Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajták vannak,...

Milyen kutyafajták vannak, amik nem igényelnek külön foglalkozást?

Figyelt kérdés

Felelősségteljes teljeskörű ellátás és az alapnevelésen kívül nem kell velük külön kutyás sportolni vagy futtatni plusszban a sétán kívül?

Azt hallottam a csau-csau és a pásztorkutyák ilyen maguknak valóak,mi még?

2010. szept. 17. 14:07
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Az utolso yorkijarol jut eszembe:

Egy ismerosomnek yorkija van, nagy turazok, a yorki siman megtesz veluk 8-10km-es tavokat az erdoben...

Tehat minden kutya egyenisege valtozo fajtan belul is es persze szoktatas kerdese is.

2010. szept. 17. 14:28
 12/36 anonim ***** válasza:

Attól hogy a nyájőrző kutyák egyedül dolgoznak nem azt jelenti hogy nem kell velük foglalkozni. Sőt sokkal keményebb kézre és több nevelésre van szükségük, mert míg egy kis juhászkutya hátra vágja magát ha csúnyán nézel rá és két rászólásból egy életre megtanulja hogy nem szabad addig egy nagy méretű kutyát keményen kell fogni és bizony néha megküzdeni a vewető pozícióért.

Amúgy pedig egyik kutyával sem kötelező sportolni. Én sem sportoltam a mudimmal régen. És mégis jól elvolt. Egyszerűen csak sokat foglalkoztam vele.

Amúgy pedig ha így állsz hozzá akkor neked nem való kutya. Ez van. Kutyát nem úgy kell keresni hogy minnél kevesebbet kelljen vele foglalkozni. Vegyél riasztót, vagy nem is tudom mire kell neked a kutya.

2010. szept. 17. 14:33
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

A bulldog elvileg ilyen, csak az alapnevelés nem olyan egyszerű vele, mert domináns és makacs (lányok azért jobbak).

Az enyém kan, atipikus, elég sok mozgást és foglalkozást igényel (na nem egy vizslához hanem egy bulldoghoz képest).

Ilyesmi még a busset is szerintem, csak ő sem olyan könnyű eset nevelés szempontjából.

Az én bulldogom tök jól elvan (csupa izom, fitt és jó kedvű) Napi két sétával, ha a hétvégén van lehetősége kiengedni a gőzt úgy rendesen. Ilyenkor vagy kutyasuli, vagy kirándulás vidéken. Ettől fáradt mondjuk úgy szerdáig, akkor kutyasuli pótfoglalkozás, vagy nagyobb séta. Legközelebb pénteken látom jobban pörögni, de akkor már ott is a hétvége. Mióta esténként különböző feladatokat gyakorolunk, 11 körül bezuhan az ágyába, és 8-ig fel sem kel.

2010. szept. 17. 14:34
 14/36 anonim ***** válasza:
Nekem is a basett hound jutott eszembe ... na, annak nem kell az agility.
2010. szept. 17. 14:44
 15/36 anonim ***** válasza:
0%
Mi ez a nagy agility láz -.-" Nekem dobim van de még egyszer se csináltatam vele ilyeneket ..Mos lehet szidni h akkor nekem nem való kutya jobban valómint az ilyen bájgunároknak h minél több trüköt tudjon a kutya h anh nekem milyen király kutyám van az nem szeretet a kutyára rá erőlteted h mászon fel arra vacakra ugorjon át .. nálam a dobermannak nagy a kert ahol tarva van játszok vele meg tanitotam ül ál hozzd visza lábhoz meg ilyenek de nem vinném agilityzni ... egy rossz divat
2010. szept. 17. 15:39
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Előző, ebben tévedsz. Minden féle közös aktivitás, közösen megoldott feladat építi a kutya-gazda kapcsolatot. Az agility azért jó, mert mindenféle kutya alkalmas rá, jó móka a gazdinka, közös sikerélmény a párosnak, energia levezetés a kutyának. Egyszer viccből megmutattam a bulldogomnak a palánkot. Azért viccből, mert alkalmatlannak gondoltam bármi ilyesmire. Azóta csak úgy magától átrohangál rajta.

Nem kell feltételn agilityzni, de minden közös akció, ami a gazda irányítása alatt zajlik marha jót tezs a kapcsolatnak. Remélem azért sétálni hordod a Dobbermannt, mert amiket te tanítgatsz neki, azokat a barátnőm 3 hónapos kutyája is tudja már, ez édeskevés ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, testileg és szellemileg is kielégített kutyád legyen.

2010. szept. 17. 15:56
 17/36 anonim ***** válasza:
0%
csakkitti -.-" járok sétálni de sztem jobban szeret aza dobermann engem mint a te bulddogod téged erről ne vitázunk de én tudom h nagy kutyám van és fél a magasba nem fogom olyanra kényszeriteni ahol veszélybe érezné magát sztem ez a normális h nem eröltetem rá h másszon fel arra akármire ... és nagyon sokat foglalkozok vele simogatom , kocogok vele ..megilyenek ..ÉS sztem kiegyensulyozottabb mint a te kis rühes buldogod
2010. szept. 17. 16:00
 18/36 anonim ***** válasza:

Igen, ezt biztos meg lehet állapítani pár komment alapján, hogy kit szeret jobban a kutyája. Amúgy dobbermannal nyömkövetni is lehet, meg ÖV-zni, az is kiválóan kifárasztja az ösztöneit, tényleg nem azok a tipikus agility kutyák. Én sem agilityzek, csak sulizok, és ott a pályán a palánk, nem kéne neki felmennie rá, ha nem akarna. Azzal, hogy a kutyát tanítod, foglalkozol vele, nem bohócot csinálsz belőle, hanem kielégíted a természetes igényeit, és szerintem erre sokkal nagyobb szüksége van, mint a sok simogatásra.

A sértegetésre meg szerintem nem adtam okot.

2010. szept. 17. 16:05
 19/36 anonim ***** válasza:

pfff

60%-os, azért egy kicsit túlzás, amilyen stílusban beszélsz! Mi az, hogy rühes kis bulldog? Én sem agilityzek a kutyámmal, de ha másnak ez örömet okoz és a kutyájának is (mert amúgy nagyon sok kutya élvezi), akkor miért ne járjon? Más sem szólt le téged, hogy mégis miért nem jársz vele!

2010. szept. 17. 16:06
 20/36 anonim ***** válasza:
0%

csakkitti hát sztem minden buldog szerencsétlen :D Meg azért nem járunk kutya suliba mert elég jól ismerem már a dobikat és én is tudom h kell őket nevelni szorosan kell őket fogni mert kicsit makacsak

. aki pffogot ..hát sztem nagyon ronda kutya a buldog meg buta is

2010. szept. 17. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!