Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy biciklist kutyatámadás...

Ha egy biciklist kutyatámadás ér, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy lakóparknál az úttesten haladó kerékpárost minden előzmény nélkül, ugatva, agresszívan üldözőbe vesz egy közepes termetű kutya, melyet a gazdája képtelen visszafogni (póráz sincs rajta). Ebben az esetben az elsőszámú választási lehetőség az, hogy a kerékpáros beletapos a pedálba és ha a kutya nem bírja a tempót, lekopik. Azonban, ha a menekülés kudarcba fullad pl. lámpás kereszteződés sűrű keresztforgalommal vagy akár a bringás fizikai teherbírása miatt stb, akkor mit lehet tenni? Mi az, ameddig el lehet menni, ha az ember veszélyben érzi az életét?

2022. máj. 1. 10:37
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
76%

Párszor fordult csak elő, hogy biciklizés közben jött utánam kutya. Legtöbbször csak ugatott mögöttem mentem tovább változatlan tempóval 20-25 km/h kb. egy sima földúton, idővel visszafordult szinte mindig csak területvédés miatt ugat meg, ha eltávolodsz akkor már nem érdekled. Földút melletti tanyáról jött ki egyszer azt hitte gondolom a tanya előtti a földút is mgé a védendő ojjektum része. Arrébb mentem 15 métert már nem csinált semmit.

Mikor kitartóan jött egy nagyobb volt eddig kétszer volt ilyen és előttem volt, akkor leszálltam és biciklit tolva mentem el mellette olyan távol ahogy csak bírtam. Egyszer kijött a gazdája és behívta, egyszer meg nem, akkor a biciklit magma elé téve kerítésként használva távolodtam el a kutyától, békés hagyott.

Nem szabad elszaladni, mert úgyis utolér és hirtelen mozdulatot se tenni, mert megijed tőle és támad, kutyában jobban lehet bízni mint némelyik embertársunkban nem fog bántani ha nem érzi veszélyben magát és te se bántod őt. Paprikaspray van nálam is mindig ha mégis támadna akkor le tudjam fújni.

sokszor túráztem már biciklivel és gylaog is még bokros, kietlen területeken is meg földutakon a pusztában jó messze és egyetlen egyszer támadtak meg állatok az se kutya volt hanem darazsak, benyitottam egy romos épületbe és a mestergerendán csüngő lódarázsfészek lakói nem orültek a váratlan látogatóknak, na ott volt pánik ész énlkül rohantam kifelé, de ahogy messzebb mentem már nem üldöztek bekaptam pár szúrást tőlük, ami baromira fájt, de ennyi. Szaladt elém őz, vaddisznócslaád koca malacokkal, nyúl, és semmi probléma nem volt.

2023. ápr. 13. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!