1,5 éves Cane corsom van és a kaját mindig úgy kapta meg hogy csak parancs szóra és utánna ha el akartam venni ott hagyta mivel lattam hogy nincs ezzel gond nem foglalkoztam ezzel és nem piszkáltam,azonban múltkor valamiért elakartam venni tőle tip?
És elrohan a kajával vagy oda is kap.
Mi tévő legyek? Azonban ezt csak kaja közbe csinálja. Bármikor bármit elvehetek tole illetve szófogadó is családi környezetbe van szeretve van es foglalkozva is van vele.
Ne vedd el túl sokszor, szerintem ez hülyeség hogy random elveszem a kutya ételét, oké ha átadja és meg se nyikkan, de ez egy rossz élmémy neki akkor is. Én azt szoktam hogy miközbe eszik becsempészek valami finomat még a táljába, vagy ha el is veszed mindenképp, ha átadja kapjon jutalomfalatot dicsérd meg és add vissza az addigi ételét.
Vagy a másik lehetőség hogy amikor odakap rászólsz és fegyelmezed, megmutatva hogy akkor veszed el amikor akarod és egy szava ne legyen, az van amit te mondasz, de ez felesleges stresszelése és dominálása a kutyának.
Illetve már ha már morog/odakap/elmegy a kajával, már ki is akar téged játszani, hiszen a gazdival együttműködést negatívnak élte meg. Számára veszteséges neki ez az egész.
Egyébként a parancsra evés mindeképp maradjon, semmit ne ehessen fel engedély nélkül, ha ételhez nyúl anélkül hogy megengeded vagy nem akar odadni valamit a szájából, határozottan szólj rá. Ha magától átadja pedig megy a jutifalat.
Már megint ez a sok okos "ne vedd el az ételét" hozzászólás... És ha mérgezett, szögecselt ételt olyat szed össze, akkor hadd haljon bele szerintetek, igaz? Ha csöves csontot szed össze, hadd nyelje le és lyukassza ki a vékonybelét, igaz? Ha megakad a torkán, szájpadlásán egy étel, hadd szenvedjen a fájdalomtól, nem? Csak el ne vegye a gazdi az ételt tőle...
A kutya nem védheti be az ételt! Mert bármikor kellhet, hogy a gazda el tudja venni előle! Nem kell napi szinten tesztelni, de egy fiatal kutyánál ez is az alap nevelés része!
Hát nem tudom, én bármit el tudok venni a kutyámtól és ehhez nem szoktam elvenni a vacsoráját. Csak ujjal belepiszkálok, mert ha gond lenne, már arra is morogna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!