Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajták vannak,...

Milyen kutyafajták vannak, amik nem igényelnek külön foglalkozást?

Figyelt kérdés

Felelősségteljes teljeskörű ellátás és az alapnevelésen kívül nem kell velük külön kutyás sportolni vagy futtatni plusszban a sétán kívül?

Azt hallottam a csau-csau és a pásztorkutyák ilyen maguknak valóak,mi még?

2010. szept. 17. 14:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg csodálatos kutya a dobbermann, és nagyon okos is, csak éppen nem tudnám neki megadni azt az életmódot, amire szüksége van. Akkora feladatot vállaltam, amekkorát a legjobb tudásom szerint meg tudok oldani, és ez egy bulldog volt. Biztosan buta, de ő már tud lábnál követni, ülni, feküdni, helyben maradni, és van még jó pár kedves kis trükkje is, amik szerinted feleslegesek, nekem tetszenek, és a kutya imádta megtanulni. Igen, a dobbermann sokkal okosabb. Szar lehet neki, ha arra tudja csak használni az agyát, hogy melletted fusson, meg a kertben nézelődjön. Mert hogy igénye lenne a tanulásra, a tudatos foglalkozásra az biztos.
2010. szept. 17. 16:24
 22/36 anonim ***** válasza:

Brit PÁSZTORkutyák: bearded colie, border collie, collie, corgi, shelitie, bobtail.

Bocsi. De mi ezeket a fajtákat brit pásztoroknak és nem brit juhászoknak hívjuk.

Meg a német JUHÁSZ? Azt ugye tudod, hogy amit leírtál, nem hivatalos definíció?

Értem, mire gondoltál, úgy is van, csak mégsem.

2010. szept. 17. 16:25
 23/36 anonim ***** válasza:
0%

csakkitti

nah a lábamnál tud menni tud ülni mindent tud amit a te kis retyvás dögöd.. még forogni is tud hasról hátra meg ienek és meg tanitotam és ha egy jualom falatot elrejtek és megszagoltatom a kezem akk meg keresi szóval nem kell kutya suli ha áértesz a kutyához -.-"

2010. szept. 17. 16:29
 24/36 anonim ***** válasza:
Csak az a baj nagy okoska 60%-os hogy egy jól nevelt kutya ÉLVEZI az ilyen dolgokat és imádja... Ha a te kutyád nem szereti akkor te csináltál valamit rosszul. Nagyon kevés dolog van amit a kutya "ízlésből" nem szeret.
2010. szept. 17. 16:32
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
hát te mondtad, hogy ezeket tanítod, nem azt írtad, hogy ezeket tudja. Mindegy, nem fogok veled versenyezni. Van egy 93%-os engedelmességi vizsgánk, most meg ügyességi 2-es szintűre készülünk. De nem igazán értem mi bajod velem, hogy muszáj kötekedni, és le retkesezni meg rühesezni a kutyámat. Tudod számomra egy retkes rühes játszótéri kutya is szép és értékes, tehát ezzel megbántani nem igazán tudsz, de ha jól esik rajtam kitöltened a frusztrációd, akkor nyissunk erre egy külön topikot, és kezdj el alázni, hátha attól jobban fogod érezni magad. Az önbecsülésem elbírja, és örülnék, ha segíthetnék kicsit jobb kedvre deríteni.
2010. szept. 17. 16:34
 26/36 anonim ***** válasza:
csakkitti Nem akartam mindent leírni amit tud -.-" és sztem többet tudmint a te kutyád ..Sose csinál semmit rosszat tudja h mi a jó mi a rossz
2010. szept. 17. 16:41
 27/36 anonim ***** válasza:

írója 79%-ban

eltom képzelni mennyire élvezné amikor fél a magasba -.-" szóval ne okoskodj

2010. szept. 17. 16:43
 28/36 anonim ***** válasza:
Nekem bulldogom van és nem vagyok oda az őrző-védő kutyákért. Mégsem mondok ilyet, hogy rühes kis dobermann, ahogy más kutyára sem. Nem ártana egy kis jó modort tanulnod! Ja és lehet, hogy a dobermann könnyen tanul, de ha nem használod ki ezt a képességét, sokat érsz vele..
2010. szept. 17. 16:43
 29/36 anonim ***** válasza:
0%

írója 80%-

honnan veszed nem használom ki csak azért mert nem kutya suliba tanulta meg ..de ugyan azt tudja mint azok ..

2010. szept. 17. 16:46
 30/36 anonim ***** válasza:

"Felelősségteljes teljeskörű ellátás és az alapnevelésen kívül nem kell velük külön kutyás sportolni vagy futtatni plusszban a sétán kívül? "

Szerintem a legtöbb válaszadó a kérdést nem értette meg.

Na, akkor sorban.

Egyetlen fajtával sem kell külön sportot űzni. Miért kellene ugyan?

A lényeg, hogy naponta lehetőség szerint több órát rá tudj szánni, ebben legyen, nevelés, játék séta.

Ezt hívják felelősség teljes kutyatartásnak, ha ezt nem tudod megadni , akkor nem érdemes kutyát tartani.

Külön mozgás, a nagy mozgásigényű fajtáknak kell, mint teszem azt a border collie, ami mint tudjuk mindig le kell kötni fizikailag, és mentálisan is, különben unatkozik.

Na most a kérdezőnek , valami nagyobb, lomhább kutya felelne meg, amivel nem kell extra sétát tenni de persze kell sétáltatni .

Mondjuk egy rottweiler remekül megfelelne, persze kell vele sokat foglalkozni, de nincs szüksége extra feladatokra, hogy az ember lekösse a figyelmét.

2010. szept. 17. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!