Meg lehet valamiért utálni egy kutyát?
Szüleim kutyáját utálom, erőszakos, ugatós, idegesítő én már nagyon utálom...
Nem igaz hogy nem lett megnevelve, mindent próbáltunk a legjobb kutya nevelők kiképzők próbálták már nevetni, valaki szerint súlyos pszichésen beteg a kutya...
5.
Nem vagy pontos. Nem teljesen ok nélkül történt, illetve ha láttad a lánnyal készült videót, ő nem utalja a kutyákat sőt, a későbbiekben is kutyákkal akar foglalkozni.
Nehéz kérdés, én inkább az embert szoktam, aki felelős azért, amilyen a kutya, a gazdáját, a szaporítóját (aki felelőtlenül pároztat kutyákat, nem nézi, milyen betegségeket örökíthetnek, és az utódok betegek lesznek), azokat, akik igényt teremtenek ilyen-olyan kutyákra (nyomott orrú, légzésproblémás fajták), egyes fajtáknál a fajtastandard kitalálóit (show vonalú németjuhászok például).
Ha a kutyánál valóban idegrendszeri gond van, és pici korától nevelitek, akkor képbe jön a szaporító, aki miatt beteg a kutya, ha örökbefogadott, akkor képbe jön az előélete, előző tulajdonos, utcán átélt dolgok, de azon lehet dolgozni, ha nincs betegség is mellé, nekem is örökbefogadott kutyám van, és nevelhető, egyáltalán nem ilyen.
Viszont vitatkoznék azzal, hogy ismerik a menhelyeken a kutyákat, ez nem mindig igaz, illetve lehetnek olyan dolgok, amikkel a menhelyen nem találkozik, de az örökbefogadónál már igen, és ott derül ki probléma, amiről a menhely nem tudott, ahol nincs kapacitás, sok a kutya, ott is kevésbé ismerik. Akikről azt mondanám, hogy kivétel nélkül tényleg jól ismerik a náluk lévő kutyákat, és biztos nem lesz meglepi, azok, akik tudatosan kevés kutyával foglalkoznak, rehabilitálják őket, pl. ilyen az Élj Már Dog Rehab.
Egyetértek az utolsóval. 3 kutyám van (2 menhelyi, 1 vásárolt) a legfiatalabbat fél éve hoztuk haza. Gondozók elmondása szerint barátságos, csendes, omega típus. A kutyáról 1 hónap múlva derült ki, hogy egy domináns, ugatós, idegeneket nem elfogadó kutya, tehát igazából mindenben az ellentéte. Nagyon egygazdás, pedig a menhelyen mindenkivel haverkodott, nekem is egyből az ölembe mászott. Rajtam, családomon (2 fő) és legjobb barátomon kívül mást nem fogad el, nem lehet megsimogatni csak úgy. Kutyákra pórázreaktív lett (erről már leneveltem), annak ellenére, hogy most és a menhelyen is más kutyákkal élt együtt és remekül elvan velük. 🤷♀️
Ezért nem javaslom mindenkinek a menhelyes kutyát. Én tapasztalt vagyok, így nem volt gond, de ha valaki családi kutyának vitte volna, zéró kutyás tapasztalattal, ott nagyon hamar harapás lett volna a vége. Ezeknek a kutyáknak van előéletük és bizony sokszor csak a befogadónál mutatják meg valódi énüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!