Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha van működőképes klíma,...

Ha van működőképes klíma, maximum mennyi ideig lehet bent hagyni a kutyát az autóban?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 25. 20:13
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
87%
Az a probléma, hogy működő klíma mellett a kipufogó gázok feleslegesen terhelik a környezetet.
2022. ápr. 25. 21:08
 22/31 A kérdező kommentje:

Én jártam már úgy, hogy bementem egy SPAR-ba kenyérért Szigetszentmiklóson és azt hittem 4 perc lesz, de hatalmas sor és lassú pénztáros miatt 40 perc lett.

Meg egyszerűen van olyan élethelyzet, előállhat ilyen, amikor a kutya nálam van, de el kell intéznem valamit, ami nem 5 perc és nem tudom előtte már hazavinni…

Persze olyan dologba ami nagyon sokáig tart és ezt tudom, akkor sem vágnék a kutyával az oldalamon, ha nagyon fontos.

De eddig még nem volt kutyám, csak most fogadtam be egy alig élő sérült kutyát, aki amúgy rohadt agresszív…

Mivel egyedül élek, biztos lesz ezzel a dologgal gondom.

2022. ápr. 25. 21:08
 23/31 A kérdező kommentje:

#21.

Lehet… De ez nem ebbe a kategóriába tartozik, Te kis luddita nyuszifül, hogy egyek a szíves! ❤️

2022. ápr. 25. 21:11
 24/31 anonim ***** válasza:
61%
Mukodo klima melett semmi baja nem lesz 1-1,5 ora alatt sem, ha amugy nyugodt es nem szedi szet a kocsit, vagy utazo kennelben van. Celszeru kiirni egy lathato helyre, hogy "megy a klíma, a gazdi hamarosan visszajon". Nem kell ezt tuldramatizalni...
2022. ápr. 25. 21:12
 25/31 anonim ***** válasza:
67%
Nem éri meg kísérletezni: [link]
2022. ápr. 25. 21:23
 26/31 anonim ***** válasza:
67%

Itt egy cikk, miért nem elég a klíma:

[link]

2022. ápr. 25. 21:26
 27/31 anonim ***** válasza:
97%

Attól,hogy a hőmérsékletet normális szinten tartod az oxigén még fogy odabent.Maximum 30 perc.

Az a baja lesz a "klimatizált kocsiban",hogy megfullad,ha órákig akarsz csavarogni a Tescoban ameddig kint poshad a kutya a kocsiban..

Minden következmény nélkül betörhetik az ablakodat,ha bezárod a kutyát a kocsiba és sokáig ott van bent.Ha vásárolnod kell hagyd otthon,minek mindenhová magaddal cipelni,ez nem gyerek hanem állat.Semmi izgalmas nincs neki abban,hogy kint várhat a kocsiban rád.🙄

2022. ápr. 26. 08:26
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

#11 és a többiek

Be lehet ha indokolt.

Szívás, de ez van.

Ha van legkondi az autóban akkor ki kell írni, mert ha nem elektromos az auto6 akkor járnia kell a motornak, hogy működjön.

Szóval szívás, igen, be lehet törni az ablakot, ha veszélyben van az állat.

[link]

2022. jún. 27. 17:43
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Sőt, vannak akik ingyenesen látják el annak az embernek a védelmét, aki betört egy kocsi ablakot, hogy megmentsen egy állatot (vagy embert) és a tulaj feljelentette.

Az életet nézik , nem a hülye autós kárát ha tudatlanságból vagy nemtörödömségből veszélybe sodor vagy halálra ítél egy élőlényt.

Hivatalos helyen járjatok utána.

Sőt, ha jól tudom ő is vád alá helyezhető.

De ennek majd utána kérdezek. Van bíró rokon.

Manapság már nem mindent lehet az embernek sem.

De igen, ha -amikor áll a kocsi - is működik a légkondi, lehuzott ablaknál egy kis ideig nem lesz gond.

De erre fel kell hívni az emberek figyelmét, és hallani is lehet ha működik az autóban a legkondi.

Más esetben az állatot ki kell menteni. Fotót, videót csinálni, oda hívni valakit aki tanú, szólni a rendőrségnek.

Es sajnos visszafelé is működik a feljelentés.

Szóval egyszerűbb kitenni egy cetlit, lehuzni az ablakot, vagy egyszerűen otthon hagyni a kutyát és vissza menni bevasarolni vagy egyéb dolgot intézni.

2022. jún. 27. 17:53
 30/31 anonim ***** válasza:
0%

Ha a kutyának látszólag semmi baja akkor b*szottul nem torheted be a kocsi ablakát,csak mert ott van bent.

Akkor törheted be,ha vész helyzet van.Az önmagában,hogy a kutya a kocsiban van nem egy vészhelyzet,mert nem tudhatod,hogy megy-e a klíma,mikor ment be a gazdi,és mikor fog kijönni.

Ha a kutyán látszik,hogy rosszul van (az,hogy a száján veszi a levegőt még nem újdonság,a kutya általában liheg a kocsiban a gazdája nélkül,hiszen az egy kisebb stressz helyzet,látod rajta ha azért teszi mert rosszul van,meg csuklik,le van hajtva a feje,fekszik,nem reagál ha bekopogsz az ablakon se,stb)

Ha betöröd az ablakot úgy,hogy a kutyának semmi baja úgy meg húznak garázdasággal ahogy állsz,és még talán álcsúcson is pattint egy türelmetlenebb gazdi.(plusz nem minden kutya barátságos,tavaly itt betörtek egy ablakot úgy,hogy ment a légkondi,a kutya nem volt bódult.Ki akarták szedni a kocsiból a csávó kezét 4 öltéssel varrták,plusz megbűntették és ki kellett fizetnie az okozott kárt..:D)

Az állatorvos is meg tudja állapítani,hogy jogos volt-e hiszen ha eddig eljut a kutya akkor már fennáll a hőguta,a napszúrás vagy a kiszáradás..

Egyszóval: kutya mindig is LESZ a kocsiban,mert ha meg kell állnod valahol mondjuk pont neki egy üveg mentes vizet venni és az autópálya közelében vagy akkor csak 1 opciós van: benzinkút ami nem mindenhol van sűrűn vagy nagy áruház (Tesco,Auchan,stb).

Kutyát nem vihetsz be,nagy a parkoló,sokan vannak.Nincs más választás mint bent hagyni.

2022. júl. 8. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!