Kisgyermek(ek) mellé milyen kutyát ajánlanátok?
Az örökbefogadást sem vetjük el,úgyhogy ha tudtok esetleg konkrét kisgyermek-barát kutyákról szívesen érdeklődnénk felőlük.
Tavaly pusztult el a kutyánk szívbetegségben (lassan pont egy éve :() és szeretnék újra kutyát a családba.De ötletem sincs,hogy ezúttal milyet.Staffordshire terrierjeim és Boxereim voltak eddig.
Egy kicsit tőlük (aktivitás szempontjából) nyugodtabbat szeretnék,ők leginkább átlag feletti energia szintel rendelkeztek.Napi 3 órám simán ráment a fárasztásukra,vagy legalábbis a boxernél biztosan sokszor még több is.A többi dolog úgy igazából..mindegy.Méret is,szőrhossz is (kb 3 utcánként van kozmetikus is).
Amikre én eddig gondoltam: (magyar) Vizsla,Boston terrier,Angol bulldog,Cocker spániel
Személyes tapasztalatokra is kíváncsi lennék az adott fajtákkal.
Labrador, golden nagyon türelmesek, könnyen kezelhetőek.
A vizsla is jó, de neki nagyobb a mozgásigénye, energikusabb. Általában persze.
Spánielekkel nincs jó tapasztalatom, vagy csak én fogtam ki, de mind, amit ismertem, elég idegbeteg volt.
A goldikra nem is gondoltam,pedig tényleg nem is lenne rossz választás az sem.Csak nagyon rágnak,de végül is azt ki lehet küszöbölni egy zsák játékkal :
A spánielekkel nincs tapasztalatom,igazából hallomás volt,hogy ők gyerek mellé nem rosszak,de most hogy mondod nem sok jól nevelt spániellel futottam még össze.. :o
A vizsla is nagyon aktív, óriási mozgásigénnyel. Ha ez nektek fárasztó, nem ajánlom. A terrierek többségére is igaz ez.
Kicsi gyerekek mellé tényleg jó a labrador és a golden, de egy olyan menhelyi kutyus is, aki nyugodt, türelmes, sok ilyen van és nem feltétlen nagyon idősek.
Szerintem érdemes menhelyen érdeklődni. Nekem ugyan nincs gyerekem, de a kutyám (közepes-nagy méret) nagyon szereti a gyerekeket, keverék. Játszott már 1 éves gyerekkel is a parban (kicsit messzebb nézte az anya), labdázott vele, nem kapta ki a kezéből a labdát, nem kapott oda a gyerekhez, szépen vette ki a kezéből, visszahozta neki és nekem, pedig kb 30 centire "dobta" a fiú. Jutifalatot is finoman vette el tőle, amit a kezébe adtam, finoman veszi el, nyugodt szívvel tenném a szájába a kezem. 2 évesen hoztuk el menhelyről, energiabomba volt. Nagyon türelmes kutya, amikor az emberek "szadizzák", imádja a figyelmet, és figyel a kisebbre, legyen az kutya vagy (kis)gyerek.
Noha nálunk nyugodott le a kutya (mielőtt ilyen lett, elvégre erdőben élt túl egyedül és mi vagyunk az első családja), látszott rajta a menhelyen is, hogy jólelkű. Esetleg, ha gyerekkel odamennétek és együtt néznétek meg őket, talán azonnal látható, hogy kiben van potenciál, netán első látásra szerelem a gyerek és kutya között, és meg tudják mondani a dolgozók, ha úgy van, hogy "őt nem javaslom, mert...".
Hát a magyar vizslának majdnem annyi a mozgásigénye mint a staffinek, így azt annyira nem ajánlom ha nyugodt fajtát szeretnétek.
Az angol bulldog egy nagyon lusta kutya és nagyon érzékeny a rövid orra miatt, gyerekekkel is barátságos, de beteges fajta is.
Személy szerint gyerekek mellé őt sem vinném.
A boston terrier már jobb választás szerintem, mert igaz tuncsi orra van, de már nem annyira ezért kevésbé érzékeny, energikusabb.
A spánieleket annyira nem ismerem, de azt hallottam betegesek, főleg idegrendszeri és szív betegségek a jellemzőek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!