Nagyon nagy a baj? Megnyírt spiccszőr?
Ismerősömék lenyiratták a a spiccük szőrét, hogy ne legyen melege nyáron...
Nem fajtatiszta hanem mentett, de teljesen hófehér pufi szőrű (volt?), olyan német középspicc tudjátok. Nem tudom pontosan hány éves, felnőtt az biztos, olyan 4-5 körüli lehet.
Én azt se tudom milyen kozmetikus vállalhatta el egyáltalán, úgy tudtam hogy az ilyen kéréseket pl husky stb nyírás, vissza kell utasítaniuk hiába kéri a gazdi.
Szóval nagyon nagy a baj? Vissza fög nőni szerintetek? Mit lehetne kezdeni?
Kutya baja se lesz. Azért nem javasolják, mert utána már nem lesz meg az a jellegzetes spicc szőre, nem azért mert baja lesz tőle. Csak a küllemében változik, attól még ugyanúgy nő neki. A spicceknek láthatóan is vékonyodik a szőre vége, ha megnyírják, csak ez fog eltűnni, de cserébe jobban fogja viselni a 40 fokot (én is lemondanék a küllemről a jó léte érdekében).
Egy tenyésztő mondta nekem, még a kutya kiállításon, pont a mackósra nyírt spiccekkel kapcsolatban.
úgy tudtam hogy az ilyen kéréseket pl husky stb nyírás, vissza kell utasítaniuk hiába kéri a gazdi.
Ilyen szabály nem létezik. A szőrminőség változhat (nem vékonyodik el), de ha csak otthoni hobbi célra van a kutya, ez nem okoz gondot, sőt, egyszerűbb kezelni.
Érdekes, az ellen senki nem tiltakozik, hogy a hobbi célú yorkik rövid szőrrel léteznek, holott hosszúszörű fajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!