Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az utóbbi időben mást sem...

Az utóbbi időben mást sem csinál a kutyám a kertben csak ugat, mit lehet ezzel kezdeni, ha lehet egyáltalán?

Figyelt kérdés

Eddig nem volt ilyen, de mostanában akárhányszor ki van engedve, megállás nélkül csak ugat valamit, hol az egyik sarokban, hol a másikban. Nem számít, mennyit volt sétáltatva, futtatva, fárasztva (intelligencia játékok, trükkök stb) aznap, ha kimegy, akkor ugat, akkor is, ha csak tíz percre küldjük ki pisilni lefekvés előtt, aztán hívjuk vissza.

Szomszédot nem tud zavarni, mert a semmi közepén lakunk (ebből következik hogy nem a járókelőket ugatja), de régen egyáltalán nem volt ilyen, úgyhogy még arra sem tudom fogni, hogy biztos a vadakkal van baja. Le lehet erről szoktatni valahogy?

(Séta közben nem ugat egyáltalán, bent sem, kifejezetten csak a kertben csinálja)

2022. ápr. 13. 14:23
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
Taníts meg neki egy új parancsot: csend!
2022. ápr. 13. 14:47
 2/7 anonim ***** válasza:
58%
Annak oka van ha csak a kert egyik sarkában ugat.
2022. ápr. 13. 15:00
 3/7 A kérdező kommentje:
"Hol az egyik, hol a másik" ezzel azt akartam mondani, hogy mindenhol. Fut, ugat, fut, ugat.
2022. ápr. 13. 15:32
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
A leírásodból ítélve akkor csinálja, ha ki van engedve az udvarra egyedül. Próbáltad úgy, hogy ott vagy vele? Akkor is ugat? Valami nyilván zavarja, talán nem érzi magát biztonságban. Attól, hogy vadak eddig is voltak, még lehet az az ok. Pl a sakálok nagyon elterjedtek mostanában az országban.
2022. ápr. 13. 15:35
 5/7 anonim ***** válasza:
4. Igen, erre gondoltam én is. De úgy látszik lepontoztak.
2022. ápr. 13. 16:07
 6/7 A kérdező kommentje:

#4, Hát, főleg korán reggel meg sötétedés után van kint, amikor nem vagyunk ott vele. Napközben ha véletlenül kint van velünk, nem szokott ugatni, az biztos... ahogy ezt így leírtam, tényleg valami vad tűnik a leglogikusabb lehetőségnek. :)

A sakálokról nem tudtam, de egy pár kilométerre lakó "szomszéd" említette, hogy valami úgy oldalba harapta a kis termetű kutyáját egyik hajnalról (amikor kiengedte) késő reggelre, hogy konkrétan lyukak voltak rajta, úgyhogy akár az is lehet.

2022. ápr. 13. 17:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Kora reggel es sotetedeskor allatok szoktak motoszkalni. Lehet odakoltozott egy suni, egy macska, mokus, roka barmi.
2022. jún. 30. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!