorsabban fut a sün kivételével, de annak megevéséhez meg sok sikert kívánok.

Oké, jó a szaglásuk, hallásuk, de ez elég? Gyorsan futni nem tudnak, hacsak nem egy agárról vagy vizsláról beszélünk, így egy nyulat, őzet biztosan nem tudnak elkapni, mondom ezt úgy, hogy a vizsláknak még sokszor a lőtt nyulat is kihívás elkapni, apróvad vadászatokon láttam ilyet sokszor.

A vaddisznó a legnagyobb testű kutyát is felökleli és kivérezteti.

A többi kisebb vadonélő állat, mint pl borz, mókus, róka, madarak, meg túl figyelmesek és fürgék, a kutya minden bizonnyal lopakodva sem tudná elkapni őket.

Még a farkasok is falkában vadásznak.

Ha nem lennének emberek többé, hogyan élnének túl?

Esetleg a jagd terrierek, mert kotorékozni tudnak, vagy a vizslák, agarak el tudnának kapni valamit, de a többi halálra van ítélve szerintem.

Szerintem sehogy, de kíváncsi vagyok ti hogy látjátok.

A macskáinkat pl egyáltalán nem félteném, mindegyiket láttam már madarat elkapni, nagyon ügyesek.

2022. jún. 15. 18:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy jó cikk a páriakutyákról:

[link]

2022. jún. 16. 03:55
 12/14 anonim ***** válasza:
30%

Pl a puli szőre összekeményedne,és a kutya elpusztulna.

A vizsla és társai megfagynának télen. Az ölebek is.

Igazából én egy ír farkaskutya, husky féle kutyát tudnék elképzelni,hogy egyedül is életben maradna. Megvan a szőre a teste melegen tartásához,tud vadászni is.

2022. jún. 16. 03:57
 13/14 anonim ***** válasza:
76%
Nem egy rövid szőrű kutyát tartanak kint télen nyáron, és nincs mindegyiknek hőszigetelt kutyaháza, szerintem lenne olyan rövid szőrű is amelyik túlélné. Vagy ha már bandában vannak, összebújva is melegítik egymást.
2022. jún. 16. 05:27
 14/14 anonim ***** válasza:
94%
Nem mindenhol vannak kemény telek, sőt, nálunk is egyre enyhébb, simán túlélnének rövid szőrű kutyák is, csak jobban elkülönülne földrajzilag, milyen bunda előnyös.
2022. jún. 16. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!