12 éves kutyám mellé egy kölyök jó döntés?És második kutyának való örző-védő kutya?
Olyan fajta nincs,hogy házörző fajta.
Bioriasztónak esetleg az őrkutyákat tudod a házhoz vinni,ha van elég nagy kerted.A többi fajta sokkal gazda igényesebb,nem jó nekik ha csak kiteszed a kertbe és ugasson,ha jön valaki.
12 éves Beagle még halálán azért nincs,14-15 évet megélnek,ha jól vannak tartva.(bár gondolom ugyan ilyen 'házörző,szóval ebben nem lennék biztos..)
Kölyköt nem vinnék mellé.Egy kölyök pörög,ugrál,játszana sokat.Te úgysem mennél ki vele annyit játszani,hogy ne a Beagle nyakán lógjon,aki már egy idős rigolyás papakutya.Neki ez nem fog kelleni.
Oda fog kapkodni,rámorog,ráugat majd folyton a kicsire,hogy maradjon nyugton.
Én még eltölteném azt a kis időt a meglévővel amennyije még van,és ha a gyász is elillant az öreg kutya távozásával akkor vennék másikat.
Addig inkább próbálj meg mindent megadni a mostaninak.Foglalkozás,finom falatok,kényelmes fekhely,csont és porc erősítők/szív és érrendszer támogató készítmények az ő korában, ami csak bele fér.
Nem tudom, hogy jó döntés-e. Nekem 11 éves a munkavonalas németjuhászom és idén vettünk egy munkavonalas kiskutyát mellé. Ő eljátszik vele (amúgy is baromi mozgékony még öregen is), tanítgatja és nem teher neki a kiskutya. De ő hozzá van szokva a rendszeres strapához, mert rengeteg kutyás barátunk van és amikor jönnek, jönnek a kutyák is.
A saját kutyádat neked kell ismerned, hogy megviselné-e.
Házat meg a mai modern korban nem a kutya őriz. A miénk is volt őrző-védőzni, a kicsivel is megyünk, de ez inkább hobbi és elfoglaltság a kutyáknak.
A házat a távfelügyelet őrzi, plusz a kamerák és a riasztó.
Szerintem az idős beagle mellé nem kéne egy kölyök. A beagle féltékeny lehet az új kutyára.
Pontosan milyen fajtát értessz ,,őrző-védő" kutya alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!