Milyen fajtájú/típusú kutyát sétáltatót szólítassz le szívesebben ha választani kéne?
1,Ölebeseket
2,Őrző-védő fajtásokat
3,Retrieverest/spáielest/szetterest
4,szánhúzókutyást/spiccest
5,juhászkutyást
6,terrierest, tacskóst
Vagy leírhatod nem a felsorolásból is, lécci írjátok oda a nemeteket és a korotokat érdekességképpen.
(Hogy miért: régebben olvastam egy kutatást hogy a férfiak és a nők milyen fajtával sétálókat találnak tartós kapcsolatra érdemesebbnek, de nem emlékszem az eredményre és kíváncsi vagyok)
Senkit nem szólítok le, mert 1, nem vagyok barátkozós 2, nem szeretem ha leszólítanak és ugye az ember viselkedjen úgy ahogy elvárja hogy feléje viselkedjenek 3, igazaság szerint az utcákon nem pont képzett, kutyaiskolás, ápolt stb kutyások sétálgatnak legtöbbször.
De ha választani kell akkor őrző-védő fajtásokat és juhászkutyásokat. Őket tartom az igazi kutyának (személyes vélemény nem sértés).
19L vagyok, szerintem ez egyáltalán nem azon múlik hogy férfi vagy nő vagyok hanem hogy milyen fajtákat szeretek, ki a szimpi... Különben is az átlag ember alig egy-két fajtát ismer, tehát nem is tud fajta szerint választani. És 3 juhászkutyám van és lesz őrző-védőm is.
Utolsó: "egy barátkozós örző-védő vagy juhászkutyával nem sokat lehet kezdeni."
Mármint fél tőle az ölebed?:D
Amúgy érdekesen reagálsz, senki nem mondta itt hogy barátkozni kötelező. Én speciál külön kerülöm a fajtádat, átmegyek az utca túloldalára ha szembejön.
Szerintem meg tanulj meg olvasni :) "De ha választani kell akkor őrző-védő fajtásokat és juhászkutyásokat. Őket tartom az igazi kutyának (személyes vélemény nem sértés).
(... )És 3 juhászkutyám van és lesz őrző-védőm is."
Nekem Beagle-m van, de odavagyok az örző-védő kutyákért, tehát inkább őrző-védő kutyás gazdikkal beszélgetnék (de tapasztalatom szerint ők sosem akarnak). De akármilyen kutya jön oda hozzánk, hogy ismerkedjen az én kutyámmal, hagyom neki. Így meg általában elkezdek beszélgetni a gazdikkal, fajtától függetlenül. Én viszont magamtól nem megyek oda egy kutyához se, mert vannak gazdik akik ezt nem szeretik. Én sem szeretem, ha elképesztően vékony hangon elkezdenek a kutyámra visítani, hogy "jajj de cukiiiiii". És főleg azon akadok ki, amikor olyan helyen vagyunk, ahol póráz nélkül sétálunk, erre valaki elkezd kiabálni a kutyámnak, hogy gyere ide, meg ül meg ilyesmik. Semmi joguk hozzá.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!