Ötleteket kérek szépen?
Örökbefogadunk egy 5 éves kutyust, leadott szuka kutya, Csöpi névre hallgat, de mi szeretnénk átnevezni mert utálom ezeket a gügye, magyar, tucat neveket. De azt is tudom hogy egy 5 éves kutyát már nem olyan könnyű átszoktatni egy másik névre (azt sem tudom lehet-e egyáltalán?)
És ha igen akkor milyen nevet adhatunk neki, úgy tudom könnyebb ha hasonlít ennek a csengésére, igaz?
köszönöm
Lehet tök más nevet is adni neki. Szintén örökbe fogadott kutyánk van, előző nevét nem ismertük, így újat kapott.
Jutifalat kézbe, leülteted magad elé, mondod a nevét, amit adni szeretnél neki, ha rád néz oda adod a jutit. Így igen gyorsan meg fogja tanulni, hogy ha azt mondják neki .... akkor őt hívják. Sok sikert és örömöt a kutyushoz!
Köszi a válaszokat, én mindenképpen másik nevet szeretnék adni neki, már csak azért is mert ez egy új élet kezdete.
Adnátok névötleteket? Ha találnánk valami helyeset ő és i betűvel az még jobb lenne.
Snaci keverék, világos szürke, nyugis, kicsit félénk, megviselt, de barátságos kutya. Ilyesmik tetszenek: Shony, Zoe, Melange, Baileys de bármi jöhet csak ne csöpi, rex, buksi, füles, lady, nem akarok tucat nevet.
Amint látom jobban szereted a külföldi neveket, ahol nem túl sok az ö betűs sajna. Nekem például ahogy jellemezted a kutyit, egyből a Zsömi jutott eszembe.:) Amúgy találtam egy oldalt, ahol tök jó angol nevek vannak: [link]
Remélem tudtam segíteni!
Persze, a menhelyre került kutyák sem szoktak bemutatkozni :)
Így ahogy előttem írták, fogod a vacsoráját, és szemenként a szájába pakolod. Minden szem előtt kimondod, hogy Béla. Béla+Kaja, béla+kaja, stb. Nagyon hamar le fog neki esni a tantusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!