Mit tegyek a kutyával? Sehogysem engedi levágni a karmait.
Vidd el kozmetikushoz.
Egyrészt profik és mindenféle esettel találkoztak már, megvannak a módszereik, másrészt idegen helyen egy kicsit meg vannak szeppenve a kutyák, jobban engedik mint otthon.
Kozmetikus, allatorvos
Ha ti belevagtok es verzik akkor aztan mar a szakembereknek is nehez lesz.
Idegen helyen megvannak szeppenve es jobban turik.
Nalatok probalkozik, ellenkezik
Annak idején, mikor volt egy olyan kutyánk, amelyik semmit sem hagyott nekünk, lehetett kapni ilyen kábító-nyugtató pasztát amit a szájára kenve bágyítja a kutyát. Nem tudom, hogy ilyen van-e, de szerintem azt még simán hagyná. Elképzelhető, hogy ha nem is alszik tőle, de be bágyad, akkor nyugodtabban lehet kezelni. Egy próbát megérhet.
Annak idején azzal a kutyánkkal nem volt ilyen szerencsénk, mert bebágyadt ugyan a pasztától, de továbbra is agresszív volt. A fenekéről a gubacsot úgy lehetett eltávolítani, amitől már nem tudott üríteni sem, hogy el kellett altatni és addig is véresre harapta az orvos kezét.
Már több, mint 10 éve történt, egyik kutyámnak betört az egyik körme, elvittük dokihoz, aki szimplán csak jól levágta, folyt belőle a vér, majd a többi körmét is úgy levágta, hogy nem volt olyan lába, ahol ne csordogált volna legalább egy körömből vér. Azóta én vágom itthon a kutyáim körmeit szerintem nem egy nagy tudomány és nem is lesz minden csupa vér.
Ha ennyire nem bírsz vele, vidd inkább kozmetikushoz meg sétáljatok sokat betonon. Én úgy vagyok vele, hogy nincs annyi felesleges időm, hogy kozmetikushoz rohangáljak, inkább eltöltöm máshogy a kutyámmal, másrészt meg dolgoztam már olyan helyen, ahol többek között a kutyák körömvágása is az én feladatom volt és nagyon jól tudom, hogy egy másik ember is csak ráparancsolna és lefogná, nem hiszem, hogy könnyebb lenne a kutyáim lelkének. Ezt úgy írom, hogy van egy kistestűm, aki egy igazi drámakirálynő és másik két kutyám, akik konkrétan nyújtsák a mancsukat - szóval átérzem a helyzeted.
Miből áll, hogy nem engedi meg? Mi a gond? Miért engeded neki, hogy ellenkezzen?
Megfogod, ha hisztizik rászólsz, majd ha végig várta lejutalmazod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!