Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit érezhetnek rajtam általába...

Mit érezhetnek rajtam általában a kutyák? 21/F

Figyelt kérdés

Olyasmik szoktak lenni, hogy például anno álltunk sorfalat még fiatalabb koromban a ballagó diákoknak középiskolában, több százan ott álltunk a járda szélén, és egy család jött a kutyájával, és a több száz ember közül csak hozzám jött oda, és megszagolt és csóválta nekem a farkát úgy, hogy nem is szóltam hozzá semmit, és meg sem mozdultam közben végig, tehát magától jött oda. És a gazdái is meglepődtek, és mondták, hogy szimpatikus lehetek neki, mert én vagyok az egyetlen akihez odajött eddig.

És többször is volt hasonló, hogy csak úgy pont engem néztek ki más kutyái maguknak, de sosem hívtam őket, és nem is szóltam nekik semmit, mert szeretem amúgy a kutyákat de más kutyájának nem szoktam szólni csak úgy semmit, nem szeretem megzavarni.

Még egy másik példa, hogy egy lépcsőházban voltam, és egy nő jött ki a kutyájával, és az is elkezdett szagolni és nézni engem és csóválni a farkát csak úgy, és akkor is mondta a gazdája, hogy nem szokott ilyet csinálni idegenekkel a kutyája. Természetesen ekkor is csak álltam, nem szóltam neki meg semmi.

És ezen gondolkoztam, hogy lehet van ennek valami oka, de nehezen tudok rájönni, hogy mi. Azt tudom, hogy eléggé sokmindent meg tudnak érezni a kutyák, éppen ezért szoktak ilyen jelző kutyákat tartani, stb. És még egy ismerősöm azt is mondta, hogy lehet azért van ez, mert aspergeres vagyok, és ezt érezhetik. (tényleg az vagyok)

Szerintetek mi miatt lehet ez, miért reagállhatnak rám így a kutyák?

2022. jún. 1. 09:49
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem érzik rajtad, hogy kutyaszerető vagy, és szereted az állatokat.
2022. jún. 1. 10:23
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, nagyon jó a felvetés!

Könnyen lehet, hogy valóban az Asperger miatt van olyan illatod (amit mi természetesen nem érzünk de a kutya igen) ami a kutyának valamilyen impulzust ad.

Sajnos nincs elegendő tudományos eredmény erre vonatkozóan de ha nagyon a dolog végére szeretnél járni, akkor keress szakirodalmat (angol nyelven mert Magyarországon nem hinném hogy folytak komoly kutatások de pl. azért az ELTE-N is szétnéznék, érdeklődnék)

Ott keresgélj ahol a szagra kereső kutyákkal foglalkoznak, képzik őket, kutatják a témát.

Szóval valószínűleg az illatod alapján be tudják azonosítani, hogy te egy kedves személy vagy 😄👍

2022. jún. 1. 10:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy nagyon jó a kisugárzásod és a kutyák ezt megérzik
2022. jún. 1. 11:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
én nem vagyok aspergeres, de engem is szeretnek
2022. jún. 1. 11:52
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

A kutya erzi a gondolat hullamhosszat. Minden erzelemnek megvan a maga hullamhossza. Igy tudja,h szereted szavak nelkul.

Okosabbak,mint az emberek.

2022. jún. 2. 01:29
 6/7 Senior Séf ***** válasza:
100%
Engem is 63 éve szeretnek a kutyák, pedig sohasem voltam aspergeres. Állítólag a jó emberek kiváltsága ez, de nekem nagyon nyakatekert magyarázatnak hangzik.
2022. jún. 2. 13:26
 7/7 anonim válasza:
Ahogy megérzik ha az ember fél, szerintem ugyanúgy megérzik azt, hogy nem "normális" a kisugárzásod, megérzik a furcsaságod, és kiváncsiságból megvizsgálnak közelebbről.
2022. dec. 3. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!