Patella-ficam műtétet és ivartalanítást meg lehet egyszerre csinálni? Fiatal kan kutyánál?
Igen.
Esetünkben is így történt.
Én a helyedben nem a 2x altatástól félnék. Modern altatási technikákkal akár naponta is lehet probléma nélkül altatni, ha szükséges.
Az ortopédiai műtétek nagyon nagy sterilitást igényelnek, ami nem kivitelezhető ha 2 műtét van egyazon alkalommal elvégezve. Ha bármivel befertőződik a csont, irgalmatlanul nehéz kiirtani onnan (az antibiotikumok csontba való eljutása csapnivaló), ami nagyon hosszú és még nehezebb gyógyulást okoz.
Összefoglalva, ha találtok is olyan orvost (ortopédust úgysem), aki megcsinálná egy ülésben a két műtétet, én biztos nem bíznék a szakmai hozzáértésében...
2-es vagyok és a 4-es válasza alapján elgondolkoztam.
Nem tudom mennyire van igaza a 4-nek, de rájöttem, hogy tévedtem.
Nem a térdműtéte alkalmával lett ivartalanítva a kutyánk, hanem az életmentő gátsérv műtéte alatt, ami a térdműtétét nagyjából 2 héttel megelőzte, de nekem ezek valahogy összefolytak.
A mi kutyánkat mindkét alkalommal ő műtötte:
Vagy tőle, vagy ha már van orvosotok, akkor attól kellene megkérdezni!
9.-nek.
NAV-os vagy? Vagy te vagy az Kati, a HR-ről? Vagy mi közöd az időbeosztásomhoz?
Egy szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!