Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szívféreg gyógyszer: kezdő...

Szívféreg gyógyszer: kezdő gazdi vagyok, csak be kell mennem az állatpatikába?

Figyelt kérdés

1 hónapja fogadtam örökbe egy kutyát, akkor kapott 1 hónapra elég szívféreg elleni gyógyszert.

Úgy tudom vényre kapható csak.

Most szeretnék neki újabb adagot venni, de ahhoz be kell mennem az állatkórházba? Vinnem kell a kiskönyvét, és azt lecsippantva odaadják a tablettát? Vagy dokihoz kell mindig időpontot kérni a vény miatt??

2022. máj. 14. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Allatorvossal tudod feliratni vagy nala megvenni. En egyszerre 6 havi adagot szoktam venni es akkor nem kell havonta rohangalni hozza. Egyebkent jobb helyeken allitolag fel tudjak irni a felhobe is es csak kivaltod, mint a normal gyogyszereknel, de nalunk ezt nem alkalmazza az orvos.
2022. máj. 14. 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Ha állatpatika közelebb van, nyugodtan próbáld meg ott. A legtöbb helyen doki az eladó, és fel tudja írni, vagy íratni a főnökével. Szóval egyből megkapod. És nincs konzultációs díj.
2022. máj. 14. 12:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A vényre kapható szívférgesség elleni tabletták, cseppek csak negatív szívféreg teszt után adhatóak. Kérdezd meg a szervezeted ahonnan örökbe fogadtad, hogy ez náluk megtörtént-e. Ha ők nem teszteltették, akkor mielőtt bármit adsz neki ezt tedd meg, ezután adható neki Nexgard Spectra, Milprazon tabletta vagy Advocate rácsepegtető.

Ha volt teszt, akkor egyszerűen bemész a kutya oltási könyvével (a teszt elvégzését ebbe be szokták vezetni) és akkor az orvos felírja vagy kiadja, ha helyben van patika is.

Sajnos még manapság is nagyon sok orvos teszt nélkül kiadja/felírja ezeket, holott ez, a szívférgek és lárvák pusztulása miatt akár a kutya halálához is vezethet.

2022. máj. 14. 12:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Van teszt is, 1 hónapja lett csináltatva. Hétfőn megpróbálok akkor kérni állatpatikában köszönöm válaszokat
2022. máj. 14. 13:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Kerdezo,szivferges kutyara veszel szivfereg ellenit vagy nem szivfergesre? Mert a ketto nagyon kulonbozo gyogyszer!!
2022. máj. 14. 15:15
 6/8 anonim ***** válasza:

5.-re.

Negatív teszt birtokában...szerinted? >:)

2022. máj. 14. 15:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Valaki irt valami konzultacios dijrol, hogyha allatorvosnal veszed. Nem tudom, nalunk nincs ilyen, csak a gyogyszer arat fizetem ki neki.
2022. máj. 14. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:
#5-ös Tévedés! A kettő nem nagyon különböző gyógyszer, hanem pont ugyanaz. Ezek a gyógyszerek hatásukat úgy fejtik ki, hogy megölik a lárvákat és a kifejlett szívférgeket. Használják megelőzésre negatív kutyánál és kezelésre pozitív kutyánál. A különbség az, hogy fertőzött kutyánál emellé adnak még szteroidot és antibiotikumot, hogy legyengítsék a férgeket és ellensúlyozzák a hirtelen elpusztuló lárvák okozta szövődményeket és szigorú ketrecnyugalmat írnak elő. Ha csak a gyógyszert vagy cseppet kapná a kiegészítő antibio+szteroid+ketrecnyugalom nélkül, akkor nagy eséllyel embóliában vagy trombózisban a kutya is elpusztulna.
2022. máj. 14. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!