Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy biciklist kutyatámadás...

Ha egy biciklist kutyatámadás ér, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy lakóparknál az úttesten haladó kerékpárost minden előzmény nélkül, ugatva, agresszívan üldözőbe vesz egy közepes termetű kutya, melyet a gazdája képtelen visszafogni (póráz sincs rajta). Ebben az esetben az elsőszámú választási lehetőség az, hogy a kerékpáros beletapos a pedálba és ha a kutya nem bírja a tempót, lekopik. Azonban, ha a menekülés kudarcba fullad pl. lámpás kereszteződés sűrű keresztforgalommal vagy akár a bringás fizikai teherbírása miatt stb, akkor mit lehet tenni? Mi az, ameddig el lehet menni, ha az ember veszélyben érzi az életét?

2022. máj. 1. 10:37
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

#20 Itt nem a TE kutyádról van szó, hanem bármilyen kutya vs biciklis viszonylatról.

Ha a te kutyád nem támad senkire, akkor kár aggódnod, hogy lefújják.

PV spré: nem tudom ki hogy van vele, de nekem megér 30 rugó szabálysértési bírságot, hogy ne harapjanak meg, ne szakadjon ki a ruhám, ne kelljen varratnom magam, ne kelljen veszettség elleni oltásra járnom.

2022. máj. 1. 13:38
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem tudnék spray-t használni (félnék, hogy rám is megy...) - de egyetértek a #21-essel.

Inkább a bünti, mint a saját testi épségem. Az sokkal többet ér bármilyen neveletlen kutya lehetséges sérülésével...

2022. máj. 1. 13:44
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen esetben az állatvédők is a hülye gazdit veszik elő, aki cseszik használni a pórázt, és visszahívni sem tudja a kutyáját. Elég sok elütött állatot szednek össze az állatvédők felelőtlen gazdik miatt. Amúgy a bicikli állítólag jó pajzs ilyenkor, sose volt szükségem, hogy ilyet alkalmazzak, de ezt szoktam olvasni, hogy ezt javasolják.
2022. máj. 1. 13:53
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #20 válaszoló, nekem is van kutyám is, és kerékpározok is, bár külön-külön a kettőt, mert a kutyám már idős, és a kényelmes, lassú sétákat szereti, így nem viszem őt biciklivel, csak gyalog. De így is értem, amit mondasz...

DE! Nehogy nekem kelljen már "úgy alakítani az életemet", meg "nem konfrontálódni" azért, mert egy kretén (NEM TE!!!) nem tudja behívni a kutyáját, a pórázt meg nem hajlandó rátenni! Mindennek van határa. Nem a szabálykövető, normális embereknek kell alkalmazkodni a törvényszegőkhöz és nem normálisokhoz, hanem éppen fordítva.

2022. máj. 1. 13:59
 25/31 anonim ***** válasza:
91%

24: ÍGY VAN!

Alapból kötelező a póráz lakott területen belül - tehát alapból a kutyatulaj a hibás, ha az eb hatótávolságon kívülre megy, ellenőrizetlenül, visszahívhatatlanul.

Teljesen jogos, amit írsz. A normális törvénytisztelők elsőbbsége az alap.

2022. máj. 1. 14:05
 26/31 anonim ***** válasza:
91%

Mindig bírom, hogy van egy olyan komment, hogy jaj ne bántsd a szent kutyát, még ha rádtámad, akkor sem.

1. Kötelező közterületen a póráz, de ha már elengedi az ilyen istenbarma, legalább iskolázott behívható kutyával tegye, amelyik vissza is jön.

2. Tojnám le a kutyát, agyonverném a biciklivel, a gazdája meg ne pampogjon, mert ez veszélytetés, amit csinál. Önvédelemből te meg úgy ütsz, ahogy akarsz, meg is ölheted az agresszív dögöt.

2022. máj. 1. 14:20
 27/31 anonim ***** válasza:
62%

Röviden leírva:

tekersz utcán,külváros részén,mert ott lakol és mentél boltba.

Ekkor egy pitbull elkezd üldözni ,és tegyük fel úgy tekersz mint a állat..

És már 3 percen át üldözz,és egy forgalomban lévő helyen találod magad,és a kutya pár méteren belül ott van,és gyorsan te elő kapod a paprika sprayt,és lefújod,és elkapja a lábadat és te gyötremből nyakon szúrod az bicskáddal ahol csak érik.

Ez önvédelem,plusz te beperelheted a adott ilettőt,és ha komolyabb sérülés okoz a kutya akkor akár börtön is lehet.

Ne a kutyát dédelgetsük mert "juj,kutyika",mert ha téged rohanna utánna egy barom kutya,akkor te megsimiznéd?

2022. máj. 1. 14:38
 28/31 anonim ***** válasza:
26%

Azert mert,egy kutya fut a bicaj utan,nem feltetlen tamadasbol csinalja. Sot,mivel elhagytad a teruletetet,mar nem aktualis a teruletvedes se.

A legtobb kutyanak egyszeruen km hianya van es orul ,ha futhat vkivel.

2022. máj. 1. 20:28
 29/31 A kérdező kommentje:
28: Úgy ugatva és vicsorítva, hogy a fogai láttán halálfélelem jön rád?
2022. máj. 1. 20:30
 30/31 kretens ***** válasza:
78%
Engem csak egyszer kergessen meg egy kutya többet nem fog utánna.Kézbe veszem a kerti vasvillámat és legyen az bármilyen kutya többé senkit sem fog megtámadni.Egyet ne felejtsen el senki.Amelyik kutya emberre támad az máskor is támadni fog.Meg kell előzni a tragédiát.Kerti ezközökben jártas embernek ez nem jelenthet gondot.
2022. szept. 7. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!