Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó döntés bull szerű kutyust...

Jó döntés bull szerű kutyust kihozni menhelyről?

Figyelt kérdés
Annyit mondtak hogy erősen bull típus,de van benne valamilyen keverék is.Imádnivaló,lehet macskákkal es kutyákkal is együtt tartani mert nem bánt senkit.Voltam sétáltatni,bár erős és húz.de már most nagyon figyel rám és még csak egyszer látott.Egyszerüen nincs baj vele.Nagyon hiperaktív es imádnivaló,pörgős.
2022. máj. 19. 14:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%

A futas /kocogas a hobbid ugye? Mert a bullokkal kell EGGYUTT kocogni/futni. A testalkata hatarozza meg a tempot. Majd latni fogod. Labdazas nem jo az izuleteinek a hirtelen fordulatok miatt.

Vele Futas /kocogas kozben tanul a legkonnyebben.

Minel vekonyAbb es hosszabb labu a kutya ,annak tobb mozgas kell.

Ha neki eleg rendszeres a kocogas,akkor nem lesg flusztralt es nem rag/nem terrorizal /harapdal senkit. Ezt azert tudd.

Esoben esokabatban mentek futni,telen ra is sportruha kell. Szelallo vizallo.

Nem enged elhizni,az biztos.

Nagyon ragaszkodik a gazdijoz es az emberi tarsasaghoz,ne tedd ki a kertbe .

2022. máj. 19. 23:57
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Az, hogy egy sétánál jól viselkedik egy mentett kutya, nem jelent semmit, simán lehetnek olyan problémák, amik így nem derülnek, lehet gond olyan ingerrel, amivel itt nem találkozik, de a gazdinál igen.
2022. máj. 20. 06:48
 13/19 anonim ***** válasza:
79%

Egyszer én is hoztam ki mentett bull típusút.Azt mondták állatbarát.

Kivettem az örökbefogadás után 2 hét szünetet,hogy könnyebben össze szokjunk,igazából minden jól is ment,nem volt semmi balhé.Még egyedül is aludt a nappaliban,szóval azthiszem otthon érezte magát,és látszólag nem zavarta senki/semmi.

Elmentem dolgozni az első kettő nap semmi gond nem volt (4 órában dolgoztam),a 3.napon arra jöttem haza,hogy minden tiszta vér,itt-ott szőr csomók.Megölte a macskámat.Ráadásul volt otthon kamera,pont azért hogy mindig vissza nézzem mit csinál ameddig nem vagyok otthon (a macskánál is meg volt már).Semmit nem csinált amivel kiválthatta volna ezt.Feküdt a padlón és pihent,a kutya meg csak úgy neki ment,úgy hogy előtte tényleg nem volt köztük semmi gond,aludtak is együtt.Még aznap előtt is amikor munkában voltam.

Lehet,hogy nem csak bull típusúval eshetett volna meg ez,de nekem biztos többet nem kellene,vagy legalábbis "mentett" biztos.

2022. máj. 22. 16:10
 14/19 anonim ***** válasza:
25%
Agyon is vertem volna egy sodrófával vagy bottal. Ezért nem kéne soha mentett kutya legyen akármilyen fajtájú. Soha nem tudhatom ki volt ki belőle ilyen gyilkos indulatot. A kutyámat ismerem akit én neveltem fel, tudom a hibáit, a félelmeit. De egy mentettet nem kérdezhetek meg, hogy mi a gondja.
2022. máj. 22. 17:06
 15/19 anonim ***** válasza:
35%
ki volt= mi vált ki
2022. máj. 22. 17:08
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

És mit érsz el azzal,hogy agyon vered? Mit értem volna el én vele?

Már a macskát nem hozta volna vissza,ha bántom és a lelki ismereten vagy a fájdalmon sem segített volna semmit,sőtt.Utána a macskám halála mellett azzal is meg kellett volna birkóznom,hogy megöltem vagy bántottam egy olyan állatot ami csak úgy viselkedett ahogy azt neki kell.Felhívtam a menhelyet,délután már jöttek is érte és 2 hét múlva újra gazdi kereső lett,de akkor már sem állat,sem gyermek mellé nem ajánlották.

Sose megoldás bántani valamit,amiért az nem a mi szabályaink szerint él.A kutya az mindig is kutya marad akármennyire "szelidítjük" meg.Ragadozó volt és valahol mindig az is lesz.2 kutya is össze ugorhatott volna akkor is,ha világ életükben jóban voltak előtte.Mert állatok.Az én hibám volt,hogy kutyát vettem macska mellé.

Nem tartottam tiszteletben azt,hogy a kutya és a macska is ragadozó,és nem mindig passzolnak össze.

2022. jún. 16. 16:28
 17/19 anonim ***** válasza:
24%
Szerinted ez rendjén való hogy egy menhelyről kihozott, állatbarátnak mondott kutya megöli a macskádat? Hogy téged idézzelek, úgy viselkedett ahogy azt neki kell? Téged aztán megrázott a macskád halála... én fel is jelentettem volna a menhelyet, hogy olyan kutyát adott ki ami állatbarátnak lett mondva, erre megöl egy macskát. A gatyát lepereltem volna róluk.
2022. jún. 16. 16:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

#17 szerintem csak arra céloz, hogy oké hogy nem rendjén való, de ha neki esik utána a kutyának, nem lesz jobb, sőt még rosszabb is lehet mert reagálhat úgy, hogy visszatámad. Vannak kutyák akik nem kompatibilisek (és macskák is, mert ők is tudnak kezdeményezni) egymással, ilyenkor nem lehet elvárni az ellenkezőjét.

Valóban lehet okolni a menhelyet is, sok helyen tényleg csak szépítik a valóságot, de lehet hogy ott tényleg nem tudták, hogy nem fér össze más állattal. Plusz ha utána már így is kerestek új gazdát, akkor elég valószínű hogy neem tudták, náluk nem jelentkezett semmi, vagy kutyákkal ott kijött csak a macskákkal nem, vagy csak azzal az adott macskával. Sok elképzelés lehetséges, hogy miért is történt ez, de az biztos, hogy semmit nem javított volna a helyzeten, ha neki megy a kutyának.

2022. jún. 16. 17:18
 19/19 anonim ***** válasza:
68%
17-es, ha korrigáltak utána, szerintem nem arról van szó, hogy szépítettek, valószínűleg ők sem tudták, mert nem futottak bele ebbe a problémába, nem ilyennek tűnt a kutya, ami előfordul. Ha szépítésről lett volna szó, akkor nem korrigálnak a következő gazdikeresésnél, és nekiesnek az előző örökbefogadónak, aki visszaadta. Vannak menhelyek, akik ezt teszik, látom, még ha nem is ismerem mindig a sztorit, de azért előfordult már, hogy aki visszaadta, vagy neki egy ismerőse, aki ismerte a pontos sztorit, jött felháborodva kommentelni, hogy ne torzítsák már a valóságot, ilyen esetben tényleg neki kellene menni a menhelynek, egyfelől azért is, mert az örökbefogadóról valótlant állítanának, másrészt azért, mert mással is megtörténhet ugyanaz, és ez veszélyes játék, csak általában ezt a hozzáállást ismert, nagy, közkedvelt menhelyeknél látom, és a pórul járt örökbefogadók nem elég erősek egyenként ellenük, szóval fórumokon (itt gyk-n is) mennek inkább a tapasztalatcserék, hogy melyik menhelyekkel kell vigyázni inkább, mert nem korrektek. De ha korrigálták a kutya jellemzését, az nem ez a kategória, az korrekt hozzáállás.
2022. jún. 17. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!