Hogy védhetem ki,hogy bacikat ne szedjen össze a kutyafuttatóból?
Sajnos úgy néz ki megint benyelt valamit, ahogy tavaly kb ilyenkor mikor megnyitották a csapot a futiban. Mikor bemegyek kiöntöm az ott lévő tálból a vizet kiöblítem kezemmel átdörgölöm és úgy rakom le neki. De ugye sok gazda újra tölti. Szerintem a közös ivászat a probléma. De nem tudok a vízes kút mellett állni,meg tiltani,hogy ne igyon onnan.
2 hete nyitották meg, előző vasárnap után is lazább volt a kaki,de kapott egy kis probiotkumot és helyre jött,aztán múlt vasárnap után is kedden laza széklet,elmentem probiotikumért,viszont ment a hasa. Nem többször mint átlagban hanem a napi 3 kaksi az fos. Meg egy kis nyálka is van rajta. Csütitől rizst keverek a táphoz,plusz probiotikum egyébként aktív,eszik,iszik. Viszont ma is fosott. Holnap hívom a dokinkat.
Annyira szeret bandázni ott.
Tavaly is egész tavasszal,nyáron nem voltunk a futiba, pont emiatt. Csak ősztől mikor elzárták a vizet :(
Úgy tűnik most is ez lesz.
Viszel magaddal saját tálat és gyakran kínálod vizzel, kozost tál használatát megtiltod.
Vagy nem mentek oda.
Vagy valaki vesz egy Cifet és minden nap fertőtleníti.
Osszedobjatok rá a pénzt.
Hát az a baj,hogy hiába lenne kifertőtlenítőzve ha lerakjuk és ott van 5-6 kutya ugyan úgy egyből isznak.
Próbáltam tiltani neki ha pont ott állok működik,de a csap kicsit odébb van,nem tudok ott állni mellette állandóan.
Én abból gondolom,hogy ez lehet a baj,mert tavaly is akkor volt ez mikor megnyitották a csapot és közös ivászat volt.
Most is pont így van.
Ma inkább elviszem sétálni másfele és nem megyünk ki a futira.
Pedig imád bandázni.
Holnap beszélek a dokinkkal,de tavaly is mondta sajnos ha sok kutya van egy helyen elég egy fertőzött vagy hordozó akit elkapják,sajnos a közös víz ivászat elég nagy rizikó.
Kérdezd meg, hogy a többiek is tapasztaltak-e ilyet. Lehet, hogy ha átmegy rajta a betegség, utána immunis lesz rá. Nekem kinti-benti kutyáim vannak, nem csinálok ügyet egy kis hasmenésből, sokszor csak a heti kaki-szedésnél veszem észre.
Szerintem határozott és kitartó tiltással le lehet szoktatni róla és ha jófejek a többiek, meg lehet velük beszélni, hogy x időnként legyen itatás, addig megfogod a kutyád, majd ki lesz öntve a víz.
En sem csinalok nagy ugyet, de ha 2x is vissza jon a hasmenesen plusz nyalka is van rajta az nem tűnik normalisnak.
Egyszer egyszer ha lazabb a kaki vagy fosik abbol nem csinalok ugyet en sem. De ez a elmult majd vissza jott. Na meg napi 3 kaki az fos :/ ha csak a napi 3 kakibol egy fos lenne az se annyira zavarna..
Mindegy holnap felhivom a dokinkat az a biztos.
Ma biztos kihagyjuk a futit. Jovo vasarnap ujra próbalkozunk, meg próbalom tiltani a talbol ivast ott.
Az a baj sok az uj kutyas, persze vannak allandoak okrt persze megtudom kerdezni, hogy tapasztaltak e hasonlot.
Sehogy nem tudod kivédeni, a kutyafuttató már csak ilyen fertő terep.
Nem a tál a probléma, hidd el, hanem hogy a futtatóban üritenek a kutyák, és ezt nem lehet maradéktalanul felszedni. Sok kutya jár oda, egyhelyen csoportosul sok vírus és baktérium.
De szeptember kozepetol 2 hettel ezelottig semmi baja nem volt pedig minden vasarnap voltunk a futtatoban max 1-2 vasarnapot hagytunk ki.
Ürülékkel talalkozna maskor is.
Mindegy.
Majd megprobalok figyelni :/
Nagyon szereti a tobbi kutyat, veluk valo rohangalas kozben latszik mennyire boldog.
Az hogy sokan nem szedik a szart szomorú sajnos. En ha latok kakit felszedem a futiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!