Ha egy biciklist kutyatámadás ér, mi a teendő?
#20 Itt nem a TE kutyádról van szó, hanem bármilyen kutya vs biciklis viszonylatról.
Ha a te kutyád nem támad senkire, akkor kár aggódnod, hogy lefújják.
PV spré: nem tudom ki hogy van vele, de nekem megér 30 rugó szabálysértési bírságot, hogy ne harapjanak meg, ne szakadjon ki a ruhám, ne kelljen varratnom magam, ne kelljen veszettség elleni oltásra járnom.
Én ugyan nem tudnék spray-t használni (félnék, hogy rám is megy...) - de egyetértek a #21-essel.
Inkább a bünti, mint a saját testi épségem. Az sokkal többet ér bármilyen neveletlen kutya lehetséges sérülésével...
Kedves #20 válaszoló, nekem is van kutyám is, és kerékpározok is, bár külön-külön a kettőt, mert a kutyám már idős, és a kényelmes, lassú sétákat szereti, így nem viszem őt biciklivel, csak gyalog. De így is értem, amit mondasz...
DE! Nehogy nekem kelljen már "úgy alakítani az életemet", meg "nem konfrontálódni" azért, mert egy kretén (NEM TE!!!) nem tudja behívni a kutyáját, a pórázt meg nem hajlandó rátenni! Mindennek van határa. Nem a szabálykövető, normális embereknek kell alkalmazkodni a törvényszegőkhöz és nem normálisokhoz, hanem éppen fordítva.
24: ÍGY VAN!
Alapból kötelező a póráz lakott területen belül - tehát alapból a kutyatulaj a hibás, ha az eb hatótávolságon kívülre megy, ellenőrizetlenül, visszahívhatatlanul.
Teljesen jogos, amit írsz. A normális törvénytisztelők elsőbbsége az alap.
Mindig bírom, hogy van egy olyan komment, hogy jaj ne bántsd a szent kutyát, még ha rádtámad, akkor sem.
1. Kötelező közterületen a póráz, de ha már elengedi az ilyen istenbarma, legalább iskolázott behívható kutyával tegye, amelyik vissza is jön.
2. Tojnám le a kutyát, agyonverném a biciklivel, a gazdája meg ne pampogjon, mert ez veszélytetés, amit csinál. Önvédelemből te meg úgy ütsz, ahogy akarsz, meg is ölheted az agresszív dögöt.
Röviden leírva:
tekersz utcán,külváros részén,mert ott lakol és mentél boltba.
Ekkor egy pitbull elkezd üldözni ,és tegyük fel úgy tekersz mint a állat..
És már 3 percen át üldözz,és egy forgalomban lévő helyen találod magad,és a kutya pár méteren belül ott van,és gyorsan te elő kapod a paprika sprayt,és lefújod,és elkapja a lábadat és te gyötremből nyakon szúrod az bicskáddal ahol csak érik.
Ez önvédelem,plusz te beperelheted a adott ilettőt,és ha komolyabb sérülés okoz a kutya akkor akár börtön is lehet.
Ne a kutyát dédelgetsük mert "juj,kutyika",mert ha téged rohanna utánna egy barom kutya,akkor te megsimiznéd?
Azert mert,egy kutya fut a bicaj utan,nem feltetlen tamadasbol csinalja. Sot,mivel elhagytad a teruletetet,mar nem aktualis a teruletvedes se.
A legtobb kutyanak egyszeruen km hianya van es orul ,ha futhat vkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!