Egy kutyának lehet egyszerre két otthona?
A testvérem gyerekkora óta nagy kutyás, kamaszként se barátnő, se család, csak a kutyája körül forgott az élete. Mikor elvesztette őt teljesen összezuhant, pár hónappal később örökbe fogadott egy keverék kölyökkutyát, viszont rá pár hétre a semmiből megkapta élete lehetőségét külföldön, de nem kiköltözős munka, csak havonta 10-15 napot kell kint lennie, egyelőre még lehetősége sincs nagyon teljesen letelepedni egyik vagy másik helyen, így marad az ingázás.
A menhely nagyon korrektül reagált, felajánlották, hogy keresnek másik gazdit is akár, kedves, nyugis kölyökkutya, nem teljesen esélytelen, de a pár hét alatt teljesen a testvérem szívéhez nőtt, már a gondolat is megviselte, hogy soha többé nem láthatja.
Így jött a megoldás, hogy amíg ő külföldön van, jellemzően hétköznap, addig én vigyázok rá, nálunk lakik a kiskutya. Nyilván időközben én is borzasztóan megszerettem, én tanítgattam, én neveltem. Most 10 hónapos a kutya és egyértelműen hozzám kötődik jobban, engem tekint a gazdájának.
Most nyáron a külföldi cégnél is leállás van, lényegesen kevesebb az olyan munka, ahol a testvéremnek személyesen is ott kell lennie, nagyrészt tud otthonról dolgozni, de havonta pár napot így is utazik.
Szóval a helyzet jelenleg a következő: a kutya a testvéremnél van, testvérem szerint szomorú és bánatos, magára hagyva érzi magát, ami miatt a testvérem is szomorú én meg itthon a kutya nélkül vagyok szomorú, tehát a jelenlegi helyzet senkinek sem jó és nem tudjuk, hogy hogy oldjuk meg ezt.
Utólag persze mindketten tudjuk, hogy felelőtlenség volt megtartani a kiskutyust, de a testvérem és én is borzasztóan kötődünk hozzá, nagyon szeretjük, ettől függetlenül ez nem ment fel minket, nem a kutya érdekeit néztük, mikor a megtartása mellett döntöttünk, ezt tudjuk.
De valami megoldás mindenképp kell. Én el tudnám fogadni, hogy teljesen a testvéremhez költözik, de ez nem megoldható, repülővel utazik, esélytelen, hogy magával vigye minden alkalommal. A testvéremet nem akarom teljesen kizárni a kutya életéből, félek, hogy az teljesen kikészítené, tényleg szinte semmilyen más emberi kapcsolata nincs a kutyán kívül, mi is csak a kutya miatt kerültünk közelebb egymáshoz.
Két lehetséges opciót látunk, de nem tudjuk, hogy a kutyának melyik lenne a jobb megoldás.
Az egyik, hogy én próbálom csökkenteni a jelenlétemet, megmaradok "panziósnak," havonta 5-10 napot tölt csak nálam a kutya, ezt leszámítva nem találkozom vele.
A másik, hogy továbbra is aktívan részt veszek az életében, mikor a testvéremnél van gyakran látogatom, elmegyek velük közösen sétálni, kirándulni.
Szerintetek melyik lenne a jobb? Vagy milyen lehetőségek vannak még?
Akkor szerintetek esélytelen, hogy megszokja, elfogadja a tesómat? Még csak 10 hónapos, ilyenkor még nem alakítható, hogy kihez kötődik jobban? Ha engem "elveszít" nem fog jobban ragaszkodni a testvéremhez?
Egyébként egyetértek veletek, szerintem is igazatok van, főleg hogy én is szeretném a kutyát, jelen állás szerint a kutya is szeret engem. Tesómat is szereti szerintem, de velem egyértelműen szorosabb a kapcsolata, több időt töltött velem, jellemzően én tanítom, én hordom suliba is, a tesóm csak gyakorolgat vele. Csak hát eredetileg mégis a tesóm kutyájának szántuk.
A kérdés szempontjából szinte lényegtelen, de egyébként a kutya minden költségét (táp, táplálékkiegészítők, élősködők elleni védelem, kozmetika, suli) tesóm állja, tehát abszolút érez felelősséget is iránta minden téren és törekszik arra, hogy mindenből a legeslegjobbat kapja.
Szerintetek hogyan tudom a lehető legtapintatosabban "elválasztani" a kutyát a testvéremtől?
Egyuttesen kellene az értelmére és az érzelmeire hatni!
Elmagyarázni neki, hogy a szeretete önzés, ha közben a kutya lelkére nincs tekintettel.
Nem élet a kutyának, ha a “gazdája” 2 hetente, 2 hétre lelép.
Pláne úgy, hogy a kutya a legérzékenyebb korban van, most szocializálódik, most alakul a személyisége. Erre neki 2 gazdája van de a valóságban igazából egy sem.
De nem is lennének elválasztva, annyit látogathatja a tesód nálatok, amennyit akarja, csak ne vigye el napokra.
Az igazi szeretet önzetlen, egy élőlényt sem használunk önös célokra, különösen úgy nem, hogy az ettől szenved.
Milyen szeretet ez már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!