Kezdő állattartóként mennyire lehet ajánlott örökbefogadott kutyát magunkhoz venni?
Attól hogy menhelyi kutya, még nem biztos hogy traumatizált, sőt :)
Csak ajánlani tudom, hogy fogadj örökbe, annyira kis hálásak, szeretetteljesek tudnak lenni!
Jelen, 3 hete fogadtam orokbe a kutyamat, eletem legjobb dontese volt.
Szerencsere azert nem csak durvan traumatizalt kutyak vannak, az enyem peldaul allitolag jo helyrol van, torodott vele a gazdaja, de koltozes miatt mar nem tudta (vagy akarta) tovabb gondozni, igy kerult a menhelyre. Nyilvan ugymond azt is nevezhetjuk traumanak, hogy kiszakadt a megszokott kis eletebol es bekerult a menhelyre, de ez meg a legkisebb gond. A veres, eheztetes, kinzas, na az az igazan gaz, de ilyen kutyakat alapvetoen nem is adnak ki, elso korben rehabilitaljak oket aztan meglatjak, hogy orokbeadhatoak-e.
Megbízható állatmentő szervezettől fogadj örökbe, mert ők elég jól ismerik a védenceiket, sok kutyát ideiglenes befogadókhoz helyeznek ki, ahol családi környezetben lehetnek, így nagyon pontos képet kapnak a kutya személyiségéről. Sok kutya kerül hozzájuk az előző gazda betegsége, halála miatt. Ők sok esetben jól neveltek, családhoz, emberekhez szokottak. Természetesen a váltás megviseli őket, de a legtöbb kutya rendkívül jól tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.
Gyepmesteri telepet első kutyásnak nem ajánlom, ők ilyen szempontból nem foglalkoznak a kutyákkal.
Ha adottak a feltetelek, van ra idod, es gondjat viselned min. 10 even keresztul, akkor szerintem vagj bele.
A felnottnek es a kolyoknek is vannak elonyei, nekunk 2 mentett kutyank van, az egyik egy erosen traumatizalt 3 eves bulltype - ilyet kezdoknek nem adnak ugysem, a masik kolyokkent kerult be a csaladba, es hihetetlenul ragaszkodo, velunk alszik, a masik kutyatol megtanulta a fobb szabalyokat, pl. elso perctol kezdve szobatiszta, poraz nelkul is követ, mas kutyakkal, allatokkal jol elvan, az allatorvosnal sincs 1 hangja sem, egy angyal. Oke, par dolgot megragott kiskoraban, de ez kolyoknel kivedhetetlen.
A felnott kutya mar valoszinuleg nem rag, nyugodtabb, ismerik a jellemet, alapbol ivartalanitva adjak oda, nem neked kell figyelni ra 1 hetig, ami hatrany, hogy lassabban epul fel a teljes bizalom, hetek, honapok is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!