Milyen kutyafajták vannak, amik nem igényelnek külön foglalkozást?
Felelősségteljes teljeskörű ellátás és az alapnevelésen kívül nem kell velük külön kutyás sportolni vagy futtatni plusszban a sétán kívül?
Azt hallottam a csau-csau és a pásztorkutyák ilyen maguknak valóak,mi még?
Brit PÁSZTORkutyák: bearded colie, border collie, collie, corgi, shelitie, bobtail.
Bocsi. De mi ezeket a fajtákat brit pásztoroknak és nem brit juhászoknak hívjuk.
Meg a német JUHÁSZ? Azt ugye tudod, hogy amit leírtál, nem hivatalos definíció?
Értem, mire gondoltál, úgy is van, csak mégsem.
csakkitti
nah a lábamnál tud menni tud ülni mindent tud amit a te kis retyvás dögöd.. még forogni is tud hasról hátra meg ienek és meg tanitotam és ha egy jualom falatot elrejtek és megszagoltatom a kezem akk meg keresi szóval nem kell kutya suli ha áértesz a kutyához -.-"
írója 79%-ban
eltom képzelni mennyire élvezné amikor fél a magasba -.-" szóval ne okoskodj
írója 80%-
honnan veszed nem használom ki csak azért mert nem kutya suliba tanulta meg ..de ugyan azt tudja mint azok ..
"Felelősségteljes teljeskörű ellátás és az alapnevelésen kívül nem kell velük külön kutyás sportolni vagy futtatni plusszban a sétán kívül? "
Szerintem a legtöbb válaszadó a kérdést nem értette meg.
Na, akkor sorban.
Egyetlen fajtával sem kell külön sportot űzni. Miért kellene ugyan?
A lényeg, hogy naponta lehetőség szerint több órát rá tudj szánni, ebben legyen, nevelés, játék séta.
Ezt hívják felelősség teljes kutyatartásnak, ha ezt nem tudod megadni , akkor nem érdemes kutyát tartani.
Külön mozgás, a nagy mozgásigényű fajtáknak kell, mint teszem azt a border collie, ami mint tudjuk mindig le kell kötni fizikailag, és mentálisan is, különben unatkozik.
Na most a kérdezőnek , valami nagyobb, lomhább kutya felelne meg, amivel nem kell extra sétát tenni de persze kell sétáltatni .
Mondjuk egy rottweiler remekül megfelelne, persze kell vele sokat foglalkozni, de nincs szüksége extra feladatokra, hogy az ember lekösse a figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!