Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egy biciklist kutyatámadás...

Ha egy biciklist kutyatámadás ér, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy lakóparknál az úttesten haladó kerékpárost minden előzmény nélkül, ugatva, agresszívan üldözőbe vesz egy közepes termetű kutya, melyet a gazdája képtelen visszafogni (póráz sincs rajta). Ebben az esetben az elsőszámú választási lehetőség az, hogy a kerékpáros beletapos a pedálba és ha a kutya nem bírja a tempót, lekopik. Azonban, ha a menekülés kudarcba fullad pl. lámpás kereszteződés sűrű keresztforgalommal vagy akár a bringás fizikai teherbírása miatt stb, akkor mit lehet tenni? Mi az, ameddig el lehet menni, ha az ember veszélyben érzi az életét?

2022. máj. 1. 10:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Közterületen nem is szabadna póráz nélkül kutyát sétáltatni, sajnos ezt rengetegen megszegik. Ha veszélyben érzed magad, védekezz, ahogy tudsz, a te épséged sokkal fontosabb, mint egy állaté. A gázspray jó ötletnek tűnik.
2022. máj. 1. 11:50
 12/31 anonim válasza:
100%

Leszállsz és a biciklivel próbálod védeni magad, ha támadni próbál (kifejezetten ritka, a legtöbb kutya csak játékból üldöz, de ezt ugye leszállás előtt nem fogod megtudni). Gázsprayt a mai világban amúgy is érdemes magadnál tartani, de ha nincs, akkor marad az, hogy addig védekezel a kerékpároddal, míg feladja. Következmény? Ne viccelj! Ha ember lenne, akkor sem lenne jogi következménye az önvédelemnek, egy állattal szemben pedig főleg nincs. Ha a gazdája fenyegetőzik, akkor megmondod, hogy ad 1: a kutyát csak pórázon lehet sétáltatni közterületen, ad 2: felügyelet nélkül nem tartózkodhat közterületen.

Kutyáktól függetlenül is érdemes kerékpáros kesztyűt használni (melegben természetesen ujjatlant), mert nem kezdi ki a kormány a kezedet, de a kutya harapása ellen is véd valamennyire. Persze nyilván sérülni fog a kezed, de valamennyire felfogja.

Olyan kereszteződésbe ne hajts be vakon 35-tel, ahol elsőbbségadási kötelezettséged van, mert orosz rulett: ha pont jön egy autó, akkor valószínűleg meg fogsz halni, ha találkoztok, egy kutyánál viszont jó eséllyel erősebb leszel. És mint mondtam, a kutyák kb. 95%-a játékból kezd el üldözni, minimális az esélye, hogy a megállás után is keménykedjen. És annak az 5%-nak a többsége is csak a területét védi.

2022. máj. 1. 11:57
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig 2 dolgot csináltam ebben az esetben:

1. kiálltam és tekertem mint állat. A két puli 35 km/óránál maradt le... de addig rohantak utánam.

2. Nem tudtam ilyen sebességgel tekerni, mert város volt, lámpa, forgalom, úrkereszteződés stb, ekkor leugrottam és úgy helyezkedtem hogy a kerékpár köztem meg a k...va kutya között legyen, mert még ekkor is ugatva jött volna nekem, és üvöltöttem, ami a torkomon kifért, hogy a kretén gazda vigye a francba a kretén kutyáját.

Szerintem a gázspré biciklin nem annyira életszerű, mert mire előszeded a táskából vagy a zsebből, a kutya már rajtad van... ha csak a bokádat, cipődet, nadrágodat stb kapja el, hiába nem harap meg komolyabban, meg "csak játszik", úgy is akkorát esel, hogy lehet, hogy a mentő visz el onnan...

2022. máj. 1. 11:58
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
6# Honnan lehet rendelni ilyen speckó sprayket?
2022. máj. 1. 12:01
 15/31 anonim ***** válasza:
56%

Otthagyod, ahogy már írták vagy megállsz, leszállsz és feléfordulsz, esetleg a biciklit berakod közétek, a kutyának bőven elég lesz, be fogja fejezni a támadást, nem kell senkit fújkálni, meg a földhöz b'szkodni a biciklit. Utóbbi esetben a keletkezett kárt meg nem tudod senkire se ráterhelni, azt nem a kutya okozza, hanem te magad (kivéve persze, ha nagyon teszetosza a gazdi...).

A kutyák mégiscsak társállatok, nem vérengző fenevadak, hogy ilyen szintű aggresszióval kelljen ellenük fellépni, mint amit pár előző kommentelő ajánl. Általában a terelőösztön miatt szokott ez a viselkedés előfordulni és egyetértek, hogy nem szép dolog a gazditól, ha hagyja és remélhetőleg amint megtudja, hogy nekik ilyen problémájuk van, azon lesz, hogy tegyen ellene. Azért maradjunk már meg embernek...

2022. máj. 1. 12:07
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

#14 Rendelni sehonnan, postai kiszállítással nem forgalmazható, viszont önvédelmi boltokban személyesen megvehető.

Tipp: googli -> önvédelmi bolt

2022. máj. 1. 12:25
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
#6 OC töltetű spray közterületen nem viselhető!
2022. máj. 1. 12:36
 18/31 anonim ***** válasza:
93%

#15 Sok sikert a pusztakezes védekezéshez 2-3 falkában támadó közepes vagy nagyobb testű kutya ellen.

A nagy kutyabarátok csak a saját felelősségüket szokták elfelejteni.

"Olyan jó kutya, nem bánt senkit" Persze. És ha valaki fél tőle? Vagy mégse olyan jó kutya? Békésen magyarázzuk el neki, hogy ne harapj meg légyszi? Vagy hagyjuk magunkat megharapni, majd a gazdája rendreutasítja ha előkerül?

Ha a kutyád veszélyeztet valakit akkor részemről jogos ellene az önvédekezés.

Lefújom, felrúgom, ráverek a biciklipumpával.

Ha ezt el akarod kerülni akkor ne hagyd, hogy rátámadhasson valakire.

Ennyire egyszerű.

A kóbor gazdájasincs kutyákról meg ne is beszéljünk.

2022. máj. 1. 12:41
 19/31 anonim válasza:
100%

A paprikaspray valóban szabálysértési kategória utcán, de válasz:

A.: kockáztatod a bírságot

B.: [link]

2022. máj. 1. 13:14
 20/31 anonim ***** válasza:
78%

De itt egyetlen közepes testű kutyáról van szó, aki mögött ott lohol a gazdája.

Nem a levegőbe beszélek, kutyás is vagyok, meg biciklizem is, sokszor kutyával (bikejöring), persze akkor kizárólag földúton. Rengetegszer kell megállnunk más kutyák miatt, ami borzalmasan idegesítő, mert mérném az időt... A kutyámnak amúgy kb semmi harcértéke, cserébe még inkább vonzza a többi kutyát. A megállás és a határozott kiállás eddig tökéletesen működött.

A kutyáim egyébként nem támadják a bicikliseket és nincsenek olyan szituációban sem hagyva (közterületen szabadon), ahol támadhatnák, nem értem ezt a látatlanba személyeskedést.

Bennem is félelmet kelt sok minden és mégis elviselem, vagy úgy alakítom az életem, hogy ne kelljen konfrontálódni (pl utálom a kéregetőket, főleg az autómatáknál és félek, hogy elveszik a tárcám, miközben az aurámba másznak, mégsem verhetem el őket, ha nem akarnak takarodni)

2022. máj. 1. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!