Ha egyik kutyámmal barfozok a másikkal is kell?
1. De hirtelen kell váltani, egy koplalónapot tartva. Ha nem vagy jártas a barfban, ne adj tanácsot benne!
Kérdező, a barf a legjobb döntés amit a kutyámmal kapcsolatban meghoztam. Ha már az egyikkel csinálod nem sokkal nehezebb kettő adagot porciózni. Nem mellesleg olcsóbb is. A brit care nem rossz, de nyomába sem ér a megfelelően összeállított nyers kosztnak. Olvass utána, lépj be a facebook csoportba!
#2 ponthogy nem szabad hirtelen váltani, még sima tápváltást is fokozatosan, 3-4 nap alatt kell végrehajtani.
A barfnál is kell a fokozatosság, de nem ugyan olyan módon mint a tápoknál.
3. Igen? És ez hogy néz ki? Nem szabad keverni a tápot és a nyerset, mert teljesen más az emésztése. Jól tönkreteszed a kutya gyomrát így. Teljesen fogalmatlan vagy a barffal kapcsolatban és veszélyes tanácsokat osztogatsz!
4. Azért írtam, hogy megfelelően összeállított. És ha megfelelően van összeállítva nem kellenek kiegészítők. Ehhez persze kell halnap, tojás, zöldpacal is. Ha csak hús és csontos a menü kellenek kiegészítők. De a kérdező nem ebben kért segítséget, ezért nem tértem ki rá.
Nagyon jól tudom hogy nem szabad keverni, egy pár kutyát már sikerült átállítanom rá. Azért is írtam, hogy nem olyan szempontból kell a fokozatosság mint a tápoknál. Hanem a koplalónap után nem feltétlen kell a teljes adagot odaadni neki, hanem mondjuk először csak felet, aztán következő nap 3/4-et, és utána jöhet a teljes napi adag neki.
De lehet 3/4-el is kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!